Skanska Oppiva on korkeakouluopiskelijoille suunnattu kolmivuotinen harjoitteluohjelma, joka on suunniteltu käytäväksi opintojen ohessa. Haku vuodelle 2022 on päättynyt ja ilmoitamme hakijoille valinnoista helmikuun puoliväliin mennessä.
Harjoitteluohjelmassa pääset kehittämään omaa osaamistasi ja selvittämään omia kiinnostuksen kohteitasi sekä saat oman alan työkokemusta. Kansainvälinen työympäristö tarjoaa innostavan ympäristön soveltaa opittuja asioita käytäntöön.
Tarjolla on monenlaisia tehtäviä eri alojen opiskelijoille, eikä sinulla tarvitse olla aiempaa kokemusta. Tärkeintä on motivaatio oppimiseen sekä se, että koet toimintamme perustana toimivan arvopohjamme omaksesi.
Oppivan polku
Skanska Oppiva -harjoitteluohjelma muodostuu valmennuspäivien, kehitystehtävien ja harjoittelujaksojen muodostamasta kokonaisuudesta. Se on mitoitettu kolmelle vuodelle ja tarkoitettu käytäväksi opintojen ohella. Tavoiteena on, että urapolkusi jatkuisi Skanskassa myös harjoitteluohjelman jälkeen.
Valmennuspäivät järjestetämme keväisin ja syksyisin Skanskatalolla Helsingissä. Niiden aikana tutustut yritykseemme, syvennyt toimintatapoihimme ja arvopohjaamme sekä saat yleiskuvan työskentelystä rakennusalalla. Lisäksi tutustut muihin oppiviin eri puolilta Suomea.
Kesäisin syvennät osaamistasi palkallisessa harjoittelussa tehtävästäsi riippuen joko työmaalla tai toimistolla. Harjoittelujakson päätyttyä saat palautetta ja kehitysehdotuksia tulevaisuutta varten. Kahtena ensimmäisenä kesänä palautat kesän päätteksi myös kehitystehtävän.
1. vuosi
Kevään perehdytyspäivät
Kesäharjoittelu
Kehitystehtävä
Palautekeskustelu esihenkilön kanssa
Syksyn valmennuspäivät
2. vuosi
Kevään valmennuspäivät
Kesäharjoittelu
Kehitystehtävä
Palautekeskustelu esihenkilön kanssa
Syksyn valmennuspäivät
3. vuosi
Harjoittelun päätöspäivät keväällä
Kesäharjoittelu
Palautekeskustelu esihenkilön kanssa
(Projekti- tai opinnäytetyö)
Miksi Skanska Oppivaan kannattaa hakea?
Oppivasta on mahdollisuus saada opintopisteitä. Oppivasta on mahdollisuus saada 5 opintopistettä Metropoliasta rakennuspuolen ja talotekniikan linjalla sekä Jyväskylän, Kajaanin, Kaakkois-Suomen, Oulun, Saimaan, Satakunnan, Savonian, Tampereen ja Turun ammattikorkeakouluista.
Tarjoamme meillä työskenteleville opiskelijoille mahdollisuuksia opinnäyte- ja lopputöiden tekemiseen. Järjestämme myös keväisin ja syksyisin opinnäytetyöpäivän, jossa voit esitellä työsi tulokset skanskalaisille kollegoillesi.
Aiempi kokemus ei ole välttämättömyys. Oppivassa on tarjolla monenlaisia tehtäviä eri alojen opiskelijoille, eikä sinulla tarvitse olla aiempaa kokemusta. Tärkeintä on motivaatio oppimiseen sekä se, että koet arvopohjamme omaksesi.
Pääset kehittymään ja kehittämään. Pääset mukaan kehittämään toimintaamme ja samalla kehittämään omaa osaamistasi. Voit vahvistaa omia kiinnostuksen kohteitasi sekä saat arvokasta työkokemusta. Kansainvälisenä yrityksenä tarjoamme sinulle innostavan ympäristön soveltaa oppimaasi käytännössä.
Huolehdimme hyvinvoinnistasi ja turvallisista työskentelyolosuhteista.Kannustamme henkilöstöämme liikkumaan ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan työmaatreenien ja kulttuurisetelien avulla.Työsuhteesi aikana käytössäsi ovat kattavat työterveyshuollon palvelut.
Teknisen työn opettajan tytär hakeutui rakennusalalle osin sattumalta, mutta pian valinta osoittautui oikeaksi. Laatuinsinööriksi edennyt Julianna löysi oman paikkansa Skanskasta Oppiva-ohjelman kautta.
Vikke innostui koulunpenkille, kun hän osallistui kolmisen vuotta sitten Skanskan mestari–kisälli-ohjelmaan. Nyt hän hankkii kokemusta Oppiva-ohjelmassa ja opiskelee rakennusinsinööriksi Savonia-ammattikorkeakoulussa.
Entinen kirvesmies toteutti urahaaveensa opintojen ja Skanska Oppivan avulla. Nyt Juha on nuorempana työnjohtajana mukana rakentamassa 15-kerroksista kerrostaloa, ja ura etenee projekti kerrallaan kannustavassa ilmapiirissä.
Oli kyse sitten lentokentistä tai ihmisten kodeista, rakentamisessa ja suunnittelunohjauksessa pätevät samat lainalaisuudet. Sen Vuokko on nähnyt Skanskan hankkeissa niin Suomessa kuin New Yorkissa.
Anna aloitti Skanska Oppivassa ja suoritti työnjohtoharjoittelunsa Kivenlahden metroasemalla. Valmistuttuaan insinööriksi Anna tietää jo varmaksi, millaista työtä hän haluaa tulevaisuudessa tehdä. ”Haluan olla mukana kehittämässä rakentamisen ympäristövastuullisuutta.”
Ville on saanut kannuksensa betonirakentamiseen hankkeissa, joissa osaamista on jaettu ja vastuuta tarjottu auliisti. Tänä päivänä Ville tietää, että työkavereiden tunteminen on yhtä kuin työturvallisuus.
Skanska Oppiva -harjoittelijasta määrätietoisesti talotekniikan tulosyksikön johtajaksi noussut Mikko on innokas oppija, touhukas verkostoituja ja vankkumaton yhteistyön puolesta puhuja.
”Oppivassa pääsee osaaviin käsiin, sillä työpäälliköt ja muut esimiehet ovat jo hyvin perillä ohjelman luonteesta ja tietävät, kuinka harjoittelijoita ohjataan ja opastetaan. Skanskan kokoisessa talossa on varsinaisten työmaatöiden lisäksi paljon muitakin mielenkiintoisia tehtäviä."
Touhukas luonne ja rakennustyömailla isän opissa vietetyt kesät ajoivat Jasmiinan opiskelemaan ensin rakennuspiirtäjäksi, sitten työnjohtajaksi. Valmistumisen jälkeen Jasmiina on mukana isojen hankkeiden suunnittelussa ja toteutuksessa.
Kun Aleksi haki työharjoitteluun Skanskalle, puhelu paikan saamisesta tulikin yllättäen BoKlokista. ”Tykkään tehdä ja toimia, enkä koskaan purnaa annetusta työtehtävästä. Työ kuin työ, se tehdään kerralla hyvin”, Aleksin motto kuuluu.