c

Talotekniikan moniosaaja hyödyntää kansainvälistä kokemusta

Mikko Lehto on rakennusinsinöörin poika, esihenkilö, diplomi-insinööri ja kahden pojan isä. Pitkän Skanska-uransa aikana Mikko on nähnyt yhteistyön ja kansainvälisyyden tehon. ”Olen aika touhukas verkostoituja. Vaikka töitä tehdään ihmisten, Skanskan yksiköiden ja ulkopuolisten kumppaneiden kesken, katson kokonaisuutta aina koko Skanskan kannalta.”

Aluejohtaja Mikko Lehdon mukaan talotekniikan merkitys on entisestään kasvanut hankkeiden onnistumisessa.

Mikon urapolku Skanskassa alkoi ihka ensimmäisessä Skanska Oppiva -harjoitteluohjelmassa vuonna 2005. 

”Tiesin jo tuolloin, että tästä tulee hieno kokemus. Pääsin työskentelemään kannustavan ja kokeneen projektipäällikön kanssa usealla eri työmaalla.” 

Ammattikorkeakoulusta LVI-insinööriksi valmistuttuaan vuonna 2007 Mikko lähti opiskelemaan tuotantotaloutta teknilliseen yliopistoon ja tie vei myös vaihto-opiskelijaksi Australiaan. Diplomityön Mikko teki Skanskalle, ja opintojen loppumetreillä vuonna 2009 hän pääsi osaksi Skanskan kansainvälistä tietomallintamisen osaamiskeskusta. 

”Meillä oli hyvin kansainvälinen ja innovatiivinen porukka. Järjestimme skanskalaisille tietomallintamisen koulutuksia ympäri maailmaa, ja muodostimme tietomalleja käyttävien kesken verkoston, joka koostui skanskalaisista ympäri maailmaa. Ne olivat tosi kivoja työvuosia – perheettömänä oli mukavaa reissata ja tehdä edelläkävijänä kansainvälistä kehitystyötä.” 

Yhteistyöllä parhaat tulokset 

Kansainvälistä kokemusta Mikko on kartuttanut Skanskan Stretch- ja Nordic+-koulutusohjelmissa. Yhteistyön valtava vaikutus konkretisoitui vuoden 2013 lopulla, kun Talotekniikka-yksikön kehityspäällikkönä työskennellessään Mikko oli puolen vuoden Stretch-koulutusohjelmaan kuuluneella työkomennuksella Tukholmassa Nya Karolinska Solna (NKS) -sairaalaprojektissa. 

”NKS:ssä näin, mitä yhteistyö parhaimmillaan on. Hyviä tuloksia saadaan aikaan, kun työtä tehdään yhdessä kunkin vahvuuksien mukaan. Jotta katse pysyy kokonaisuudessa, kaikkien projektissa täytyy ajatella, että tämä on ’meidän hanke’”, Mikko toteaa.  

Laadukasta, kannattavaa ja turvallista tekemistä 

Nykyiseen tehtäväänsä Skanska Talotekniikan aluejohtajaksi Mikko eteni tulosyksikön johtajan ja talotekniikkapäällikön tehtävästä.  

”Viime vuosina talotekniikan merkitys on entisestään kasvanut. Talotekniikan hallitseminen onkin hankkeissamme onnistumisen elinehto. Johtajana vahvuuteni on pystyä tunnistamaan mikä on koko Skanskan kannalta tärkeää toimintaa, ja minkälaisella osaamisella varmistetaan onnistumisemme myös tulevaisuudessa.” 

Perheellisen miehen arki on kiireistä työn, kodin ja harrastusten yhteen sovittelua. Tähänastisen uratarinansa kirjoittajiksi Mikko nimeää oman kunnianhimon, osaavat sekä kannustavat esihenkilöt ja oman perheen. 

”Minulla on aina ollut kova into kehittää itseäni, ja Skanska on tarjonnut siihen mahdollisuuksia. On hienoa, että yrityksen sisältä löytyy tietoa, osaamista ja kokemusta, joita kehitetään ja jaetaan jatkuvasti maiden välillä.”