c

Usein kysytyt kysymykset Skanska Oppivasta

Olemme koonneet sinulle tänne Skanska Oppivaan liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä.

Milloin voin hakea Skanska Oppiva harjoitteluohjelmaan?

Vuosittain tammikuussa.

Kuka voi hakea Oppivaan?

Kohderyhmänä ovat 1. ja 2. vuoden ammattikorkeakoulun ja 2.-4. vuosikurssin yliopiston ja teknillisien yliopistojen opiskelijat, jotka opiskelevat mm. rakennusalaa tai hakupaikkaa vastaavaa koulutusohjelmaa.

Isossa rakennusalan yrityksessä on tehtäviä monenlaisille osaajille. Voit hakea harjoitteluun myös esimerkiksi hankintaan, laskentaan tai talouteen.

Miten haen Oppivaan?

Täytä hakulomake Skanskan rekrytointijärjestelmässä, joka aukeaa sivuilla tammikuun alussa. Muista lukea ensin hakuohjeet. Hakulomakkeeseen pitää liittää mukaan myös ansioluettelo, joten kirjoita se jo etukäteen.

Onko opiskelupaikkakunnalla merkitystä siihen, missä Oppiva-harjoittelua suorittaa?

Paikkakunnalla ei ole merkitystä, ja voit hakea harjoitteluun minne paikkakunnalle tahansa. Hakulomakkeessa voit kertoa tarkemmin toiveesi siitä, missä haluat harjoittelusi suorittaa. Toimistotehtäviin haetaan ensisijaisesti Etelä-Suomeen.

Saako Oppivasta opintopisteitä?

Oppiva on mukana Metropolian Kallion ja Leppävaaran sekä Tampereen, Jyväskylän ja Oulun ammattikorkeakoulujen opintosuunnitelmissa ja kyseisissä kouluissa Oppivasta saa virallisesti viisi opintopistettä. Monessa muussakin korkeakoulussa opintopisteitä on mahdollista saada vaikka Oppiva ei näissä virallisesti olekaan opinto-ohjelmassa mukana. Opintopisteasia tarkastetaan koulukohtaisesti muiden koulujen osalta.

Milloin saan tietää pääsinkö ohjelmaan?

Käymme hakulomakkeita läpi koko hakuajan ja ilmoitamme hakijoille paikoista maaliskuun aikana.

Milloin Oppiva alkaa?

Oppiva-harjoitteluohjelma alkaa perehdytyspäivillä kesäkuussa. Ensimmäinen työmaa-/toimistoharjoittelu alkaa pääsääntöisesti myös kesäkuussa. Ajankohta sovitaan erikseen harjoittelijan kanssa.

Kuinka paljon Skanska yleensä ottaa harjoittelijoita?

Oppiva-harjoittelijoiden määrä vaihtelee vuosittain. Vuonna 2017 aloitti 37 uutta oppivaa.

Mitä Oppiva-harjoitteluun sisältyy?

Harjoitteluohjelma kestää 3 vuotta. Kahden päivän valmennuksia järjestetään kahdesti vuodessa ja kesällä tehdään ohjelmaan kuuluva harjoittelujakso työmaalla tai toimistolla. Jokaisesta harjoittelujaksosta opiskelija saa palautteen esimiehen kanssa käytävässä palautekeskustelussa.

Minkälaisia työtehtäviä eri vuosina on?

Tämä riippuu omasta työkokemuksestasi ja tehtävästä mihin  haet. Tuotantoinsinöörin ja nuoremman työnjohtajan tehtäviin tähtäävänä teet pääsääntöisesti ensimmäisenä kesänä haalariharjoittelun, toisena kesänä olet avustavissa työnjohtotehtävissä ja kolmantena kesänä itsenäisissä työnjohtotehtävissä. Tehtävät räätälöidään sinulle henkilökohtaisesti.

Projektikehitys/toimistotehtäviin tulevien Oppiva-polku luodaan koulutuksen ja työkokemuksien perusteella.

Maksetaanko Oppiva-harjoittelujaksoilta palkkaa?

Oppivan harjoittelujaksoja voi verrata kesäharjoitteluun, ja siitä maksetaan palkkaa.

Minkälaisiin tehtäviin Oppiva-opiskelijat ovat sijoittuneet valmistuttuaan?

Tämä riippuu opiskelijan omasta koulutuksesta ja halusta kehittyä. Työmailla Oppiva-harjoitteluohjelman jälkeen monet ovat toimineet työmaainsinööreinä tai työnjohtajina, osa myös asiantuntijatehtävissä esimerkiksi työturvallisuuden tai hankinnan organisaatiossa. Kehittyminen ei lopu Oppivaan,vaan meillä on koulutuspolkuja myös harjoittelun jälkeen. Skanskassa työskentelee esimerkiksi tulosyksikön johtaja joka on ollut mukana ensimmäisessä Skanska Oppiva-ryhmässä.

Päivitetty: 17.5.2017