c

Rakennusalalla laatu on kaikki kaikessa

Halu ylittää omat rajat ja oppia uutta vei Julianna Boströmin paitsi asepalvelukseen myös rakennusinsinöörin opintoihin. Nykyisin Skanskalla laatuinsinöörinä työskentelevä Julianna tietää, että laadusta jos mistä ei voi tinkiä.

Julianna Boström

Julianna päätyi rakennusalalle osin sattumalta. Teknisen työn opettajan tyttärenä hän on aina ollut kätevä käsistään, ja lukion jälkeen rakennusalaa opiskeleva kaveri kannusti hakemaan alalle. Opiskelupaikka rakennusinsinööriopintoihin Tampereen ammattikorkeakoulussa aukesi jo vuonna 2016, mutta opinnot Julianna aloitti vasta käytyään ensin armeijan.

”Sanotaan, että armeijan käymisestä on hyötyä työelämässä, mutta minua henkilökohtaisesti motivoi omien rajojen ylittäminen ja itsensä kehittäminen”, Julianna kertoo. Armeijapalveluksensa aikana hän kouluttautui sotilaspoliisialiupseeriksi, ryhmänjohtajaksi sekä sotakoiranohjaajaksi.

Skanskan Oppiva-ohjelmaan Julianna törmäsi jo ensimmäisenä opiskeluvuonnaan etsiessään työharjoittelupaikkaa. Ohjelmaan hakemiseen kannusti erityisesti Skanskan maine: yritys tunnetaan hyväksyvästä kulttuuristaan ja innovatiivisuudestaan.

”Minulla oli hyvä kuva Skanskasta ja sen arvopohjasta ja kulttuurista. Ajattelin, että olisi hyvä työskennellä siellä. Suurempi firma tarjoaa myös enemmän mahdollisuuksia.”

Oppiva-ohjelmasta verkostoja työelämään

Oppiva-ohjelmassa Julianna tutustui ja verkostoitui koulutuspäivissä muiden osallistujien kanssa, oppi lisää uramahdollisuuksistaan sekä suoritti vuosittain kehitysharjoitustehtäviä. Ohjelma varmisti myös harjoittelupaikan joka kesälle. Ensimmäisenä vuonna Julianna oli haalariharjoittelijana, toisena vuonna työmaainsinöörinä ja lopuksi hän hakeutui digitiimin tietomallitiimiin.

”Parasta Oppiva-ohjelmassa ovat työkaverit, joilta saa aina apua ja tukea”, Julianna sanoo. ”Ohjelmassa tuli myös luotua verkostoa. Olen vieläkin työssäni yhteydessä muihin Oppiviin.”

Viimeisen harjoittelun myötä Julianna löysi intohimonsa kehitystyön ja laadunvalvonnan parissa, ja hiljattain kehitysinsinöörin tehtävät vaihtuivat laatuinsinöörin titteliin. Julianna ylläpitää ja kehittää Congrid-laatutyökalun ohjelmistoa sekä RT Urakoitsijan tuotetieto -työkalua.

”Tässä tehtävässä arvostan sitä, että koko ajan kehitetään rakentamisen laatua sekä sen dokumentointia niin, että siitä on näyttöä myös myöhemmin. Laadun kehittäminen on todella tärkeää työtä. Kaiken pohja tällä alalla on, että laatu on kunnossa.”

Työajan ulkopuolella Juliannan päiviin tuo virtaa ulkoilu ja urheilu monissa eri muodoissa. Hän pelaa jalkapalloa Tampere Unitedin naisten edustusjoukkueessa sekä rentoutuu avantosaunassa ja luonnossa liikkumalla.

Päivitetty: 24.11.2021