c

Työmaaperehdytys ja urakoitsijaportaali

Skanskan työmaan perehdytys alkaa jo ennen työmaalle tuloa ja jatkuu työmaalla. Urakoitsijaportaalista löydät Skanskan yhteistyökumppaneille suunnatut verkkokurssit.

Me Skanskassa haluamme, että jokainen pääsee työpäivänsä jälkeen turvallisesti ja terveenä kotiin. Uskomme, että kaikki tapaturmat ovat torjuttavissa välittämällä itsestämme ja toisistamme. Oikea organisaatio, prosessit ja osaaminen tukevat tätä tavoitetta.

Huomaathan ennen työmaalle tuloa
Huomaathan ennen työmaalle tuloa

Jokaisen työmaalla työskentelevän tulee suorittaa Valmiina työhön -verkkokurssi Urakoitsijaportaalissa osana työmaaperehdytystä ennen työmaalle tulemista. Kurssista perehdytettävä saa perustiedot työmaillamme esiintyvistä vaaroista, odotuksistamme hänelle ja Skanskan tavoista toimia. Valmiina työhön -kurssi on voimassa kaksi vuotta ja on henkilökohtainen. 

Skanskan urakoitsijaportaalista löytyy myös muita työturvallisuuden sekä ympäristön verkkokursseja, jotka ovat hyödyllisiä toimittajiemme suorittaa. Lisäksi portaalissa on perehdytysaineistot niille työmaille, joilla on käytössä verkkokurssin muodossa oleva perehdytys.  

Perehdytys jatkuu työmaalle tultaessa, jolloin tutustutaan työmaakohtaisiin asioihin. Ole aktiivinen ja osallistu keskusteluun perehdytyksessä. Näin saat parhaat lähtökohdat työsi tekemiselle sujuvasti ja turvallisesti. Työmaakohtaiset toimintatavat lähiperehdytysajoista ja ennakkoilmoittautumisesta saat työmaalta. 

Perehdytys kuljettajille
Perehdytys kuljettajille

Myös työhön osallistuvat kuljettajat tekevät Valmiina työhön -verkkokurssin. Työhön osallistumiseksi katsotaan esimerkiksi betonin pumppaus tai taakan kiinnittäminen työmaanosturiin. Työmaalle tultaessa kuljettaja perehdytetään vielä lyhyesti työmaan toimintaan ja käydään läpi työn turvallinen suorittaminen.

Kuljettajien, jotka eivät osallistu työhön, tulee perehtyä turvalliseen toimitukseen ja kuorman purkuun katsomalla Valmiina toimittamaan turvallisesti Skanskan työmaalle -video. Videon voit katsoa myös englanniksiruotsiksiviroksivenäjäksi tai puolaksi tekstitettynä.

Urakoitsijaportaaliin pääset alla olevasta linkistä. Kirjautuessasi tarvitset veronumerosi. 

På svenska finns ”Redo för jobbet – introduktion till bygget” -onlinekursen under finska och engelska språkversioner. 

Jos olet skanskalainen, älä käytä urakoitsijaportaalia. Skanskalaisten kurssit löytyvät Skanskan oppimisympäristöstä ja uuden skanskalaisen portaalista. 

Jos sinulla on ongelmia rekisteröitymisen kanssa, tarkasta veronumerosi verottajan sivulta täällä. Tarvittaessa ota yhteyttä työmaasi yhteyshenkilöön tai osoitteeseen Contact

Voit tutustua Skanskan tietosuojaselosteeseen ja VastuuGroup Oy:n tietosuojaselosteeseen.