c

Atrain-kortteli

  • Viihtyisä yhteispihalla on myös lapsille leikkipaikka
  • Atrain-kortteli sijoittuu Kalasataman Verkkosaaren alueelle.
  • Atrain-kortteli sijaitsee meren ja kauppakeskus REDIn palveluiden läheisyydessä

Toteutimme Kalasatamaan Capellan puistotien varrelle viiden kerrostalon Atrain-korttelin.

Talojen korkeudet vaihtelevat kuuden ja kahdeksan välillä, ja niihin tuli yhteensä 193 asuntoa. Asuntojen joukossa on niin omistus-, asumisoikeus- kuin vuokra-asuntoja. Korttelin yhteispihan alle sijoittuu yhtiöiden yhteinen autohalli. Rakennusten ensimmäiseen kerrokseen sijoitetaan asuntoja palvelevia yhteistiloja sekä muutamia liiketiloja.

Rakennettujen yhtiöiden nimet ovat HEKA Kalasatama Capellan puistotie 24, As. Oy Helsingin Capellan kanava sekä Helsingin Asumisoikeus Oy Atrain. Atrain-kortteliksi nimetyn kokonaisuuden ulkonäkö noudattelee Kalasataman vallitsevaa ilmettä, jossa rakennusten julkisivut ovat tiilimuurattuja. Kokonaisuuden suunnittelee Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy.

Skanska on tällä hetkellä yksi merkittävimmistä Kalasataman Verkkosaaren ja Sompasaaren alueen asuntokehittäjistä ja rakentajista. Alueella on Skanskan omia asuntoprojektikehityshankkeita, minkä lisäksi alueelle on rakennettu muun muassa 200 asunnon Gustaf Wilhelm -kortteli Helsingin kaupungille, SATOlle rakennetut 96 asunnon ja 63 asunnon hankkeet, TA-Kotien 47 asunnon hitas-yhtiö, Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan suuri toimitilakokonaisuus sekä Lindström Investin toimistotalo.

Fiksussa Kalasatamassa älykkäät energiajärjestelmät

Kalasataman alueella ympäristötehokkuus on huomioitu esimerkiksi siten, että koko alueen jätehuolto toteutetaan imuputkijärjestelmällä. Tämä vähentää jäteautojen liikkumista alueella. Näin siellä syntyy tavallista vähemmän liikenteen hiilidioksidipäästöjä ja ilmanlaatu pysyy parempana.

Fiksu Kalasatama -kokonaisuuteen kytkeytyvän Älykkäät Energiajärjestelmät -hankkeen tontinluovutusehdot edellyttävät ekotehokkuutta muillakin tavoin. Rakennettaviin asuntoihin tulee automaatio- ja energiainformaatiojärjestelmä, joka tekee mahdolliseksi huoneistokohtaisen veden- ja energiankulutuksen seurannan ja sähkölaitteiden etähallinnan verkossa. Huoneiston asukas voi näin esimerkiksi seurata sitä, miten paljon huoneistossa kuluu sähköä ja vettä keskimäärin ja milloin on kulutuspiikkejä.

Kalasataman asukkaille keskeisen virkistysmahdollisuuden tarjoaa alueen rantoja ja kanavia kiertävä rantapromenadi. Kalasataman entinen satama- ja teollisuusalue on muuttamassa radikaalisti muotoaan, ja vuoteen 2040 mennessä asukkaita on siellä noin 25 000 ja työpaikkoja noin 10 000.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading