c

Skanska rakentaa TA-Kodeille 47 hitas-asuntoa Verkkosaareen

Lehdistötiedotteet 10.4.2018 8.30 CET

Skanska ja TA-Kodit ovat solmineet sopimuksen 47 hitas-asunnon rakentamisesta Helsingin Kalasatamaan meren äärelle Capellan puistotielle.

Helsingin Toutain ja Helsingin Capellan puistotie 21 mudostavat yhteisen korttelin.

As. Oy Helsingin Toutain koostuu kuusikerroksisesta lamellitalosta ja kahdesta kolmikerroksisesta townhouse-tyyppisestä talosta. Asuntojen lisäksi kokonaisuuteen kuuluu yksi 150 kerrosneliömetrin liiketila. Osoitteeseen Capellan puistotie 19 nouseva Helsingin Toutain muodostaa yhteisen korttelin toisen parhaillaan rakenteilla olevan asuntohankkeen, SATOn As. Oy Helsingin Capellan puistotie 21:n, kanssa. Taloyhtiöille rakennetaan yhteinen pysäköintihalli pihakannen alle. Toutaimen asukkaille autohallin paikoista on vuokrattavana 22 kappaletta.

Helsingin Toutaimen rakentaminen käynnistyy heti, ja hanke valmistuu keväällä 2020, kuten Helsingin Capellan puistotie 21:kin. Yhtiöiden yhteinen piha-alue jää korttelin sisään. Suojaisalle sisäpihalle tulee asuntoihin kuuluvia omia pihoja sekä leikki- ja nurmialue istutuksineen.

Kortteli rakennetaan tulevan Verkkosaaren kanavan äärelle. Skanska rakentaa myös Capellan puistotie 21:n kohdalla olevat osat kanavan rakenteista samanaikaisesti asuntoyhtiöiden kanssa. Korttelia rajaavat Verkkosaaren kanavan lisäksi Verkkosaarenkatu, Capellanranta ja Capellan puistotie. Kortteliin luodaan elävää ilmettä sillä, että sen muodostavat rakennukset vaihtelevat korkeudeltaan matalista townhouse-taloista aina 12-kerroksiseen tornitaloon. Lisäksi rakennuksissa käytetään erisävyisiä julkisivumateriaaleja.

Helsingin Toutaimen ja Capellan puistotie 21:n asukkaat saavat nauttia kattavasta palvelutarjonnasta, sillä aivan lähellä sijaitsee uusi Redi-kauppakeskus. Verkkosaaren alueen asuntojen omistusrakenne on monipuolinen, sillä sinne tulee hitas-asuntojen lisäksi sekä vapaarahoitteisia että vuokra-asuntoja.

Kalasataman asukkailla on tulevaisuudessa mahdollisuus ulkoilla alueen rantoja ja kanavia kiertävällä rantapromenadilla. Kalasataman entinen satama- ja teollisuusalue on muuttamassa muotoaan, ja vuoteen 2040 mennessä asukkaita on siellä noin 25 000 ja työpaikkoja noin 10 000.

Lisätietoja:

TA-Kodit Oy, projektipäällikkö Mikael Lönnroth, puh. 044 773 5590, mikael.lonnroth[at]ta.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Jorma Seppä, puh. 040 727 3771, jorma.seppa[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.