c

SATOlle lisää asuntotarjontaa Kalasatamaan Skanskan rakentamana

Lehdistötiedotteet 28.2.2018 10.00 CET

Skanska ja SATO ovat solmineet sopimuksen 96 vuokra-asunnon rakentamisesta Helsingin Kalasatamaan Verkkosaaren alueelle.

As. Oy Capellan puistotie 21 sijaitsee merenrannan läheisyydessä korttelissa, jota rajaavat Verkkosaaren kanavan lisäksi Verkkosaarenkatu, Capellanranta ja Capellan puistotie.

As. Oy Helsingin Capellan puistotie 21:n rakentaminen käynnistyi helmikuun alussa 2018, ja hanke valmistuu keväällä 2020.

Asunnot rakennetaan tulevan Verkkosaaren kanavan äärelle. Skanska rakentaa myös Capellan puistotie 21:n kohdalla olevat osat kanavan rakenteista samanaikaisesti asuntoyhtiön kanssa. Kanava korostaa Kalasataman sijaintia meren äärellä.

As. Oy Capellan puistotie 21 sijaitsee korttelissa, jota rajaavat Verkkosaaren kanavan lisäksi Verkkosaarenkatu, Capellanranta ja Capellan puistotie. Korttelin rakennusten korkeus vaihtelee 12-kerroksisesta tornista kahdeksan- ja kuusikerroksisiin taloihin sekä mataliin townhouse-tyyppisiin kaupunkipientaloihin, joihin on tulossa muun muassa viherkattoja.

Kahdeksankerroksisen Capellan puistotie 21:n julkisivut ovat pääosin paikalla muurattua tiiltä, ja kaksi ylimmän kerroksen julkisivua verhoillaan vaaleilla julkisivulankuilla. Asuntoyhtiöllä on yhdessä toisen asuntoyhtiön kanssa suojaisa, suljettu sisäpiha, jonne tulee asuntoihin kuuluvia omia pihoja sekä leikki- ja nurmialue istutuksineen. Pihakannen alla on kahden yhtiön yhteinen autohalli.

”SATO ja Skanska ovat kehittäneet hanketta yhdessä jo kaavakehitysvaiheesta alkaen. Nyt olemme päässeet korttelin toteutusvaiheeseen”, iloitsee yksikönjohtaja Jorma Seppä Skanskasta.

Capellan puistotie 21:n asunnot valmistuvat Verkkosaaren eteläosaan ja vain kivenheiton päähän uudesta Redi-kauppakeskuksesta. ”Kyseessä on alue, jossa pääsemme rakentamaan vuokrakoteja aivan uusien palvelujen äärelle. Helsingin kaupunki järjesti koko alueesta kilpailun, josta voitimme yhdessä Skanskan kanssa alueen keskiosan kokonaisuuden. Skanska toteuttaa meille vuokrakotien rakentamisen. Lisäksi alueelle valmistuu sekä vapaarahoitteisia että Hitas-omistusasuntoja”, kertoo liiketoimintajohtaja Antti Aarnio SATOsta.

Kalasataman rantoja ja kanavia kiertää tulevaisuudessa pitkä rantapromenadi. Alueen keskeisin puisto, Kalasatamanpuisto, tarjoaa asukkaille virkistysmahdollisuuksia. Kalasataman entinen satama- ja teollisuusalue on kehittynyt jo 3 000 ihmisen kaupunginosaksi, ja rakentamisen myötä alue kasvaa voimakkaasti. Kaupunginosa valmistuu kokonaisuudessaan vuoteen 2040 mennessä, jolloin asukkaita on noin 25 000 ja työpaikkoja noin 10 000.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Jorma Seppä, puh. 040 727 3771, jorma.seppa[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

SATO Oyj, liiketoimintajohtaja Antti Aarnio, puh. 0201 34 4200 tai 040 164 7052, antti.aarnio[at]sato.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.