c

Verkkosaaren uuden kohteen ennakkomarkkinointi käynnistyi – korttelin viimeiset kodit rakentuvat meren äärelle

Lehdistötiedotteet 8.6.2020 9.00 CET

Skanskan Verkkosaareen rakentaman kolmen yhtiön asuinkorttelin viimeistelee 12-kerroksinen As. Oy Helsingin Seipi, johon tulee 86 erikokoista asuntoa. Merellisen sijainnin lisäksi Verkkosaari tarjoaa asukkailleen hyvät palvelut ja liikenneyhteydet.

Kohde on suunniteltu niin, että mahdollisimman monesta asunnosta olisi vesistönäkymät.

As. Oy Helsingin Seipissä on asuntoja yksiöistä aina viiden huoneen perheasuntoihin saakka, ja jokaisessa asunnossa on joko lasitettu tai ranskalainen parveke. Korttelin kohtaamispaikkana toimivalla yhteisellä sisäpihalla on leikkipaikan lisäksi mahdollisuus muun muassa harrastaa kaupunkiviljelyä. Taloyhtiön sauna ja sen yhteydessä oleva olohuone on sijoitettu ylimpään kerrokseen, josta aukeavat upeat näkymät yli kaupungin. Lisäksi asukkailla on käytössään Postin pakettiautomaatti, kuraeteinen, kierrätyshuone ja pesula, jonka yhteydessä on korttelitupa.

”Tarjolla oleva kohde on ainutlaatuinen sen sijainnin sekä meri- ja kanavanäkymien vuoksi. Yhtiön 86:sta asunnosta 80 %:sta aukeavat näkymät vesistöön. Asuntojen pohjat on suunniteltu huolella, ja ne tarjoavat toimivan ja kauniin kodin erilaisiin elämisen tarpeisiin ympäristöarvot huomioiden”, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanska Kodeilta.

Ympäristönäkökulmat on huomioitu kohteessa monin tavoin. Rakennuksen laskennallinen energialuokka on A, ja katolle tulevat aurinkopaneelit kattavat osan kiinteistön käyttämästä sähköstä. Autopaikat sijoittuvat korttelin maanalaiseen autohalliin, jossa osa paikoista on varustettu sähköauton latauspisteellä. Halliin on varattu paikkoja myös yhteiskäyttöautoille. Kohteelle tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta.

Seipin persoonallinen julkisivu muodostuu kahdesta eri pintamateriaalista. Viereisten talojen korkeuteen saakka julkisivun peittää elävä tiilipinta, jonka jatkona tulee olemaan metallikomposiittilevyä ylös saakka. Lasitettujen parvekkeiden yksityiskohtana toimivat näyttävät metallikaiteet.  

As. Oy Helsingin Seipin rakentamisen on arvioitu alkavan syyskuussa 2020, ja arvioitu valmistumisaika on lokakuussa 2022. Korttelin kaksi muuta kohdetta, As. Oy Helsingin Pasuri ja As. Oy Helsingin Karppi, ovat parhaillaan rakenteilla.

Kalasataman ja Verkkosaaren alue kehittyy edelleen, ja alue muodostuu kodiksi yli 20 000 asukkaalle ja yli 8000 ihmisen työpaikaksi. Alue tunnetaan älykkään kaupunkisuunnittelun mallialueena.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Kodit, projektipäällikkö Anu Åkerman, puh. 040 184 0201, anu.akerman[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.