c

Skanska rakentaa Lindström Investille toimistotalon Kalasatamaan

Lehdistötiedotteet 20.2.2018 12.00 CET

Rakennettava toimistotalo Rantatien Loikka on kolmas ja samalla viimeinen osa Lindström Investin Rantatien Business Park -korttelia.

C&J Architects: Havainnekuva Lindström Investin Loikka-toimistotalosta

Rantatien Loikan rakennustyöt käynnistyvät maaliskuussa 2018, ja talo valmistuu kesäkuussa 2019.

Rantatien Loikka laajentaa ja täydentää Rantatien Business Parkin toimitilatarjontaa. Loikkaan tulee vuokrattavaa pinta-alaa noin 6 800 neliötä. Rakennuksessa on yhteensä seitsemän kerrosta, joista kuusi on varsinaista toimistotilaa. Seitsemännessä kerroksessa sijaitsee kokouskeskus. Korttelin kaikki maanrakennus- ja perustustyöt on tehty aiemmissa vaiheissa, joten tältä osin rakentaminen ei aiheuta häiriötä ympäristössä.

”Kun Rantatien Business Parkin ensimmäinen vaihe valmistui vuonna 2010, oli tiedossa, että naapuritontille on kaavailtu lisää toimistorakentamista. Laajennus ei kuitenkaan vielä silloin ollut meidän suunnitelmissamme. Vuonna 2015 meille tuli mahdollisuus laajentaa Rantatie Business Parkia, ja tartuimme tilaisuuteen”, kertoo Lindström Invest Oy:n toimitusjohtaja Jouni Puhakka.

”Laajennuksen ensimmäinen vaihe, Rantatien Kasvu, valmistui joulukuussa 2017. Nyt käynnistyy korttelin viimeisen talon, Rantatien Loikan rakentaminen”, Puhakka jatkaa. ”Kalasataman metroaseman ympäristöstä on muodostumassa merkittävä työpaikkakeskittymä Helsinkiin. Alueen erinomaiset liikenneyhteydet ja sijainti keskellä elävää ja kehittyvää kaupunkiympäristöä kiinnostavat asiakkaitamme yhä enemmän”, sanoo Puhakka.

Loikan tilojen ja toimintojen suunnittelun lähtökohtana on asiakaslähtöinen muuntojoustavuus. Rakennuksen arkkitehtuuri noudattaa alueen yleisilmettä, jonka elementtejä ovat muuratut punatiilijulkisivut ja suuret ikkunat. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Cederqvist & Jäntti.

Skanska rakentaa parhaillaan Rantatien Loikan naapurissa Helsingin uutta Kaupunkiympäristötaloa, joka valmistuu vuonna 2020.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Jussi Sainomaa, puh. 040 356 0956, jussi.sainomaa[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Lindström Invest Oy, toimitusjohtaja Jouni Puhakka, puh. 040 506 3638, jouni.puhakka[at]lindstrominvest.fi

Lindström Invest Oy on vuodesta 2002 toiminut itsenäinen ja yksityinen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö, jonka talot sijaitsevat keskeisillä paikoilla Helsinkiä. Kaikkea toimintaa ohjaa OnnistuuPiste-asiakaslupaus.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.