c

Skanska rakentaa SATOlle 63 hitas-asuntoa meren äärelle Verkkosaareen

Lehdistötiedotteet 27.6.2018 13.00 CET

Skanska ja SATO Oyj ovat sopineet 63 hitas-asunnon rakentamisesta Capellan puistotielle Helsingin Verkkosaareen, Kalasataman kupeeseen. As. Oy Verkkosaaren Wandan rakentaminen alkaa elokuussa 2018 ja asuntojen suunnitellaan valmistuvan keväällä 2020.

Wanda_havainnekuva_ilman etupuuta_1920x1080px

Meren äärelle rakentuva Verkkosaaren Wanda koostuu kuusikerroksisesta lamellitalosta ja yhdestä kolmikerroksisesta townhouse-tyyppisestä talosta, johon sijoittuu 14 asuntoa. Kokonaisuuteen kuuluu lisäksi 230 neliötä liiketilaa.

”Wandan myötä Capellan puistotielle valmistuu kolmen pienoiskorttelin kokonaisuudesta nyt toinen kortteli. Skanska, SATO ja Helsingin kaupunki sopivat alueen tonttien luovutuksesta vuonna 2015, ja Skanska on saanut olla alusta asti mukana alueen asemakaavan laatimisessa yhdessä Helsingin kaupungin kanssa”, kertoo aluejohtaja Ilpo Luhtala Skanskalta.

”SATOn tavoitteena on tarjota koteja monipuolisten palvelujen ja hyvien julkisten kulkuyhteyksien läheisyydessä. Kalasatama on kehittyvänä alueena erittäin vetovoimainen ja olemme iloisia, että pääsemme rakentamaan alueelle uusia asuntoja”, sanoo SATOn investoinneista vastaava johtaja Antti Aarnio.

Koko Verkkosaaren alueella rakentamisessa on hyödynnetty useita edistyneitä ratkaisuja. Taloyhtiö voi halutessaan ottaa käyttöön Wandan kodeissa muun muassa huoneistoautomatiikan, joka kerää mittausdataa veden- ja sähkönkulutuksesta sekä kodin lämpötilasta ja mahdollistaa kulutuksen älykkään etäohjauksen, sekä jätehuollon imuputkijärjestelmässä, joka vähentää alueen autoliikennettä ja hillitsee alueen hiilidioksidipäästöjä. Hiilijalanjäljen minimointi huomioidaan jo Wandan rakennusvaiheessa valitsemalla vähäpäästöisiä rakennusmateriaaleja.

”Vanhaan teollisuusalueeseen istuvan townhousen ilmettä leimaavat leveät ikkunat, tiilipieliset sisäänkäynnit ja maatiilimuureilla rajatut viihtyisät asuntokohtaiset pihat”, kertoo pääsuunnittelija Tapani Lehtinen. Lisäksi townhouse-talon katolle istutetaan viherkatto. Kerrostalon katolla sijaitsevat kerhotila ja talosauna erottuvat tiilipintaisesta julkisivusta erillisellä metalliverhoilullaan. Kokonaisuuden arkkitehtisuunnittelusta vastaa Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy.

Samaan kortteliin sijoittuvat myös Skanskan rakentamat Ruutana ja Vaspuuki, joiden kanssa Wanda jakaa pihakannen alle sijoittuvan yhteisen autohallin. Wandan asukkaille paikoista on vuokrattavana 28 kappaletta.

Merellisen Verkkosaaren asukkaat saavat nauttia heti muutettuaan kattavasta palvelutarjonnasta. Vieressä sijaitsee Kalasataman uusi REDI-kauppakeskus ja Helsingin keskusta on vain kuuden minuutin metromatkan päässä.

Kalasataman entisestä satama- ja teollisuusalueesta muodostuu yksi Helsingin uusista vetovoimaisista keskuksista. Vuoteen 2040 mennessä alue on noin 25 000 asukkaan koti ja noin 10 000 kaupunkilaisen työpaikka.

 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Ilpo Luhtala, puh. 040 572 1579, ilpo.luhtala[at]skanska.fi

SATO Oy, yksikön johtaja Antti Aarnio, puh. 040 164 7052, antti.aarnio[at]sato.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi