Etumatkaa elämään – Skanska Oppiva

Ota etumatkaa elämään

Mistä harjoittelupaikasta saa eniten irti? Meillä on sulle idea!

Skanska Oppiva -harjoitteluohjelmassa pääset kehittämään osaamistasi oman alasi töissä yhteensä kolmena kesänä. Ohjelmaan kuuluvat myös kehitystehtävät sekä keväisin ja syksyisin järjestettävät valmennuspäivät, joiden aikana opit työelämätaitoja, muodostat kattavan kokonaiskuvan rakennusalan mahdollisuuksista ja tutustut muihin oppiviin ympäri Suomen.

Skanska Oppiva on suunnittu ammattikorkeakoulun 1-2 sekä yliopiston 2-4 vuosikurssin opiskelijoille. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta - tärkeintä on motivaatio oppimiseen sekä se, että koet toimintamme perustana toimivan arvopohjamme omaksesi.

Haku on nyt käynnissä ja jatkuu 21.1.2024 saakka. Pääset jättämään hakemuksesi tästä.

Oppivan polku

Skanska Oppivassa sinulla on mahdollisuus selvittää kiinnostuksen kohteitasi ja kasvaa harjoittelijasta osaajaksi kolmelle vuodelle mitoitetun harjoitteluohjelman aikana. Keväisin ja syksyisin opit uutta ja tapaat muita oppivia kaksipäiväisillä valmennuspäivillä Helsingissä ja kesäisin syvennät osaamistasi palkallisessa harjoittelussa työmaalla tai toimistolla. Jos hoidat hommasi hyvin, toivomme että kehittymisesi jatkuu meillä myös Oppivan jälkeen!

Lue lisää Oppiva-ohjelmasta

Miksi hakea Oppivaan?

Oppivasta on mahdollisuus saada opintopisteitä
Oppivasta on mahdollisuus saada opintopisteitä

Oppivasta on mahdollisuus saada 5 opintopistettä rakennus- ja talotekniikan puolelta Metropoliasta sekä Jyväskylän, Kajaanin, Kaakkois-Suomen, Oulun, Saimaan, Satakunnan, Savonian, Tampereen ja Turun ammattikorkeakouluista.

Tarjoamme meillä työskenteleville opiskelijoille mahdollisuuksia opinnäyte- ja lopputöiden tekemiseen
Tarjoamme meillä työskenteleville opiskelijoille mahdollisuuksia opinnäyte- ja lopputöiden tekemiseen

Järjestämme myös keväisin ja syksyisin opinnäytetyöpäivän, jossa voit esitellä työsi tulokset skanskalaisille kollegoillesi.

Pääset kehittymään ja kehittämään.
Pääset kehittymään ja kehittämään.

Pääset mukaan kehittämään toimintaamme ja samalla kehittämään omaa osaamistasi. Voit löytää ja vahvistaa omia kiinnostuksen kohteitasi sekä saat arvokasta työkokemusta. Kansainvälisenä yrityksenä tarjoamme sinulle innostavan ympäristön soveltaa oppimaasi käytännössä.

Huolehdimme hyvinvoinnistasi ja turvallisista työskentelyolosuhteista.
Huolehdimme hyvinvoinnistasi ja turvallisista työskentelyolosuhteista.

Kannustamme henkilöstöämme liikkumaan ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan esimerkiksi työmaatreenien ja virike-edun avulla. Työsuhteesi aikana käytössäsi ovat myös kattavat työterveyshuollon palvelut.

Kehittymisesi jatkuu Skanska Oppivan jälkeenkin
Kehittymisesi jatkuu Skanska Oppivan jälkeenkin

Tavoitteena on, että valmistuttuasi työskentelet meillä oman alasi tehtävissä. Kehittymisesi ei lopu Oppivaan — meillä on paljon kehittymismahdollisuuksia ja urapolkuja Oppivan jälkeenkin.

Tutustu Oppiviin - Viken tarina

Vikke innostui koulunpenkille, kun hän osallistui kolmisen vuotta sitten Skanskan mestari–kisälli-ohjelmaan. Nyt hän hankkii kokemusta Oppiva-ohjelmassa ja opiskelee rakennusinsinööriksi Savonia-ammattikorkeakoulussa.
Tutustu Vikkeen

Lue lisää oppivatarinoita

loading

Oppivasta usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuka voi hakea Oppivaan?
Kuka voi hakea Oppivaan?

Kohderyhmänä ovat 1. ja 2. vuosikurssin ammattikorkeakoulun ja 2.-4. vuosikurssin yliopisto-opiskelijat, jotka opiskelevat rakennusalaa tai muuta haettavaa paikkaa vastaavaa alaa.

Miten haen Oppivaan?
Miten haen Oppivaan?

Oppivapaikkoja haetaan täyttämällä hakemuslomake rekrytointijärjestelmässämme. Voit valita hakemuksella yhden tai korkeintaan kolme paikkaa, joihin ohjelmassa haet. Valitsethan vain niitä paikkoja, joista olet aidosti kiinnostunut. Suosittelemme, että liität mukaan myös ansioluettelosi. Halutessasi voit lisätä liikkeeksi myös erillisen hakukirjeen.

Saako Oppivasta opintopisteitä?
Saako Oppivasta opintopisteitä?

Oppivasta on mahdollisuus saada 5 opintopistettä Metropoliasta rakennuspuolen ja talotekniikan linjalla sekä Jyväskylän, Kajaanin, Kaakkois-Suomen, Oulun, Saimaan, Satakunnan, Savonian, Tampereen ja Turun ammattikorkeakouluista.

Milloin saan tietää pääsinkö ohjelmaan?
Milloin saan tietää pääsinkö ohjelmaan?

Käymme hakemuksia läpi ja lähetämme kutsuja videohaastatteluun jo hakuaikana. Kutsumme videohaastattelujen perusteella muutamia henkilöitä tehtäväkohtaisiin haastatteluihin. Ilmoitamme lopullisista valinnoista helmikuun puoliväliin mennessä.

Milloin Oppiva alkaa?
Milloin Oppiva alkaa?

Oppiva-harjoitteluohjelma alkaa perehdytyspäivillä touko-kesäkuussa. Ensimmäinen työmaa-/toimistoharjoittelu alkaa pääsääntöisesti myös kesäkuussa. Ajankohta sovitaan erikseen harjoittelijan kanssa.

Kuinka paljon Skanska yleensä ottaa harjoittelijoita?
Kuinka paljon Skanska yleensä ottaa harjoittelijoita?

Oppiva-harjoittelijoiden määrä vaihtelee vuosittain. Vuonna 2024 rekrytoimme arviolta lähes 30 uutta oppivaa.

Mitä Oppiva-harjoitteluun sisältyy?
Mitä Oppiva-harjoitteluun sisältyy?

Harjoitteluohjelma on mitoitettu 3 vuodelle. Kahden päivän valmennuksia järjestetään kahdesti vuodessa, kehitystehtävät tehdään kahtena ensimmäisenä kesänä ja kaikkina kesinä tehdään ohjelmaan kuuluva harjoittelujakso työmaalla tai toimistolla. Jokaisesta harjoittelujaksosta opiskelija saa palautteen esihenkilön kanssa käytävässä palautekeskustelussa.

Minkälaisia työtehtäviä eri vuosina on?
Minkälaisia työtehtäviä eri vuosina on?

Tämä riippuu tehtävästä, jota haet sekä aiemmasta työkokemuksestasi. Toisilla alueilla on tänä kesänä tarjolla vain haalariharjoittelijan paikkoja, jolloin polkusi alkaa haalariharjoittelusta, toisena kesänä olet avustavissa työnjohtotehtävissä ja kolmantena kesänä itsenäisissä työnjohtotehtävissä. Mikäli alueella on tarjolla sekä haalari- että työnjohtoharjoittelijan paikkoja ja sinulla on aiempaa kokemusta rakennustyömaalta, polkusi voi alkaa myös työnjohtoharjoittelijana avustavissa tehtävissä. 

Projektikehitys/toimistotehtäviin tulevien Oppiva-polku luodaan koulutuksen ja työkokemuksien perusteella.

Maksetaanko Oppiva-harjoittelujaksoilta palkkaa?
Maksetaanko Oppiva-harjoittelujaksoilta palkkaa?

Oppivan harjoittelujaksot ovat palkallisia. Palkan määrittämisessä otetaan huomioon tehtävän vaativuustaso, sovellettava työehtosopimus, opintojen vaihe, henkilön aikaisemmat tutkinnot, osaaminen sekä alan kokemus.

Minkälaisiin tehtäviin Oppiva-opiskelijat ovat sijoittuneet valmistuttuaan?
Minkälaisiin tehtäviin Oppiva-opiskelijat ovat sijoittuneet valmistuttuaan?

Tämä riippuu opiskelijan omasta koulutuksesta, osaamisesta ja halusta kehittyä. Työmailla Oppiva-harjoitteluohjelman jälkeen monet ovat toimineet työmaainsinööreinä tai työnjohtajina, osa myös asiantuntijatehtävissä esimerkiksi työturvallisuuden tai hankinnan organisaatiossa. Kehittyminen ei lopu Oppivaan, vaan meillä on koulutuspolkuja myös harjoittelun jälkeen. Oppivien uratarinoihin voit tutustua täällä.

Mistä saan lisätietoa Oppivasta?
Mistä saan lisätietoa Oppivasta?

Yleistä Oppiva-harjoitteluohjelmaa koskevaa lisätietoa saat osoitteesta www.skanska.fi/oppiva. Kaikki avoimet harjoittelupaikkamme löydät Hae Oppivaan -sivulta. Tehtäväkohtaista lisätietoa voit kysyä useimmiten suoraan rekrytoivilta esihenkilöiltämme, joiden yhteystiedot löytyvät tehtäväkohtaisilta harjoittelupaikkailmoituksilta. Noudatathan ilmoituksella mainittuja yhteydenottoaikoja ja tapoja.

Jos et löytänyt vastausta kysymyksiisi mainituilta sivuilta tai näiden usein kysyttyjen kysymysten joukosta, voit ottaa yhteyttä HR-asiantuntija Jenni Karjalaiseen (p. 050 5928 443, Contact). Tavoitat Jennin haun aikana keskiviikkoisin klo 15–16 (pois lukien 27.12.).