c

Skanska Oppiva -harjoitteluohjelma

Skanska Oppiva on korkeakouluopiskelijoille suunnattu kolmivuotinen harjoitteluohjelma, joka on suunniteltu käytäväksi opintojen ohessa. Haku vuodelle 2022 on päättynyt ja ilmoitamme hakijoille valinnoista helmikuun puoliväliin mennessä.

Harjoitteluohjelmassa pääset kehittämään omaa osaamistasi ja selvittämään omia kiinnostuksen kohteitasi sekä saat oman alan työkokemusta. Kansainvälinen työympäristö tarjoaa innostavan ympäristön soveltaa opittuja asioita käytäntöön.

Tarjolla on monenlaisia tehtäviä eri alojen opiskelijoille, eikä sinulla tarvitse olla aiempaa kokemusta. Tärkeintä on motivaatio oppimiseen sekä se, että koet toimintamme perustana toimivan arvopohjamme omaksesi.

 

Oppivan polku

Skanska Oppiva -harjoitteluohjelma muodostuu valmennuspäivien, kehitystehtävien ja harjoittelujaksojen muodostamasta kokonaisuudesta. Se on mitoitettu kolmelle vuodelle ja tarkoitettu käytäväksi opintojen ohella. Tavoiteena on, että urapolkusi jatkuisi Skanskassa myös harjoitteluohjelman jälkeen.

Valmennuspäivät järjestetämme keväisin ja syksyisin Skanskatalolla Helsingissä. Niiden aikana tutustut yritykseemme, syvennyt toimintatapoihimme ja arvopohjaamme sekä saat yleiskuvan työskentelystä rakennusalalla. Lisäksi tutustut muihin oppiviin eri puolilta Suomea.

Kesäisin syvennät osaamistasi palkallisessa harjoittelussa tehtävästäsi riippuen joko työmaalla tai toimistolla. Harjoittelujakson päätyttyä saat palautetta ja kehitysehdotuksia tulevaisuutta varten. Kahtena ensimmäisenä kesänä palautat kesän päätteksi myös kehitystehtävän.

1. vuosi

 • Kevään perehdytyspäivät
 • Kesäharjoittelu
 • Kehitystehtävä
 • Palautekeskustelu esihenkilön kanssa
 • Syksyn valmennuspäivät

2. vuosi

 • Kevään valmennuspäivät
 • Kesäharjoittelu
 • Kehitystehtävä
 • Palautekeskustelu esihenkilön kanssa
 • Syksyn valmennuspäivät

3. vuosi

 • Harjoittelun päätöspäivät keväällä
 • Kesäharjoittelu
 • Palautekeskustelu esihenkilön kanssa
 • (Projekti- tai opinnäytetyö)

 

Miksi Skanska Oppivaan kannattaa hakea?

 • Oppivasta on mahdollisuus saada opintopisteitä. Oppivasta on mahdollisuus saada 5 opintopistettä Metropoliasta rakennuspuolen ja talotekniikan linjalla sekä Jyväskylän, Kajaanin, Kaakkois-Suomen, Oulun, Saimaan, Satakunnan, Savonian, Tampereen ja Turun ammattikorkeakouluista. 
 • Tarjoamme meillä työskenteleville opiskelijoille mahdollisuuksia opinnäyte- ja lopputöiden tekemiseen. Järjestämme myös keväisin ja syksyisin opinnäytetyöpäivän, jossa voit esitellä työsi tulokset skanskalaisille kollegoillesi.
 • Aiempi kokemus ei ole välttämättömyys. Oppivassa on tarjolla monenlaisia tehtäviä eri alojen opiskelijoille, eikä sinulla tarvitse olla aiempaa kokemusta. Tärkeintä on motivaatio oppimiseen sekä se, että koet arvopohjamme omaksesi.
 • Pääset kehittymään ja kehittämään. Pääset mukaan kehittämään toimintaamme ja samalla kehittämään omaa osaamistasi. Voit vahvistaa omia kiinnostuksen kohteitasi sekä saat arvokasta työkokemusta. Kansainvälisenä yrityksenä tarjoamme sinulle innostavan ympäristön soveltaa oppimaasi käytännössä.
 • Huolehdimme hyvinvoinnistasi ja turvallisista työskentelyolosuhteista. Kannustamme henkilöstöämme liikkumaan ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan työmaatreenien ja kulttuurisetelien avulla.Työsuhteesi aikana käytössäsi ovat kattavat työterveyshuollon palvelut.
 • Kehittymisesi jatkuu Oppivan jälkeenkin. Tavoitteena on, että valmistuttuasi työskentelet meillä oman alasi tehtävissä. Kehittymisesi ei lopu Oppivaan — meillä on paljon kehittymismahdollisuuksia ja urapolkuja Oppivan jälkeenkin.

 

Tutustu oppiviin

Julianna
1 / 10

Laatuinsinööri Julianna Boström

Teknisen työn opettajan tytär hakeutui rakennusalalle osin sattumalta, mutta pian valinta osoittautui oikeaksi. Laatuinsinööriksi edennyt Julianna löysi oman paikkansa Skanskasta Oppiva-ohjelman kautta.

Tutustu Juliannaan
Vikke työmaalla _ kuva Jussi Liikala
2 / 10

Rakennusinsinööriopiskelija Vikke Ala-Kokko

Vikke innostui koulunpenkille, kun hän osallistui kolmisen vuotta sitten Skanskan mestari–kisälli-ohjelmaan. Nyt hän hankkii kokemusta Oppiva-ohjelmassa ja opiskelee rakennusinsinööriksi Savonia-ammattikorkeakoulussa.

Tutustu Vikkeen
Tutustu-skanskalaisiin-Juha-Lauren
3 / 10

Nuorempi työnjohtaja Juha Lauren

Entinen kirvesmies toteutti urahaaveensa opintojen ja Skanska Oppivan avulla. Nyt Juha on nuorempana työnjohtajana mukana rakentamassa 15-kerroksista kerrostaloa, ja ura etenee projekti kerrallaan kannustavassa ilmapiirissä.

Tutustu Juhaan
Tutustu-skanskalaisiin-Vuokko-Suutarla
4 / 10

Projektipäällikkö Vuokko Suutarla

Oli kyse sitten lentokentistä tai ihmisten kodeista, rakentamisessa ja suunnittelunohjauksessa pätevät samat lainalaisuudet. Sen Vuokko on nähnyt Skanskan hankkeissa niin Suomessa kuin New Yorkissa.

Tutustu Vuokkoon
Työnjohtoharjoittelija Anna Kivenlahden metrotyömaalla
5 / 10

Talotekniikkainsinööri Anna Äijö

Anna aloitti Skanska Oppivassa ja suoritti työnjohtoharjoittelunsa Kivenlahden metroasemalla. Valmistuttuaan insinööriksi Anna tietää jo varmaksi, millaista työtä hän haluaa tulevaisuudessa tehdä. ”Haluan olla mukana kehittämässä rakentamisen ympäristövastuullisuutta.”

Tutustu Annaan
Ville työskentelee Länsimetron Keilaniemen metroasemalla työmaapäällikkönä
6 / 10

Työmaapäällikkö Ville Sihvonen

Ville on saanut kannuksensa betonirakentamiseen hankkeissa, joissa osaamista on jaettu ja vastuuta tarjottu auliisti. Tänä päivänä Ville tietää, että työkavereiden tunteminen on yhtä kuin työturvallisuus.

Tutustu Villeen
Talotekniikka-yksikön johtaja Mikko Lehto
7 / 10

Tulosyksikön johtaja Mikko Lehto

Skanska Oppiva -harjoittelijasta määrätietoisesti talotekniikan tulosyksikön johtajaksi noussut Mikko on innokas oppija, touhukas verkostoituja ja vankkumaton yhteistyön puolesta puhuja.

Tutustu Mikkoon
Skanskalainen Roosa työmaalla
8 / 10

Nuorempi työnjohtaja Roosa Lehtonen

”Oppivassa pääsee osaaviin käsiin, sillä työpäälliköt ja muut esimiehet ovat jo hyvin perillä ohjelman luonteesta ja tietävät, kuinka harjoittelijoita ohjataan ja opastetaan. Skanskan kokoisessa talossa on varsinaisten työmaatöiden lisäksi paljon muitakin mielenkiintoisia tehtäviä."

Tutustu Roosaan
Jasmiina on mukana Skanska Oppiva -harjoitteluohjelmassa
9 / 10

Työnjohtaja Jasmiina Ansamaa

Touhukas luonne ja rakennustyömailla isän opissa vietetyt kesät ajoivat Jasmiinan opiskelemaan ensin rakennuspiirtäjäksi, sitten työnjohtajaksi. Valmistumisen jälkeen Jasmiina on mukana isojen hankkeiden suunnittelussa ja toteutuksessa.

Tutustu Jasmiinaan
Aleksi on mukana Skanska Oppivassa
10 / 10

Projekti-insinööri Aleksi Lamminen

Kun Aleksi haki työharjoitteluun Skanskalle, puhelu paikan saamisesta tulikin yllättäen BoKlokista. ”Tykkään tehdä ja toimia, enkä koskaan purnaa annetusta työtehtävästä. Työ kuin työ, se tehdään kerralla hyvin”, Aleksin motto kuuluu.

Tutustu Aleksiin
Päivitetty: 4.11.2021