c

Skanska Oppiva -harjoitteluohjelma

Mistä harjoittelupaikasta saa eniten irti? Meillä on sulle idea! Skanska Oppiva on korkeakouluopiskelijoille suunnattu kolmivuotinen harjoitteluohjelma, joka on suunniteltu käytäväksi opintojen ohessa. Haku keväällä 2024 alkavaan ryhmään on nyt päättynyt. Ilmoitamme valinnoista hakijoille helmikuun puoliväliin mennessä.

Skanska Oppiva -harjoitteluohjelmassa pääset kehittämään osaamistasi ja selvittämään kiinnostuksen kohteitasi oman alasi töissä yhteensä kolmena kesänä. Kesäharjoittelujen lisäksi ohjelmaan kuuluvat myös kehitystehtävät sekä keväisin ja syksyisin Helsingissä järjestettävät valmennuspäivät, joiden aikana opit työelämätaitoja, muodostat kattavan kokonaiskuvan rakennusalan mahdollisuuksista ja tutustut muihin oppiviin ympäri Suomen. Tavoitteena on, että urapolkusi jatkuisi Skanskassa myös harjoitteluohjelman jälkeen.

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta - tärkeintä on motivaatio oppimiseen sekä se, että koet toimintamme perustana toimivan arvopohjamme omaksesi.

Haku vuodelle 2024 on nyt päättynyt. Ilmoitamme valinnoista helmikuun puoliväliin mennessä.

 

Oppivan polku

1. vuosi

 • Kevään perehdytyspäivät
 • Kesäharjoittelu
 • Kehitystehtävä
 • Palautekeskustelu esihenkilön kanssa
 • Syksyn valmennuspäivät

2. vuosi

 • Kevään valmennuspäivät
 • Kesäharjoittelu
 • Kehitystehtävä
 • Palautekeskustelu esihenkilön kanssa
 • Syksyn valmennuspäivät

3. vuosi

 • Harjoittelun päätöspäivät keväällä
 • Kesäharjoittelu
 • Palautekeskustelu esihenkilön kanssa
 • (Projekti- tai opinnäytetyö)

 

Miksi Skanska Oppivaan kannattaa hakea?

 • Oppivasta on mahdollisuus saada opintopisteitä. Oppivasta on mahdollisuus saada 5 opintopistettä rakennus- ja talotekniikan puolelta Metropoliasta sekä Jyväskylän, Kajaanin, Kaakkois-Suomen, Oulun, Saimaan, Satakunnan, Savonian, Tampereen ja Turun ammattikorkeakouluista. 
 • Tarjoamme meillä työskenteleville opiskelijoille mahdollisuuksia opinnäyte- ja lopputöiden tekemiseen. Järjestämme myös keväisin ja syksyisin opinnäytetyöpäivän, jossa voit esitellä työsi tulokset skanskalaisille kollegoillesi.
 • Pääset kehittymään ja kehittämään. Pääset mukaan kehittämään toimintaamme ja samalla kehittämään omaa osaamistasi. Voit löytää ja vahvistaa omia kiinnostuksen kohteitasi sekä saat arvokasta työkokemusta. Kansainvälisenä yrityksenä tarjoamme sinulle innostavan ympäristön soveltaa oppimaasi käytännössä.
 • Huolehdimme hyvinvoinnistasi ja turvallisista työskentelyolosuhteista. Kannustamme henkilöstöämme liikkumaan ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan esimerkiksi työmaatreenien ja virike-edun avulla. Työsuhteesi aikana käytössäsi ovat myös kattavat työterveyshuollon palvelut.
 • Kehittymisesi jatkuu Skanska Oppivan jälkeenkin. Tavoitteena on, että valmistuttuasi työskentelet meillä oman alasi tehtävissä. Kehittymisesi ei lopu Oppivaan — meillä on paljon kehittymismahdollisuuksia ja urapolkuja Oppivan jälkeenkin.

 

Tutustu oppiviin

Skanska Vanhempi työnjohtaja Noora Lindström
1 / 11

Vanhempi työnjohtaja Noora Lindström

Työntekijöiden hyvinvointi ja turvallisuus motivoivat Nooraa olemaan jatkuvasti parempi esihenkilö. ”On tosi tärkeää, että kaikki voivat hyvin. Silloin työt etenevät ja saadaan yhdessä valmista.”

Tutustu Nooraan
Mikko Lehto hymyilee ulkona rakennuksen edessä
2 / 11

Talotekniikan aluejohtaja Mikko Lehto

Mikko Lehto aloitti uransa Skanska Oppiva -ohjelmassa 2005. Nyt hän toimii Talotekniikan aluejohtajana. Uuden oppiminen, kansainvälisen tason verkostoituminen ja haastaviin projekteihin tarttuminen ovat siivittäneet Mikon uraa.

Tutustu Mikkoon
Tuomas Toivonen
3 / 11

Talotekniikkainsinööri Tuomas Toivonen

Sähköstä innostuvan insinöörin tie skanskalaiseksi on kulkenut Oppivan kautta vaativiin projektinjohtotehtäviin. Vaikka työmaat, toimintatavat ja ihmiset vaihtuvat, ratkaisut tuntuvat löytyvän aina yhdessä keskustellen.

Tutustu Tuomakseen
Joel Nuurtila varastolla
4 / 11

Olosuhdehallinnan työnjohtaja Joel Nuurtila

Joel Nuurtilan hieman epätyypillinen urapolku johti koneinsinööriopiskelijan Oppiva-ohjelman kautta työnjohtajaksi Skanska Konevuokraukseen. Nyt hän suunnittelee ratkaisuja työmaiden lämmityksen, kuivauksen ja pölynhallinnan tarpeisiin. Tutustu Joeliin

Tutustu Joeliin
Vikke työmaalla _ kuva Jussi Liikala
5 / 11

Rakennusinsinööriopiskelija Vikke Ala-Kokko

Vikke innostui koulunpenkille, kun hän osallistui kolmisen vuotta sitten Skanskan mestari–kisälli-ohjelmaan. Nyt hän hankkii kokemusta Oppiva-ohjelmassa ja opiskelee rakennusinsinööriksi Savonia-ammattikorkeakoulussa.

Tutustu Vikkeen
Tutustu-skanskalaisiin-Vuokko-Suutarla
6 / 11

Projektipäällikkö Vuokko Suutarla

Oli kyse sitten lentokentistä tai ihmisten kodeista, rakentamisessa ja suunnittelunohjauksessa pätevät samat lainalaisuudet. Sen Vuokko on nähnyt Skanskan hankkeissa niin Suomessa kuin New Yorkissa.

Tutustu Vuokkoon
Konsernilaskennan päällikkö Miikka
7 / 11

Konsernilaskennan päällikkö Miikka Mäkiaho

”Tein alusta asti selväksi, että haluan nähdä ja kokea mahdollisimman paljon”, sanoo Miikka. Hän aloitti Skanskassa Oppiva-harjoitteluohjelmassa, ja nykyisin hän on edennyt konsernilaskennan päälliköksi asti.

Tutustu Miikkaan
Ville työskentelee Länsimetron Keilaniemen metroasemalla työmaapäällikkönä
8 / 11

Työmaapäällikkö Ville Sihvonen

Ville on saanut kannuksensa betonirakentamiseen hankkeissa, joissa osaamista on jaettu ja vastuuta tarjottu auliisti. Tänä päivänä Ville tietää, että työkavereiden tunteminen on yhtä kuin työturvallisuus.

Tutustu Villeen
Julianna
9 / 11

Laatuinsinööri Julianna Boström

Teknisen työn opettajan tytär hakeutui rakennusalalle osin sattumalta, mutta pian valinta osoittautui oikeaksi. Laatuinsinööriksi edennyt Julianna löysi oman paikkansa Skanskasta Oppiva-ohjelman kautta.

Tutustu Juliannaan
Tutustu-skanskalaisiin-Juha-Lauren
10 / 11

Nuorempi työnjohtaja Juha Lauren

Entinen kirvesmies toteutti urahaaveensa opintojen ja Skanska Oppivan avulla. Nyt Juha on nuorempana työnjohtajana mukana rakentamassa 15-kerroksista kerrostaloa, ja ura etenee projekti kerrallaan kannustavassa ilmapiirissä.

Tutustu Juhaan
Työnjohtoharjoittelija Anna Kivenlahden metrotyömaalla
11 / 11

Talotekniikkainsinööri Anna Äijö

Anna aloitti Skanska Oppivassa ja suoritti työnjohtoharjoittelunsa Kivenlahden metroasemalla. Valmistuttuaan insinööriksi Anna tietää jo varmaksi, millaista työtä hän haluaa tulevaisuudessa tehdä. ”Haluan olla mukana kehittämässä rakentamisen ympäristövastuullisuutta.”

Tutustu Annaan
Päivitetty: 22.1.2024