Skanskan työturvallisuusvikko 2020

Työturvallisuusviikko 11.–17.5.2020

Pysähdy ja valitse turvallinen sekä terveellinen työtapa. Meillä kaikilla on syymme päästä terveenä kotiin.

Skanska on mukana Suomessa koko rakennusalan turvallisuusviikolla Rakennusteollisuus RT:n johdolla. Rakennusalan turvallisuusviikkoa vietetään 11.–17.5.2020.

Skanskan teemana työturvallisuusviikolla ovat turvalliset kuormanpurut ja nostot. Materiaalien siirroissa on vakavien tapaturmien riski. Siksi tarvitaan suunnitelmallisuutta, osaamista ja tarkkaavaisuutta. Pysähdy ja valitse turvallinen ja terveellinen työtapa.

Lue lisää työturvallisuustyöstämme.

Lue lisää Rakennusteollisuus RT:n turvallisuusviikosta.

#turvallisuusviikko #työturvallisuusviikko

Jaa

Hiilineutraaliustavoite

Olemme sitoutuneet Skanskan maailmanlaajuiseen tavoitteeseen olla hiilineutraali vuoteen 2045 mennessä kaikilla liiketoiminta-alueillamme: rakentamispalveluissa, asuntoprojektikehityksessä ja toimitilaprojektikehityksessä. Tavoitteeseemme sisältyy omien suorien päästöjemme lisäksi hankkeidemme toimitusketjussa syntyvät päästöt. Lisäksi välitavoitteenamme on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 50 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoteen 2030 mennessä Skanskan omissa asunto- ja toimitilakehityshankkeissa.

Lue lisää matkastamme kohti hiilineutraaliutta

Skanska Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Särkilahti kertoo videolla hiilineutraaliustiemme pääväylistä.

Vaativalla hankkeella on valtava positiivinen aluevaikutus

Moninaisten asiantuntijoiden toteuttamassa infrahankkeessa huomioidaan kunnianhimoisesti hiilijalanjälki, luonto ja naapurusto. VALTARI-allianssi toteuttaa vaativimman osan Lahden uudesta kehätiestä, joka on Suomen suurin käynnissä oleva tietyömaa.

VALTARI-allianssin toteuttama hanke on Suomen ensimmäinen väylähanke, jolle haetaan kansainvälistä CEEQUAL-ympäristöluokitusta.

Lue lisää

Rakennusalan koko toimitusketjun on lähdettävä hiilipäästöjen vähentämisen tielle

"Olemme Skanskalla laatineet hiilitiekartan, jonka on tarkoitus johdattaa meitä vuoteen 2045. Maailmanlaajuinen tavoitteemme on olla silloin hiilineutraali yritys, ja tavoitteeseen on laskettu mukaan koko toimitusketjumme. Hiilitiekartasta käy selväksi, että vaikka kuinka vaihtaisimme työsuhdeautot sähköisiksi tai välttäisimme työmatkailua, millään muulla osa-alueella ei ole mahdollista saada aikaan läheskään niin merkittävää hiilipäästöjen vähennystä kuin käyttämissämme rakennusmateriaaleissa", kirjoittaa Skanskan toimitusjohtaja Tuomas Särkilahti.

Lue Tuomas Särkilahden blogi

Näin toimitat turvallisesti Skanskan työmaalle

Haluamme varmistaa, että tavarantoimitukset työmaillemme sujuvat aina turvallisesti. Katso videolta kuinka turvallinen toimitus tapahtuu. Tehdään yhdessä toimituksesta ja kuormien purusta turvallisempaa.

Yhteistyö lähtee muiden saappaisiin asettumisesta

Kivenlahden metroasemalla työskentelevä työmaapäällikkö Ville pyrkii ottamaan työssään aina muut huomioon. Taito tulee tarpeeseen suurissa hankkeissa, mutta liittyy myös työturvallisuuteen. ”Töissä puhun muustakin kuin työasioista. Kun vähän jututtaa kaveria eikä aina vaan paahda työmoodissa, on paljon helpompi ymmärtää toisen ratkaisuja ja mielialaa.”

Tutustu Villeen

Lue mielenkiintoisia artikkeleita

loading