Skanskan työturvallisuusviikko 2023

Työturvallisuusviikko 8.–12.5.2023

Skanska on mukana Suomessa koko rakennusalan työturvallisuusviikolla 8.–12. toukokuuta Rakennusteollisuus RT:n johdolla. Turvallisuusviikon aikana kiinnitetään erityistä huomiota työn turvallisuuteen ja terveellisyyteen. 

Viikon pääteemana Skanskassa on tänä vuonna mielen hyvinvointi. Jokaisen pitää päästä joka päivä töistä terveenä kotiin ja hyvällä mielellä takaisin töihin.

Porukkaan kuulumisen tunne edistää turvallisuutta, mielen hyvinvointia ja yhteistyötä. Kohtaamiset ovat arvokkaita. Positiivista suhtautumista omaan ja työkaverin turvallisuuteen on pidettävä jatkuvasti yllä. Miten menee? -kysymyksellä on hyvä aloittaa.

Paitsi Skanskan työmailla myös Rakennusteollisuus RT:ssä järjestetään viikon aikana tapahtumia. On tärkeää, että alan toimijat edistävät turvallisuustasoa yhdessä ja erikseen. 

#työturvallisuusviikko myös somekanavissamme: Instagram, Facebook, Twitter ja LinkedIn. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää työturvallisuustyöstämme

Lue lisää Rakennusteollisuus RT:n turvallisuusviikosta

Miten menee? Rakentajan mielen hyvinvointi tapetilla

"Työmaille tarvitaan lisää tietoa mielen hyvinvoinnista ja tilaa asiasta keskusteluun. Tiedolla poistetaan asiaan liittyvää stigmaa eli häpeäleimaa", kirjoittaa HSE-johtajamme Antti Leino blogissaan.

Lue Antin Leinon blogi

LIFE raivaa tilaa välittämisen ja keskustelun kulttuurille rakennusalalla

Mitä paremmin tunnemme työkaverimme, sitä todennäköisemmin lisäämme pienilläkin valinnoillamme toistemme turvallisuutta. Skanskassa on vaalittu LIFE – Minä välitän -kulttuuria jo yli seitsemän vuoden ajan, mikä näkyy erityisesti turvallisena ja viihtyisänä työilmapiirinä. 

Lue välittämisen kulttuuristamme

Työkaveri on työkaveri, lukipa työvaatteissa minkä firman nimi tahansa

Skanskassa välittämisen kulttuuri koskee niin omia työntekijöitä kuin yhteistyökumppaneitakin. Yhdessä vaikutetaan turvallisuuteen, kierrättämiseen ja hukan pienentämiseen.

Lue artikkeli

Skanska-pakka

Työturvallisuus ja ympäristötehokkuus syntyvät arjessa jokaisena työpäivänä. Jokainen meistä vaikuttaa tuloksiin. Turvallinen ja häiriötön rakentaminen varmistetaan vain ennakoivalla päätöksenteolla. Skanska-pakka on apuväline rakennustyön tapaturmavaarojen tunnistamiseen sekä riskien pienentämiseen. 

Päivittäinen työturvallisuus

Vastuullisuus

Ihmisistä ja ympäristöstä välittäminen on etusijalla kaikessa toiminnassamme. Työskentelemme turvallisesti tai emme ollenkaan. Me Skanskassa haluamme, että jokainen pääsee joka päivä terveenä töistä kotiin ja aikanaan hyvinvoivana eläkkeelle.

Vahva arvopohjamme ohjaa toimintaamme ja jokapäiväistä työskentelyämme, kun rakennamme parempaa yhteiskuntaa.

Lue lisää