c

Toinen toistaan kiinnostavammat rakennushankkeet ovat saaneet Teemun viihtymään Skanskalla

Teemu Saarinen on nähnyt urallaan rakennusalalla monia erilaisia tehtäviä ja projekteja. Vaihtelevat hankkeet uusine haasteineen pitävätkin Teemun mielenkiinnon rakennusalaan yllä. ”Täällä ei istuta vuosia samassa toimistossa, vaan hankkeet vaihtuvat jatkuvasti ja työtkin sen mukaan”, hän kuvailee.

Projektipäällikkö Teemu on kokemusta monista rakentamisen tehtävistä. Tällä hetkellä omimmalta paikalta tuntuu työ suunnittelun ohjauksen tehtävissä.

Teemu Saarinen tuli alun perin Skanskaan silloiseen verkostorakentamisen yksikköön tuotantoinsinööriksi vuonna 2007. Maisema- ja yhdyskuntasuunnittelijaksi kouluttautunut Teemu oli kiinnostunut infrarakentamisesta oman isänsä jalanjäljissä, joka oli niin ikään toiminut pitkään maanrakentajana.

Aikansa erilaisten infrahankkeiden parissa toimittuaan Teemu muutti perhesyistä pääkaupunkiseudulta Satakuntaan. Uudella paikkakunnalla hän tutustui paremmin talonrakentamisen yksikköön. Ensimmäinen tehtävä oli Olkiluoto 3 -ydinvoimalahankkeessa tuotantoinsinöörinä.

Oma paikka löytyi lopulta suunnittelun ohjauksesta

Sittemmin Teemu on palannut takaisin pääkaupunkiseudulle ja toiminut jo parin vuoden ajan Etelä-Suomen toimitilarakentamisessa projektipäällikkönä, päätoimenkuvanaan suunnittelunohjaus eri hankkeissa. Teemu pääsee usein mukaan jo tarjousvaiheessa olevien hankkeiden suunnitteluun ja on myös mukana kuin hankkeiden rakentaminen käynnistyy. Yksi parhaillaan käynnissä olevista projekteista on kansainvälinen Music Tower -hotellihanke. Tehtävässään hän vastaa suunnittelun etenemisestä aikataulussa ja siitä, että suunnittelun kaikilla osapuolilla on tarvittavat lähtötiedot ja eväät töidensä tekemiseen.

Työssään hän toimii tiiviissä yhteistyössä tuotannon, hankinnan, tilaajatahon ja suunnittelijoiden kanssa. ”Työni on välillä sellaista, että toimin ikään kuin liimana eri osapuolien välillä, yrittäen saada kaikki osapuolen puhaltamaan yhteen hiileen”, hän kuvailee.

Hyvän työntekijän arvostaminen näkyy

Skanskassa Teemu arvostaa erityisesti sitä, kuinka sitoutunut organisaatio on hyvän työilmapiirin luomiseen. ”Olen aina kokenut, että Skanskalla panostetaan aidosti työilmapiiriin ja siihen, että ihmiset viihtyvät töissä. On myös tullut tunne, että minua arvostetaan työntekijänä ja kannustetaan uralla etenemiseen”, hän pohtii.

Vuonna 2016–2017 Teemu oli kahden vuoden ajan opintovapaalla ja suoritti Master of Science tutkinnon Construction and Real Estate Management -koulutusohjelmassa. Toisen opiskeluvuoden hän vietti Berliinissä, ja opintojen jälkeen hän aloitti nykyisessä tehtävässään.

Teemu asuu perheineen Espoossa, ja kotona odottaa vaimo, 1,5-vuotias tytär sekä lemmikit kissa ja koira. Työmatkat Helsinkiin hän taittaa mieluiten pyöräillen, ja vapaa-aika kuluu mökillä ja monipuolisesti ulkona liikkumista harrastaen.

Monia erilaisia rooleja nähnyt Teemu kokee tällä hetkellä löytäneensä paikkansa suunnittelun ohjauksesta. Teemu kuitenkin tietää, että jos hän ikinä haluaisi uusia haasteita, niitä ei tarvitse lähteä etsimään kaukaa: ”Tiedän, että jos ikinä kaipaisin vaihtelua tai haluaisin edetä urallani, täällä se on mahdollista.”  

Päivitetty: 24.9.2020