c

Aberdeen Standard Investments ja Ailon Group tuovat micro living -konseptin Helsingin Jätkäsaareen – rakentajana toimii Skanska

Lehdistötiedotteet 23.9.2020 8.00 CET

Skanska rakentaa Aberdeen Standard Investmentsin hallinnoimalle rahastolle ja Ailon Groupille uuden micro living -konseptin mukaisen studiohotellin. Jätkäsaareen rakenteilla olevaan rakennukseen tulee sekä lyhyt- että pitkäaikaista majoitusta. Kohde tarjoaa esimerkiksi työnsä vuoksi asuinpaikkaa usein vaihtaville sekä muille lyhytaikaista asumisratkaisua kaipaaville täysin kalustetun ja kodinomaisen asumisvaihtoehdon hotellitason oheispalveluilla.

Havainnekuva uudesta rakennuksesta. Kuva: Arkkitehdit Soini & Horto.

Music Tower -nimiseen rakennukseen tulee varattavia studiohuoneita, neuvottelutiloja sekä ylimpään 8. kerrokseen sijoittuva saunaosasto. Asiakkailla on käytössään useita erilaisia yhteistiloja, ja he pääsevät osaksi eläväistä yhteisöä. Huoneiden erikoisuutena on loft-henkisyys, mikä näkyy muun muassa viiden metrin kerroskorkeutena. Tavallista korkeampi huone mahdollistaa parven rakentamisen kylpyhuoneen ja eteistilan päälle.

Rakennustyöt ovat käynnistyneet maanrakennustöiden osalta, ja kohde valmistuu keväällä 2022. Urakkaan kuuluu myös talotekninen kokonaisuus. Kohde rakentuu Jätkäsaareen kehittyvälle alueelle hyvien kulkuyhteyksien äärelle osoitteeseen Välimerenkatu 22. Rakennukselle haetaan LEED v4 kultatason ympäristöluokitusta.

”Tämä on ensimmäinen micro living -konseptin mukainen projektimme Helsingissä, ja olen iloinen sen monipuolisista ominaisuuksista. Tässä projektissa yhdistyvät erinomainen sijainti, arkkitehtuuri, laatu sekä korkeat vastuullisuuskriteerit”, kertoo Sanna Puhakainen, Aberdeen Standard Investmentsin Head of Direct Real Estate.

”Projekti on erittäin innostava, sillä Music Tower tuo oman persoonallisen piirteensä Jätkäsaareen. Toivomme, että siitä tulee suosittu uudenlaisen modernin majoittumisen kohde Helsingissä”, sanoo Ailon Groupin perustajaosakas ja hankkeen kehitysjohtaja Jacob Cronstedt.

”Pääsemme hyödyntämään tässä mielenkiintoisessa hankkeessa Skanskan osaamista monipuolisesti. Esimerkiksi tontin sijainti kahden olemassa olevan rakennuksen välissä ja kadun kulmauksessa vaikuttaa erityisesti logistiikan hallintaan työmaalla. Lisäksi kellarikerroksen seinät toteutetaan porapaaluseinänä vaativien pohjaolosuhteiden vuoksi”, sanoo tulosyksikön johtaja Yianni Charalambous Skanskasta.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Yianni Charalambous, puh. 050 421 1400, yianni.charalambous[at]skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Tuomo Jaakkola, puh. 050 572 6099, tuomo.jaakkola[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Ailon Group, perustajaosakas ja hankkeen kehitysjohtaja Jacob Cronstedt, puh. +46 709 88 58 68, jc[at]ailon.se

Aberdeen Standard Investments, Head of Direct Real Estate, Finland, Sanna Puhakainen, puh. 050 590 0599, sanna.puhakainen[at]aberdeenstandard.com

Aberdeen Standard Investments

Aberdeen Standard Investments on omistautunut auttamaan sijoittajia ympäri maailman saavuttamaan investointitavoitteensa ja laajentamaan taloudellista horisonttiaan.

Tarjoamme asiantuntemusta monipuolisesti markkinoista, varallisuusluokista ja investointimenettelyistä. Tuomme palvelumme lähelle asiakasta noin 1 000 rahoitusalan ammattilaisen voimin toimimalla kansainvälisillä rahoitusmarkkinoilla ja tärkeissä aluekeskuksissa, mikä luo arvokasta tietoa ja näkemystä jaettavaksi yhteisömme kesken.

Hallinnoitavat varamme ovat noin 500 miljardia euroa (6/2020), ja asiakkaisiimme kuuluu valtioiden hallituksia, eläkerahastoja, vakuutusyhtiöitä, yrityksiä, järjestöjä, rahastoja sekä yksityishenkilöitä 80 maassa.

aberdeenstandard.com

Ailon Group 

Ailon on yksityisomistuksessa oleva kiinteistöyhtiö, joka toimii Iso-Britanniassa, Pohjoismaissa ja Saksassa. Toimistomme sijaitsevat Lontoossa, Tukholmassa ja Berliinissä. Ailon omistaa, kehittää ja operoi micro living -konseptia ja joustavia työskentelytiloja. Yhtiö myös hankkii omistukseensa kannattamattomia kiinteistöjä, joissa nähdään potentiaalia aktiivisen hallinnoinnin avulla. Ailonin toiminta-alustat ovat yhteisomistuksessa pääomapartnereiden kanssa, joita ovat pääasiassa johtavat eläkerahastot, itsenäiset rahastot ja finanssi-instituutiot.

ailon.se