c

Paremman huomisen unelma – Arvot monimuotoisen työyhteisön tukena

Skanska on vahvasti arvojohdettu yritys. Monimuotoisen ja hyväksyvän työyhteisön eteen on tehty töitä jo pitkään, ja osaksi strategiaa se tuli vuonna 2015. Vuosien kokemus antaa meille rohkeutta laajentaa työtämme oman henkilöstömme lisäksi kumppaniyrityksiimme ja heidän henkilöstöönsä.

Haluamme olla paremman työelämän edelläkävijäyritys.

Rakennustyömaa on yhteinen työpaikka, jossa jaamme arjen riippumatta siitä, minkä yrityksen nimi takeissamme lukee. Haluamme tarjota jokaiselle parhaan työntekijä- ja kumppanikokemuksen, sillä hyvä tiimihenki ja työilmapiiri arjessa näkyy lopulta myös asiakkaalle.

Haluamme olla paremman työelämän edelläkävijäyritys.  Iloksemme olemme huomanneet, että yhteiskunta, asiakkaat ja muut sidosryhmät haastavat meitä edelleen uudistumaan ja sitä kautta kirittävät meitä eteenpäin matkallamme. Tässä työssä ei voi koskaan olla valmis. Yhteiskuntamme muuttuu avoimemmaksi, ja monimuotoisuustyön tekeminen näkyväksi herättelee ihmisiä pohtimaan myös omaa toimintaansa. Meille on tärkeää olla mukana rakentamassa parempaa huomista ja viedä kehitysideat käytäntöön jo tänään.

Kannustamme ihmisiämme miettimään omaa toimintaansa ja rakentamaan hyväksyvää työyhteisöä

Vietämme nyt toukokuussa Euroopan monimuotoisuuskuukautta, jonka teemana on siltojen rakentaminen ”Building bridges”.  Skanskalla monimuotoisuuskuukauden aikana pysähdymme miettimään jokaisen omaa toimintaa. On tärkeää luoda tilaa ja aikaa itsereflektiolle, jonka kautta on helpompi ymmärtää oma vastuu hyväksyvästä työyhteisöstä.  Kukin meistä voi huolehtia omalla käyttäytymisellään siitä, että jokainen työkaveri tuntisi kuuluvansa porukkaan. Rakennetaan siltoja sinne, missä niitä tarvitaan.

Yksi arvoistamme, ”Olemme parempia yhdessä”, velvoittaa meitä arvostamaan työkavereitamme ja etsimään heiltä parhaita käytäntöjä ja uusia ideoita. Tarvitsemme monimuotoista ajattelua ja vahvaa osaamista, jotta voimme tarjota innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja asiakkaillemme ja vahvistaa asiakassuhteitamme.

Monimuotoinen tiimi on kykenevä rikkomaan oletuksia ja löytämään tapoja tehdä asioita paremmin. Monimuotoisuus ei kuitenkaan takaa tuloksia, jos meillä ei ole psykologista turvallisuutta arjessamme. Hyvällä, osallistavalla johtamisella pyrimme tuomaan fyysisen ja psyykkisen turvallisuuden jokaiseen tiimiin, jokaiselle yksilölle. Meillä ei ole varaa jättää ketään rannalle.

Miten voimme sitten olla henkilöstömme tueksi monimuotoisuuden kehittämisessä?  Ensiksi on tärkeää, että ymmärrämme mistä on kysymys ja minkälaisilla pienilläkin arkisilla teoilla voimme vaikuttaa omaan työyhteisöön. Olemmekin aloittaneet Arvot arjessa -hankkeen, jolla edelleen vahvistamme jokaisen luottamusta siihen, että arvomme toimivat suuntaviittoina päivittäisessä työssä ja tukevat jokaisen onnistumista. Odotan innolla tulevia tapaamisia ja keskusteluita skanskalaisten ja kumppaneidemme kanssa, sillä uskon että voimme yhdessä oivaltaa asioita.

Uskon vahvasti siihen, että olemme aidosti parempia yhdessä ja jokaisella on paikkansa tiimissä.  Meillä Skanskassa päämääränä on rakentaa parempaa yhteiskuntaa ja teemme sitä työtä joka päivä elämällä arvojamme arjessa.

Päivitetty: 23.5.2022