c

Henkilöstöjohtajan vinkit työhaastatteluun – kysy nämä työnantajakandidaatiltasi

Rekrytointi on kahden kauppa. Me työnantajana etsimme joukkoomme taustoiltaan erilaisia ihmisiä rakentamaan kanssamme parempaa yhteiskuntaa. Sinä työnhakijana etsit yritystä, joka vastaa toiveitasi niin työtehtävien, yhteisön kuin kulttuurin näkökulmasta. Työhaastattelussa sinulla on oiva mahdollisuus ottaa selvää sinulle tärkeistä asioista mahdollisessa tulevassa työpaikassasi.

Etsimme joukkoomme paremman yhteiskunnan rakentajia

Me rakennamme Skanskalla monimuotoista työyhteisöä, joka koostuu ihmisistä, joilla on erilaista koulutusta ja taustaa, erilaista elämänkokemusta, erilaisia elämäntilanteita ja tehtävästä riippuen sopiva määrä työkokemusta.

Mitä sitten odotamme? Skanska on vastuullinen yritys, jolla on ainutlaatuinen yrityskulttuuri. Arvomme ohjaavat meitä arjen valinnoissa. Eettinen ohjeistomme määrittää työskentelyn ja käyttäytymisen säännöt. Edellytämme, että jokainen skanskalainen kouluttautuu eettisiin sääntöihimme ennen työskentelyn aloittamista. Ethän haluaisi aloittaa peliäkään ennen kuin tunnet sen säännöt?

Arvostamme monimuotoisuutta, kehitämme työyhteisöämme entistä inklusiivisemmaksi ja annamme tilaa erilaisuudelle. Pyrimme aidosti kohti psykologista turvallisuutta, jolloin saamme parhaan mahdollisen hyödyn monimuotoisuudestamme. Kulttuurimme rakentuu vahvan työturvallisuustyön varaan, joka parhaimmillaan näkyy ja kuuluu välittämisenä. Välittämisenä siitä, että jokainen pärjää ja että jokainen pääsee terveenä ja hyvinvoivana töistä kotiin. 

Esihenkilö tietää parhaiten, ketä etsimme

Esihenkilöillämme on iso vastuu rekrytointitilanteessa. He tuntevat avoinna olevan tehtävän ja työyhteisön, johon etsimme uutta jäsentä. He tietävät myös, millainen tyyppi voisi tehtävässä parhaiten onnistua.  
Rekrytointiprosessin tarkoituksena on etsiä mahdollisimman sopiva henkilö tehtävään. Sopivuutta sitten kartoitetaan kysymyksillä ja joskus myös ulkopuolisen asiantuntijan suorittamilla soveltuvuusarvioilla. Toivomme myös kandidaatin panostavan prosessiin olemalla mahdollisimman avoin ja tuovan esiin asioita, joilla on merkitystä tehtävässä onnistumisen kannalta. Laadukkaaseen prosessiin kannattaa panostaa molemmin puolin, jotta oikea tekijä löytää oikean työn ja oikean työnantajan.

Ota selvää sinulle tärkeistä asioista

Rekrytointi on kuitenkin kahden kauppa. Sen lisäksi, että kandidaattina vastailet rehellisesti kysymyksiimme, mieti, mitä itse työpaikalta toivot. Mikä on oikeasti juuri sinulle tärkeää omassa elämäntilanteessasi? Mitä toivot työyhteisöltä, omalta tiimiltäsi ja esihenkilöltä? Miltä työpäiväsi meillä oikeasti näyttäisi? Tehdäänkö töitä porukassa vai enemmänkin yksin? Millaiset kehittymismahdollisuudet tiimissäsi on? Mitä henkilöstökyselyt kertovat tiimisi hengestä? Vaatiiko arkesi pyörittäminen työaikajoustoja ja millä tavoin ne on mahdollista järjestää? Entä onko sinulla mahdollisuus etätöihin? Onko etätöissä pakko olla? 

Kysy juuri niitä asioita, jotka ovat itsellesi tärkeitä. Kannattaa myös muistaa, että työhaastatteluissamme asettamiimme kysymyksiin on harvoin oikeita vastauksia. Etsimme monimuotoista porukkaa, joka täydentää toisiaan. Tule siis rohkeasti kertomaan, millainen sinä olet ja mitä sinä toivoisit työltä ja työelämältä. Mieti myös, mitä juuri sinä voisit tarjota Skanskalle ja meidän työyhteisöllemme. Miten sinä rakentaisit kanssamme parempaa yhteiskuntaa?

Julkaistu 7.4.2021