c

Skanska nimettiin kansainväliseksi edelläkävijäksi vastuullisuudessa

Skanska on jo kolmantena vuonna peräkkäin nimetty Financial Timesin ja datayhtiö Statistan yhteisen aloitteen tuloksena "Climate Leaderiksi" Euroopassa.

Ilmastojohtajien listalla on tänä vuonna 600 yritystä, mikä on kaksinkertainen määrä verrattuna vuoteen 2021, kun lista ensimmäisen kerran esiteltiin. Yritykset valittiin mukaan noin 2 000 ehdokkaasta. 

Arvostettu Climate Leader -tunnustus kertoo sitoutumisestamme vähäpäästöisiin ratkaisuihin ja liiketoimintamme kehittämiseen. Skanska AB -konsernin pääjohtaja Anders Danielsson sanoo sen osoittavan, että olemme oikealla tiellä. 

"Tämä on tunnustus siitä, miten luomme ja toteutamme mullistavia ilmastoratkaisuja, ajamme liiketoimintaamme eteenpäin ja autamme asiakkaitamme onnistumaan vastuullisuustavoitteissaan", Anders sanoo. 

"Onnistumme tarjoamalla vähähiilisiä ratkaisuja, jotka perustuvat kiertotalouteen ja ovat viisaita sekä kestäviä. Tavoitteenamme on siirtyä vähähiiliseen rakentamiseen kaikissa projekteissamme ja saavuttaa hiilineutraaliustavoitteemme vuoteen 2045 mennessä. Näiden ratkaisujen skaalautuminen on kriittistä koko toimialan ja rakennetun ympäristön kehityksen kannalta." 

Skanska AB -konsernin vastuullisuudesta ja innovaatioista vastaava johtaja Lena Hök on samaa mieltä: 

"Erityistä potentiaalia on niissä hankkeissa, joihin osallistumme jo varhaisessa vaiheessa, jolloin voimme vaikuttaa suunnitteluun ja suunnitelmiin. Odotamme kysynnän ilmastovastuullisille ratkaisuille ja tuotteille kasvavan edelleen.” 

Skanska raportoi vuosittain hiilidioksidipäästöistä vuosi- ja vastuullisuusraportissaan sekä avainluvut neljännesvuosiraportissaan.

Tutustu Financial Timesin katsauksen menetelmään ja painopisteeseen. 

Päivitetty: 22.5.2024