c

K6-toimistorakennus, Helsinki

  • Skanskan kehittämä ja rakentama K6 -toimistotalo on saanut kultatason LEED®-ympäristösertifikaatin.
  • K6 sijaitsee Helsingin Lintulahdessa Sörnäisten rantatien kupeessa osoitteessa Kaikukatu 6.
  • Kaikukatu 6:ssa sijaitsevat mm. Digi- ja väestötietoviraston uudet asiakaspalvelutilat
  • Modernit ja muuntojoustavat tilaratkaisut

Kahdeksankerroksinen K6 tarjoaa modernit ja joustavat tilat, joiden suunnittelussa ympäristötehokkuudella oli suuri painoarvo. Rakennuksessa on noin 12 000 neliömetriä modernia toimistotilaa ja se valmistui elokuussa 2019.

Rakennuksen suunnitteluun haettiin inspiraatiota sekä alueen teollisesta historiasta että moderneista työympäristöistä maailmalta. Rakennuksen punatiilinen julkisivu muistuttaa Sörnäisten alueen värikkäästä teollisuushistoriasta, mutta perinteikkään ulkokuoren alta löytyy liuta viimeisimpiä innovaatioita hyödyntäviä ratkaisuja.

Muuntojoustavien tilojen huonekorkeus on 3,2 metriä, mikä antaa tiloille avaruutta. Aulan huonekorkeus on peräti 4,5 metriä. Ylimmistä kerroksista on hieno merinäköala.

Ympäristötehokkuutta loistavalla sijainnilla

Kultatason LEED®-ympäristöluokitus myönnettiin erityisesti keskeisen sijainnin ja sen myötä hyvien kulkuyhteyksien ja lähipalveluiden ansiosta. Kultatasolle pääsyssä auttoivat myös hyvä energiatehokkuus, terveellisten ja ympäristötehokkaiden materiaalien käyttö sekä laadun takeena ollut kattava toiminnanvarmistus eli teknisten järjestelmien laajamittainen testaaminen ja tarkka kuvaaminen sen varmistamiseksi, että rakennus toimii suunnitellulla tavalla.

Gullichsen Vormala Arkkitehtien suunnittelemalle K6:lle myönnettiin kultatason LEED®-ympäristösertifikaatti vuonna 2020. Älykkään suunnittelun ansiosta esimerkiksi vedenkulutusta on saatu vähennettyä 37 prosentilla suhteessa vastaavan toimistorakennuksen tavanomaiseen tasoon. Tämä on saavutettu valitsemalla vesipihejä vesikalusteita eli huomiota on kiinnitetty hanojen, suihkujen ja wc-istuimien virtaamiin, jotka ovat mahdollisimman pienet kuitenkin käyttömukavuus huomioiden. Lisäksi rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmä on hyvin energiatehokas.

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading