c

Skanska myy Helsingissä sijaitsevan K6-toimistotalon Senaatti-kiinteistöille

Lehdistötiedotteet 21.6.2018 9.00 CET

Helsinkiin Sörnäisten rantatien kupeeseen Lintulahden alueelle rakentuva K6-toimistorakennus valmistuu kesällä 2019. Kauppahinta on noin 53 miljoonaa euroa.

Havainnekuva K6-toimistorakennuksesta

”K6-toimistotalon suunnittelussa toteutuvat nykyaikaisen monitilaympäristön vaatimukset. Rakennuksesta on suunniteltu muuntojoustava ja se toteutetaan LEED®-ympäristösertifikaattijärjestelmän kultatason vaatimusten mukaisesti. Suunnitteluun on haettu inspiraatiota sekä alueen teollisesta historiasta että moderneista työympäristöistä maailmalta”, kertoo johtaja Antti Nousiainen Skanskasta.

”Ostettava kiinteistö tukee Senaatin Sörnäisten kampuksen kehittämistä ja tarjoaa joustavia tilaratkaisuja valtion vuokralaisille. Kiinteistö sijaitsee Senaatin olemassa olevien kohteiden seinänaapurissa ja on rakenteellisesti yhdistettävissä niihin. Muodostuvasta kokonaisuudesta seuraa valtiolle synergiaetuja muun muassa kiinteistöjen ylläpidossa ja palveluissa”, sanoo aluejohtaja Petri Turku Senaatti-kiinteistöistä.

Kaikukadulle sijoittuvan rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Gullichsen Vormala Arkkitehdit Ky. Rakennuksessa on noin 12 000 neliömetriä vuokrattavaa tilaa. K6-toimistotalon rakentaminen käynnistyi syksyllä 2016, ja se täydentää korttelin, jossa on toteutettu erilaisia korjaus- ja rakennushankkeita 1990-luvun lopulta lähtien.

Lisätietoja:

Skanska CDF Oy, johtaja Antti Nousiainen, puh. 040 746 7584, antti.nousiainen[at] skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Senaatti-kiinteistöt, aluejohtaja Petri Turku, puh. 040 501 6252, petri.turku[at]senaatti.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.