c

K6-toimistotalolle kultatason LEED-ympäristösertifikaatti

Lehdistötiedotteet 24.3.2020 8.00 CET

Skanskan kehittämä ja rakentama K6 -toimistotalo on saanut kultatason LEED®-ympäristösertifikaatin. K6 sijaitsee Helsingin Lintulahdessa Sörnäisten rantatien kupeessa osoitteessa Kaikukatu 6.

Gullichsen Vormala Arkkitehtien suunnittelemalle K6:lle on tavoiteltu LEED-ympäristösertifikaatin uusimman version kultatasoa jo hankkeen alusta alkaen.

Rakennuksessa on noin 12 000 neliömetriä modernia toimistotilaa ja se valmistui elokuussa 2019. Senaatti-kiinteistöt omistaa rakennuksen, joka on osa sen kampusaluetta Sörnäisissä.

K6:lle myönnettiin kultatason LEED-ympäristösertifikaatti erityisesti keskeisen sijainnin ja sen myötä hyvien kulkuyhteyksien ja lähipalveluiden ansiosta. Kultatasolle pääsyssä auttoivat myös hyvä energiatehokkuus, terveellisten ja ympäristötehokkaiden materiaalien käyttö sekä laadun takeena ollut kattava toiminnanvarmistus eli teknisten järjestelmien laajamittainen testaaminen ja tarkka kuvaaminen sen varmistamiseksi, että rakennus toimii suunnitellulla tavalla.

Gullichsen Vormala Arkkitehtien suunnittelemalle K6:lle on tavoiteltu LEED-sertifikaatin uusimman version kultatasoa jo hankkeen alusta alkaen. Älykkään suunnittelun ansiosta esimerkiksi vedenkulutusta on saatu vähennettyä 37 prosentilla suhteessa vastaavan toimistorakennuksen tavanomaiseen tasoon. Tämä on saavutettu valitsemalla vesipihejä vesikalusteita eli huomiota on kiinnitetty hanojen, suihkujen ja wc-istuimien virtaamiin, jotka ovat mahdollisimman pienet kuitenkin käyttömukavuus huomioiden. Lisäksi rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmä on hyvin energiatehokas.

”LEED-sertifiointijärjestelmää päivitetään jatkuvasti ja se auttaa meitä asettamaan ympäristötehokkuustavoitteemme korkealle. LEED-sertifioinnin avulla voimme ohjata suunnitteluamme esimerkiksi kohti Skanskan kestävän kehityksen tavoitteita, joissa varsinkin hiilineutraalius on keskeinen asia”, kertoo Skanska CDF:n rakennuttajapäällikkö Tuomas Heiska.

LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design) on kansainvälisesti tunnettu ja laajasti käytössä oleva rakennusten ympäristöluokitus. LEEDin uusin versio on järjestyksessään neljäs. Sertifioinnissa rakennusprojektia arvioidaan kahdeksalla eri perusteella. Arvioinnin tekee puolueeton kolmas osapuoli, Green Building Certification Institute, joka toimii Yhdysvaltain Green Building Councilin alaisuudessa. Sertifiointiin liittyvän työn hoitivat Green Building Partnersin konsultit.

Skanska on toteuttanut Yhdysvalloissa ja Euroopassa yli sata LEED-projektia. Skanskan toimitilakehitysyksikkö on tähän mennessä toteuttanut kuusi LEED-ympäristösertifioitua toimistoprojektia Suomessa.

Lisätietoja:

Skanska CDF Oy, rakennuttajapäällikkö Tuomas Heiska, puh. 040 350 4350, tuomas.heiska[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

Skanska CDF Oy on osa Skanskan pohjoismaista toimitilaprojektikehitysyksikköä Skanska Commercial Development Nordicia. Se toimii aloitteentekijänä ja sijoittajana toimistojen projektikehityshankkeissa. Toiminta keskittyy Ruotsissa kolmelle suurkaupunkialueelle, Tanskassa Kööpenhaminan alueelle, Norjassa Oslon alueelle ja Suomessa Helsingin seudulle.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.