Skanskan ympäristöviikko 2020

Ympäristöviikko 21.-27.9.2020

Puhalletaan yhteen hiileen!

Skanskalla vietetään ympäristöviikkoa samaan aikaan kansainvälisen World Green Building Week (WGBW) -teemaviikon kanssa. Jaamme tietoa hiilineutraaliustavoitteestamme ja siihen liittyvistä painopistealueistamme sekä hiilitiekartastamme. Lisäksi haastamme pohtimaan mitä kukin voisi tehdä uudella tavalla omassa työssään, jotta hiilineutraaliustavoite saavutetaan.

Nyt on aika tehdä ilmastotoimia – yhdessä!

Lue lisää ympäristötyöstämme

Lue lisää kansainvälisestä World Green Building Weekistä

#puhalletaanyhteenhiileen #ympäristöviikko #hiilineutraalitulevaisuus #RatkaisunVuosi #ActOnClimate #WGBW2020

Jaa

Skanska Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Särkilahti kertoo videolla hiilineutraaliustiemme pääväylistä.

Hiilineutraaliustavoite

Olemme sitoutuneet Skanskan maailmanlaajuiseen tavoitteeseen olla hiilineutraali vuoteen 2045 mennessä kaikilla liiketoiminta-alueillamme: rakentamispalveluissa, asuntoprojektikehityksessä ja toimitilaprojektikehityksessä. Tavoitteeseemme sisältyy omien suorien päästöjemme lisäksi hankkeidemme toimitusketjussa syntyvät päästöt. Lisäksi välitavoitteenamme on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 50 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoteen 2030 mennessä Skanskan omissa asunto- ja toimitilakehityshankkeissa.

Lue lisää matkastamme kohti hiilineutraaliutta

Vaativalla hankkeella on valtava positiivinen aluevaikutus

Moninaisten asiantuntijoiden toteuttamassa infrahankkeessa huomioidaan kunnianhimoisesti hiilijalanjälki, luonto ja naapurusto. VALTARI-allianssi toteuttaa vaativimman osan Lahden uudesta kehätiestä, joka on Suomen suurin käynnissä oleva tietyömaa.

VALTARI-allianssin toteuttama hanke on Suomen ensimmäinen väylähanke, jolle haetaan kansainvälistä CEEQUAL-ympäristöluokitusta.

Lue lisää

Rakennusalan koko toimitusketjun on lähdettävä hiilipäästöjen vähentämisen tielle

"Olemme Skanskalla laatineet hiilitiekartan, jonka on tarkoitus johdattaa meitä vuoteen 2045. Maailmanlaajuinen tavoitteemme on olla silloin hiilineutraali yritys, ja tavoitteeseen on laskettu mukaan koko toimitusketjumme. Hiilitiekartasta käy selväksi, että vaikka kuinka vaihtaisimme työsuhdeautot sähköisiksi tai välttäisimme työmatkailua, millään muulla osa-alueella ei ole mahdollista saada aikaan läheskään niin merkittävää hiilipäästöjen vähennystä kuin käyttämissämme rakennusmateriaaleissa", kirjoittaa Skanskan toimitusjohtaja Tuomas Särkilahti.

Lue Tuomas Särkilahden blogi

Lue mielenkiintoisia artikkeleita

loading