Skanskan ympäristöviikko

Skanskan vuosittaista ympäristöviikkoa vietetään 19.–25. syyskuuta. Ympäristöviikolla jaamme tietoa ilmastoviisaista ratkaisuista, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien.  
Me Skanskalla olemme asettaneet tavoitteeksemme olla hiilineutraaleja vuoteen 2045 mennessä. Tavoitteenamme on tuoda hiiliviisaus osaksi jokaisen skanskalaisen arkea.
 
Voit tutustua hiilineutraaliustavoitteeseemme ja sitä edistäviin hankkeisiimme tältä sivulta. Viikon aikana kerromme kuulumisia myös sosiaalisen median puolella – tule mukaan!

Askel kerrallaan ilmastotavoitteita kohti – Mistä rakennusalan päästövähennyskeinot koostuvat?

Ympäristöpäällikkömme Hanna-Maija Tikka kirjoittaa blogissaan Skanskan ilmastotavoitteista ja miten tavoitteisiin päästäisiin. "Julkaisimme Skanskan globaalit ilmastotavoitteet keväällä 2020. Tavoitteenamme on saavuttaa hiilineutraalius vuonna 2045 – mutta miksi vasta silloin? Vaikka tavoitteeseen on vielä matkaa, kunnianhimoiseksi sen tekee se, että siihen kuuluvat omien päästöjemme lisäksi hyvin laajasti arvoketjuumme liittyvät päästöt. Vähähiilisyyttä edistävän toimintamallin ja kulttuurin kehitys on myös tärkeässä roolissa. Haluamme, että ilmastoviisaus on osa jokaisen skanskalaisen ja alan toimijan arkipäivää. Lisäksi käymme aktiivista vuoropuhelua hiiliasioista niin asiakkaittemme kuin kumppaneidemme kanssa."

Miten Skanska Suomi edistää ilmastotavoitetta?

Matkamme kohti hiilineutraaliutta kulkee neljän osa-alueen kautta, joista jokaisessa on määritelty toimenpiteitä pitkän aikavälin tavoitteen lisäksi myös lähivuosille. 
Tutustu toimenpiteisiimme

BoKlok – Puutaloelämää mahdollisimman monelle, vastuullisesti

Elämisen kallistuessa yhä useampi asunnonostaja arvostaa tarkoituksenmukaisia asuinneliöitä ja kestävästi mietittyjä ratkaisuja. BoKlok on asumisen konsepti, jonka ovat kehittäneet yhdessä Skanska ja IKEA. BoKlokin tavoitteena on rakentaa parempaa yhteiskuntaa mahdollistamalla kestävän kehityksen mukainen asuminen yhä useammalle. Miltä kuulostaisi oma puutalokoti hyvien liikenneyhteyksien varrella?

Lue lisää

Vastuullisuus jalkautuu yhteistyöllä työmaan arkeen

Skanskan ja Ylvan Grand Hansa -hankkeessa vastuullisuus on korostetusti esillä työmaan arjessa. Ympäristövastuun osalta hankintakriteereissä huomioidaan hiilijalanjäljen minimointi. Kiinteistölle tavoitellaan myös LEED-ympäristöluokitusta. Työmaalla laitetaan erityistä painoa myös monimuotoisen ja inklusiivisen työyhteisön toteutumiseen.

Lue lisää

Vähähiilisiä ratkaisuja etsimässä

Matkalla kohti hiilineutraaliutta yksi tärkeä osa-alue on vähähiilisten rakennusmateriaalien hyödyntäminen hankkeissa, sillä suurin osa Skanskan päästöistä syntyy juuri elinkaaren alkuvaiheessa. Tiivis yhteistyö ja kehitystoiminta materiaalitoimittajien kanssa edistää vähähiilistä rakentamista ja saa parhaimmillaan aikaan suuren vaikutuksen.

Lue lisää

Hiilineutraali rakentaminen

Puristimme 60 sekuntiin, miten saavutamme tavoitteemme olla kaikkien toimintojemme osalta hiilineutraali vuoteen 2045 mennessä.

Lue mielenkiintoisia artikkeleita

loading