Skanskan ympäristöviikko

Ympäristöviikko 18.–24.9.2023

Skanskan vuosittaista ympäristöviikkoa vietetään syyskussa. Ympäristöviikolla jaamme tietoa ilmastoviisaista ratkaisuista, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien.
Me Skanskalla olemme asettaneet tavoitteeksemme olla hiilineutraaleja vuoteen 2045 mennessä. Tavoitteenamme on tuoda hiiliviisaus osaksi jokaisen skanskalaisen arkea.
 
Voit tutustua hiilineutraaliustavoitteeseemme ja sitä edistäviin hankkeisiimme tältä sivulta. Viikon aikana kerromme kuulumisia myös sosiaalisen median puolella – tule mukaan!

Olemme mukana UN Global Compactin Tieteeseen perustuvat luontotavoitteet -koulutusohjelmassa

Meidät on valittu Tieteeseen perustuvat luontotavoitteet -koulutusohjelmaan.  Ohjelmassa osallistujat perehtyvät Science Based Targets Networkin (SBTN) julkaisemaan ohjeistukseen tiedepohjaisista luontotavoitteista.

Lue lisää

Betonielementtien irrotusvaihe käynnistynyt ReCreate-hankkeessa

Kansainvälinen ReCreate-tutkimushanke on siirtynyt betonielementtien irrotusvaiheeseen Tampereella. Ehjinä uudelleenkäyttöä varten irrotetut 1980-luvulla valmistuneen kerrostalon elementit siirretään tehdaskunnostukseen Parman elementtitehtaalle.

Lue lisää

Geoenergia minimoi päästöjä ja maksimoi säästöjä

Energiatehokas ja vähäpäästöinen kokonaisuus syntyy aina useiden ratkaisujen yhdistelmästä, ja yksi niistä on omakotiasujillekin tuttu maalämpö eli paikallisesti tuotettu ja uusiutuva geoenergia.

Lue lisää

LIFE raivaa tilaa välittämisen ja keskustelun kulttuurille rakennusalalla

Mitä paremmin tunnemme työkaverimme, sitä todennäköisemmin lisäämme pienilläkin valinnoillamme toistemme turvallisuutta. Skanskassa on vaalittu LIFE – Minä välitän -kulttuuria jo yli seitsemän vuoden ajan, mikä näkyy erityisesti turvallisena ja viihtyisänä työilmapiirinä.

Lue lisää

Uusi varikko vauhdittaa päästötöntä paikallisliikennettä

Ruskeasuon uusi varikko vauhdittaa Helsingin siirtymistä päästöttömään bussi- ja raitioliikenteeseen. Varikon rakentamisessa ympäristöasiat otetaan tarkasti huomioon pölyttäjiä ja lepakoita myöten.

Lue lisää

Tavoittelemme YL-luokitusta kaikkiin Kotien uusiin kohteisiin

Rakennustiedon ympäristöluokitus on suomalainen rakennusalan ympäristöluokitus, joka kertoo, että rakennus on suunniteltu ja rakennettu kestävästi, ympäristövastuullisesti ja Suomen olosuhteet huomioiden. 

Rakennustiedon myöntämä, aiemmin RTS-ympäristöluokituksena tunnettu ympäristöluokitusjärjestelmä on nyt Rakennustiedon ympäristöluokitus – luokituksen kriteeristö pysyy ennallaan, vain nimi ja tunnus vaihtuvat. 

Lue lisää

Lue mielenkiintoisia artikkeleita

loading