c

Oppimassa tarkkaan harkittua rakentamista

Roosa Lehtonen on rakentamisen maailmassa kuin kotonaan. Kolmivuotisen Skanska Oppiva -harjoitteluohjelman aikana hän pääsi mukaan rakentamaan laadukkaita projekteja.

Metropoliassa rakennusinsinööriksi valmistuneen Roosa Lehtosen  mielestä parasta Oppiva-harjoittelussa oli päästä mielenkiintoisiin ja opettavaisiin työtehtäviin ja projekteihin.

”Olen saanut olla mukana rakentamassa laadukkaita rakennuksia. Lisäksi näiden rakennuksien käyttöasteet ja -tarkoitukset ovat tarkoin harkittuja, jolloin ne tuovat tilojen vuokraamisen kautta kestävää kehitystä yhteiskunnalle”, Roosa kertoo.

"Harjoittelun aikana pääsin myös opettelemaan esimiehen tehtäviä, isojen työmaatiimien kanssa työskentelemistä ja ylipäätään rakennusprojektien laajempaa seuraamista ja suunnittelua."

Mahdollisuus edetä uralla

Aiemmalta koulutukseltaan Roosa on talonrakentaja. Oppiva-harjoittelu tarjosi mahdollisuuden edetä urallaan suuntaan, joka on ollut hänelle selvillä jo pidemmän aikaa.

”Olen huomannut olevani aika tavoitteellinen ihminen ja halusin edetä rakentamisen maailmassa työnjohtotehtäviin”, hän toteaa.

Roosa innostui ammattikoulussa rakennusalasta, mutta vasara on pysynyt kädessä jo aiemminkin. ”Olen lapsesta asti elänyt remonttien keskellä ja mennyt innolla mukaan töihin.”

Ensimmäisenä Oppiva-kesänä Roosa pääsi työnjohtoharjoittelijaksi Vantaan Aviapolikselle Aviabulevardi-toimiston työmaalle.

”Osallistuin monenlaisiin työtehtäviin ja tutustuin rakentamisen maailmaan minulle uudenlaisesta kulmasta ja totutusta poikkeavin työvälinein."

Toisen kesäharjoittelunsa Roosa suoritti Aviapoliksen Clarion hotellin työmaalla, ja kolmas kesä sujui Keravan Solinan asuinrakennustyömaalla.

”On ollut mukavaa, ettei kesätyötä ole opiskeluaikana tarvinnut hakea joka kesä uudelleen, vaan olen voinut luottaa työpaikan saamiseen”, Roosa sanoo.

Aiempaa rakennusalan kokemusta ei tarvita

Roosan mukaan on ollut mukava tutustua myös muihin oppiviin ja kuulla heiltä erilaisista työtehtävistä Skanskassa. Hän kannustaa hakemaan Oppiva-ohjelmaan, vaikkei rakennustyömaita olisikaan aiemmin kolunnut.

”Oppivassa pääsee osaaviin käsiin, sillä työpäälliköt ja muut esimiehet ovat jo hyvin perillä ohjelman luonteesta ja tietävät, kuinka harjoittelijoita ohjataan ja opastetaan. Skanskan kokoisessa talossa on varsinaisten työmaatöiden lisäksi paljon muitakin mielenkiintoisia tehtäviä”, hän kertoo.

Päivitetty: 26.8.2020