c

Oppimassa tarkkaan harkittua rakentamista

Projekti-insinööri Roosa Lehtonen on rakentamisen maailmassa kuin kotonaan. Kolmivuotisen Skanska Oppiva -harjoitteluohjelman aikana hän pääsi mukaan rakentamaan laadukkaita projekteja.

Metropoliasta rakennusinsinööriksi valmistuneen Roosa Lehtosen  mielestä parasta Oppiva-harjoittelussa oli päästä mielenkiintoisiin ja opettavaisiin työtehtäviin ja projekteihin.

”Olen saanut olla mukana rakentamassa laadukkaita rakennuksia. Näiden rakennuksien käyttöasteet ja -tarkoitukset ovat tarkoin harkittuja, jolloin ne tuovat tilojen vuokraamisen kautta kestävää kehitystä yhteiskunnalle”, Roosa kertoo.

"Harjoitteluni aikana pääsin myös opettelemaan esihenkilön tehtäviä, isojen työmaatiimien kanssa työskentelemistä ja ylipäätään rakennusprojektien laajempaa seuraamista ja suunnittelua."

Mahdollisuus edetä uralla

Aiemmalta koulutukseltaan Roosa on talonrakentaja. Oppiva-harjoittelu tarjosi mahdollisuuden edetä uralla suuntaan, joka oli hänelle selvillä jo pidemmän aikaa.

”Olen huomannut olevani aika tavoitteellinen ihminen, ja halusin edetä rakentamisen maailmassa työnjohtotehtäviin”, hän toteaa.

Roosa innostui rakennusalasta ammattikoulussa, mutta vasara on pysynyt kädessä jo aiemminkin: ”Olen lapsesta asti elänyt remonttien keskellä ja mennyt innolla mukaan töihin.”

Ensimmäisenä Oppiva-kesänään Roosa oli työnjohtoharjoittelijana Vantaan Aviapoliksella, Aviabulevardi-toimiston työmaalla.

”Osallistuin monenlaisiin työtehtäviin ja tutustuin rakentamisen maailmaan minulle uudenlaisesta kulmasta ja totutusta poikkeavin työvälinein."

Toisen kesäharjoittelunsa Roosa suoritti Aviapoliksen Clarion-hotellin työmaalla, ja kolmas kesä meni Keravan Solinan asuinrakennustyömaalla.

”On ollut mukavaa, ettei kesätyötä ole opiskeluaikana tarvinnut hakea joka kesä uudelleen, vaan olen voinut luottaa työpaikan saamiseen”, Roosa sanoo.

Aiempaa rakennusalan kokemusta ei tarvita

Roosasta on ollut mukavaa tutustua myös muihin oppiviin ja kuulla heiltä erilaisista työtehtävistä Skanskassa. Hän kannustaa hakemaan Oppiva-ohjelmaan, vaikkei rakennustyömaita olisikaan aiemmin kolunnut.

”Oppivassa pääsee osaaviin käsiin, sillä työpäälliköt ja muut esihenkilöt ovat jo hyvin perillä ohjelman luonteesta ja tietävät, kuinka harjoittelijoita ohjataan ja opastetaan. Skanskan kokoisessa talossa on varsinaisten työmaatöiden lisäksi paljon muitakin mielenkiintoisia tehtäviä”, hän kertoo.

Päivitetty: 17.7.2024