c

Kokenut infra-alan asiantuntija hallitsee vaativatkin vesihankkeet

Pasi Tamminen on vesi-infran ammattilainen, joka on tehnyt erityisesti saneeraustöitä. Hän sanoo vahvan osaamisensa karttuneen työn lomassa, työkavereilta ja asiakkailta oppien.

Teollisten prosessien asiantuntijana Pasi on erikoistunut vesilaitosten rakentamiseen ja saneerauksiin.

Pasi on tehnyt Skanskassa yli 20 vuoden työuran. Teollisten prosessien asiantuntijana hän on erikoistunut vesilaitosten rakentamiseen ja saneerauksiin. Tamminen pitää vesialan hankkeista, sillä jo kokonsa puolesta jokainen kohde on erilainen.

HSY:lle tehtyjen urakoiden lomassa hän oli esimerkiksi tekemässä Laukaalla Keski-Suomessa uutta vedenpuhdistamoa, jonka tuotantokapasiteetti on sata kertaa pienempi kuin Pasin tämänhetkisessä projektissa Pitkäkoskella.

Pasi kertoo, että eroista huolimatta perusasiat ovat vesilaitoshankkeissa pitkälti samat: kaikissa tehdään rakennus- ja putkitöitä, asennetaan laitteita ja lisätään automaatiota.

”Myös lopputulos on sama. Kaikki hankkeet varmistavat puhtaan veden saannin alueen asukkaille pitkälle tulevaan”, Pasi sanoo.

Vaativa työmaa edellyttää vahvaa kokemusta

Tällä hetkellä Pasi työskentelee HSY:n Pitkäkosken vedenpuhdistuslaitoksen saneerausurakassa. Läpivientiä helpottaa, että Pasi ja monet muut tiimin jäsenet olivat mukana jo Skanskan aiemmissa urakoissa Pitkäkoskella.

”Kohteen hyvästä tuntemisesta on ehdottomasti hyötyä näin vaativassa hankkeessa”, Pasi sanoo.

Hänen mielestään urakoitsijan on tunnettava perusteellisesti laitoksen toiminta ja tehtävä yhteistyötä vedenpuhdistuslaitoksen toiminnasta vastaavien kanssa.

”Viimeiset 15 vuotta olen tehnyt saneeraustöitä, joissa olemme tiiviisti tekemisissä tilaajan kanssa. Se on melkoisen opettavaista”, Pasi kertoo.

Ikuinen oppija ja kotona viihtyvä matkatyöläinen

Infrarakentamisessa Pasia innostaa se, että siinä näkee konkreettisesti kättensä jäljen ja onnistumiset.

”Saneerauskohteet ovat usein vaativia ja yllätyksiäkin voi tulla vastaan, kun esimerkiksi vanhojen rakennusten seinät ovat eri paikassa kuin piirustuksissa. Siksi suunnitelmat voivat muuttua toteutuksen aikana, ja saa laittaa itseään peliin, jotta niistä saa toimivat.”

Hankekoot ovat Pasin työuran aikana kasvaneet hyvin pienistä todella suuriksi. Se on haastanut myös oman osaamisen, mutta jatkuva oppiminen on ollut innostavaa. Hän kertoo, että on saanut kasvaa hankkeiden ja tehtävieni mukana sekä – omien sanojensa mukaan – ”itseään viisaampien” työkavereiden ja asiakkaiden kanssa.

”Kyllä meillä on suoraan sanoen ihan erinomainen tiimi. Meillä on töissä hauskaa, ja tuemme toisiamme, eri alojen ihmiset.”

Ja kun Pasi pääsee töistä, hän suuntaa kotiin.

”Kun teen näitä matkatöitä maailmalla, olen vapaa-ajastani ja viikonlopuistani aika mustasukkainen, että saan olla kotona. Perhe on elämässä kaikkein tärkeintä. Kotona on vaimo, ja pari lasta maailmalla.”

 

 

Päivitetty: 11.6.2024