c

Kohti uusia korkeuksia

Mikko Borg aloittaa Vuosaareen valmistuvien 33- ja 25-kerroksisten tornitalojen yhteyshenkilönä Contract manager -tittelillä toukokuussa 2021. Mikko siirtyy uuteen tehtävän BIM- ja digitaaliset palvelut -tiimin kehitysinsinöörin pestistä tuore saksalainen tutkinto takataskussaan. Jatko-opintoja vauhditti esimiehen kannustus.

Helsingin Vuosaareen vuoteen 2024 mennessä nousevat ennätyskorkeat tornitalot kiinnostavat myös tutkijoita. Mikko toimii rakennushankkeeseen liittyvien T&K-projektien yhteyshenkilönä ja ohjaa hankkeeseen liittyviä opinnäytetöitä. "Yhteistyön syventäminen eri toimijoiden kanssa kehittää rakennusalaa yhä tehokkaampaan ja laadukkaampaan suuntaan", Mikko sanoo.

Mikko Borgin ura sai odotukset ylittäneen käänteen, kun aiemmin saneerauskohteissa työskennellyt melkein valmis rakennusmestari aloitti Skanskan Etelä-Suomen Asuntorakentamisen yksikössä vuonna 2014. Lopputyö tuli tehdyksi, kuten työsopimus edellytti, ja työpäällikön työparina tuotantoinsinööri sai huikean näkymän koko liiketoimintaan.

”Tehtävässä kiinnostuin digitalisaatiosta ja tietomallintamisesta ja siirryin BIM- ja digitaaliset palvelut -tiimiin vuonna 2018. Yllättäen sain myös syventyä yhteistoiminnallisiin menetelmiin, prosessien kehittämiseen, tehostamiseen ja mittarointiin”, Mikko kertaa allianssimallin ja lean-rakentamisen inspiroimia hankkeita.

Contract Managerin tehtävässä Mikon työkokemus, tuorein tutkinto ja kielitaito kiteytyvät.

”Vuosaareen rakennetaan ennätyksellisen isot 33- ja 25-kerroksiset tornitalot, joista toinen rakennetaan saksalaiselle sijoittajalle. Skanskan Asuntorakentamisessa todettiin, että asiakasrajapinnassa on syytä olla yhteyshenkilö, joka tuntee sopimukset, hallitsee dokumentit ja tarkkailee rakentamisen laatua.”

Mikko oli sopivasti suorittanut englanninkielisen Master of Science in Construction and Real Estate Management -tutkinnon Berliinissä, jossa hän asui vuoden perheineen. Yhteydenpito lasten kouluun oli kankeaa, joten Mikko päätti opetella saksaa.

”Alun perin digitiimin esimies kannusti jatko-opintoihin ja sain myös stipendin Skanskan Agne Sandberg -säätiöltä. Palattuani jatkoin vielä saksan parissa Helsingin yliopistossa”, Mikko kertoo opiskeluinnostaan.

Työ tarjoaa jatkuvasti mahdollisuuksia kehittyä

Mikko hämmästyy jatkuvasti, miten ammattitaitoisia ja auttavaisia skanskalaiset ovat. Kuten Mikolla, lähestymistapa tekemiseen on myönteistä ja läpinäkyvää. Tulevaisuudelta Mikko odottaa edelleen monipuolisia työtehtäviä ja jatkuvaa kehittymistä.

”Ulkomailla työskentely kiinnostaa ja voisin vielä väitöskirjankin kirjoittaa. Skanskan riveissä tähän on hyvät edellytykset”, Mikko uskoo.

Uudisrakentamisen vastapainoksi mies rakentelee ”vanhoista romuista” maantiepyöriä, joilla hän ajelee.

”Lähes aina olen saanut retropyörän aihion tai jonkin osan pyörästä hylättynä roskalavoilta tai jostain.”

Päivitetty: 19.5.2021