c

Skanska tarjoaa kesätöitä ja harjoittelujakson lähes 200 nuorelle

Lehdistötiedotteet 19.6.2023 10.00 CET

Skanskassa työskentelee tänäkin kesänä lähes 200 nuorta kesätöissä tai harjoittelijana. Suurin osa on töissä Etelä-Suomen asunto-, toimitila- ja infratyömailla.

Skanska on edistänyt myös monen nuoren valmiuksia turvalliseen työskentelyyn kesätyöpaikasta riippumatta. Lukuvuonna 2022–2023 Skanska tarjosi työturvallisuuskorttikoulutuksen noin kahdellesadalle Metropolian ensimmäisen vuoden opiskelijalle.

”Nuoret ovat tärkeä tulevaisuuden voimavara, ja heidän matkaansa ammattilaiseksi on syytä tukea monin tavoin. Olemme iloisia, että voimme tarjota kesätöitä tänäkin vuonna lähes entiseen tapaan”, sanoo Skanskan henkilöstöjohtaja Nina Jankola-Väntär.

Merkittävä osa kesätyöntekijöistä on mukana korkeakouluopiskelijoille suunnatussa Skanska Oppiva -harjoitteluohjelmassa. Harjoitteluohjelma käynnistyi vuonna 2023 jo yhdeksännentoista kerran, ja ohjelmassa aloitti tänä vuonna yhteensä 36 opiskelijaa. Skanska Oppiva -harjoitteluohjelma tarjoaa opiskelijoille töitä oman alan tehtävissä jo opiskeluaikana, mikä kerryttää hyödyllistä työkokemusta tulevaisuutta varten. Rakennusalan opiskelijoiden lisäksi ohjelmaan rekrytoidaan vuosittain myös muiden alojen, kuten talouden ja IT:n tulevia osaajia.

”Kolmivuotisen harjoitteluohjelmamme tavoitteena on sekä tutustuttaa rakennusalan monipuolisiin työtehtäviin että sitouttaa Skanskan kulttuuriin, ja moni mukana olleista onkin halunnut jäädä meille ohjelman jälkeen töihin”, Jankola-Väntär jatkaa.

Skanska pärjäsi työnantajakuvatutkimuksessa

Tekniikan alan opiskelijat sijoittivat Skanskan rakennusalan yrityksistä toiselle sijalle Universumin korkeakouluopiskelijoille suunnatussa ihannetyönantajatutkimuksessa 2023. Tulosten mukaan opiskelijat pitävät vielä aiempaakin tärkeämpänä riittävän palkan lisäksi myös ystävällistä ilmapiiriä ja työntekijöitä kunnioittavaa kulttuuria.

“Olemme panostaneet rakennusalan ja työelämän vastuulliseen kehittämiseen, ja vaalimme välittämisen kulttuuria hyväksyvässä työyhteisössämme. Meille on tärkeää, että kesätyöntekijät tuntevat itsensä tervetulleiksi ja heidät otetaan mukaan työyhteisöön. Työelämän alkutaipaleen kokemuksilla voi olla suurikin merkitys myöhempiin valintoihin työurallaan”, Jankola-Väntär pohtii.

Osana arvoihin pohjautuvaa vastuullisuustyötä Skanska on edistänyt myös monen nuoren valmiuksia turvalliseen työskentelyyn kesätyöpaikasta riippumatta. Lukuvuonna 2022–2023 Skanska tarjosi työturvallisuuskorttikoulutuksen noin kahdellesadalle Metropolian ensimmäisen vuoden opiskelijalle.

Skanska on myös mukana Vastuullinen työpaikka -yhteisössä, mikä tarkoittaa sitoutumista vastuullisen työpaikan ja kesäduunin periaatteisiin. Periaatteiden keskiössä ovat hyvä hakijakokemus, perehdyttäminen, laadukas esihenkilötyö, työn mielekkyys ja kehittymismahdollisuudet, syrjivään kohteluun puuttuminen, henkilöstön hyvinvoinnista huolehtiminen ja kohtuullinen palkkaus.

Lisätietoja:

Skanska Oy, henkilöstöjohtaja Nina Jankola-Väntär, puh. 040 543 2417, nina.jankola-vantar[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2022 lopussa 2 020 henkilöä Suomessa.