c

Kuopion Puijonkuppeen aluekehitys etenee – Skanska ostaa kiinteistön Savonia-ammattikorkeakoululta

Lehdistötiedotteet 12.11.2020 10.00 CET

Kuopion Hatsalan kaupunginosassa sijaitsevan Savonia-ammattikorkeakoulun toiminta on muuttanut Savilahden kampusalueelle, ja aiemmin Savonian omistuksessa ollut kiinteistö siirtyy Skanskalle. Savonian ja Skanskan kiinteistökauppa koskee koulutuskäytössä olleita, osoitteessa Opistotie 2 sijaitsevia, rakennuksia ja 3,5 hehtaarin tonttia. Kauppa toimii lähtölaukauksena uuden Puijonkuppee-nimisen asuinalueen kehittymiselle.

Havainnekuva uudesta Puijonkuppeen asuinalueesta. Kuva: Rouhiainen Móricz Arkkitehdit oy

Savonia ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén toteaa, että Savonian tekniikan ja muotoilun koulutuksen ja tutkimustoiminnan sijoittuminen Microkadun kampukselle vahvistaa Savilahden osaamiskeskittymää. Toimijoiden tiivis yhteistyö tukee alueen yritysten elinvoimaa ja mahdollistaa myös kansainvälisen profiloinnin tutkimuksen painoaloilla. Opistotien kampuksen kiinteistön myynti on ollut neljän vuoden projekti. Olo on tällä hetkellä huojentunut. Puijonkuppeen kehitys tulee ottamaan Skanskan omistuksessa kehitysloikan, kun oppilaitosympäristö muuttuu uuteen käyttötarkoitukseen.  

Alueen rakentaminen käynnistyy vanhan rakennuksen purkutöillä loppuvuodesta 2020, ja ensimmäisen Skanska Kotien asuntohankkeen rakentaminen alkaa arviolta vuoden 2021 kesällä. Kokonaisuudessaan alueelle rakennetaan noin 20 kerrostaloa ja noin 400 paikan pysäköintilaitos. Asuntokohteissa ympäristötehokkuus huomioidaan vahvasti, ja niille tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta.

Alueelle on suunniteltu myös runsaasti korkealaatuista julkista tilaa. Muun muassa keskeisellä paikalla sijaitsevan katu- ja aukiotilan on tarkoitus mahdollistaa oleskelu ulkona ja toimia asukkaiden kohtaamispaikkana. Erityisesti näillä alueilla kiinnitetään huomiota materiaalien estetiikkaan ja toiminnallisuuteen.

”Neljän korttelipihan kokoiselle alueelle rakentuu aikanaan noin 800 uutta asuntoa. Sijainti on kulkuyhteyksien kannalta erinomainen, ja alueen ominaispiirteenä on kylämainen tunnelma. Puijonkuppeesta tulee korkeatasoinen ja vehreä uusi asuinalue, jossa palvelut ja luonto ovat lähellä”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Savonia-ammattikorkeakoulu, toimitusjohtaja/rehtori Mervi Vidgrén, puh. 044 785 5001, mervi.vidgren[at]savonia.fi

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää. savonia.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.