c

Kuopion nimikilpailun voittaja ratkesi – uuden asuinalueen nimeksi tulee Puijonkuppee

Lehdistötiedotteet 24.8.2020 7.00 CET

Skanskan ja Kuopion kaupungin järjestämässä nimikilpailussa haettiin nimeä uudelle asuinalueelle, joka rakentuu lähivuosina Kuopion keskustan tuntumaan. Tuhannet kuopiolaiset osallistuivat innokkaasti kilpailuun ja jättivät yhdessä jälkensä kaupungin historiaan.

Havainnekuva tulevasta Puijonkuppeen alueesta. Kuva: Rouhiainen Móricz Arkkitehdit Oy

Puijonkuppee-nimiehdotus sai eniten ääniä tiukassa nimikilpailussa, jonka muut finaaliin päässeet nimiehdotukset olivat Skopa, Tekula, Hatsalankulma ja Hatsalan helmi. Ääniä annettiin yhteensä noin 3500, joista Puijonkuppee sai yli tuhat eli 31 % äänistä.

”On mahtavaa, että voittajaksi valittiin selvästi savolainen nimi; sympaattinen, kotoisa ja huumorintajuinen. Uniikki ja tunnistettava nimi kuvaa erittäin hauskasti uuden alueen sijaintia ja luonnetta”, sanoo Kuopion kaupungin asuntotoimenjohtaja Katri Hiltunen.

”Nimikilpailu oli todella kiva ja toimiva tapa ottaa kaupunkilaiset mukaan vaikuttamaan asuinalueensa kehitykseen. Paikalliset tuntevat paikkakuntansa parhaiten ja lähestyivätkin aihetta ihastuttavan luovasti. Puijonkuppee on iskevä nimi, jolla on luonnetta ja vahvasti paikallinen vire”, toteaa kilpailuraadin puheenjohtaja, kaavakehitysjohtaja Hille Kaukonen Skanskasta.

Nimikilpailun ensimmäisessä vaiheessa touko-kesäkuussa 2020 kaikki halukkaat saivat ehdottaa alueelle uutta nimeä. Raati valitsi peräti 726 ehdotuksesta viisi jatkoon päässyttä nimeä, joista kuopiolaiset saivat äänestää oman suosikkinsa voittoon. Kaikki viisi ehdotusta saivat ääniä.

Puijonkuppee-ehdotuksen kilpailuun jätti kuopiolainen Nuutti Enkkelä. ”Olen kasvanut Puijonlaaksossa ja käynyt koulua Hatsalassa, joten alue on itselleni erityisen rakas. Puijo on myös nimenä ainutlaatuinen ja siksi halusin hyödyntää sen tunnistettavuutta. Savoksi kun sen vielä viäntää niin kuppeehan se on.”

Puijonkuppeesta kaupunkilaisille uusi oma kaupunginosa

Neljän korttelin kokoiselle alueelle rakentuu noin 20 kerrostaloa, joissa on yhteensä noin 800 asuntoa. Alueella toimi aikaisemmin Savonia-ammattikorkeakoulun teknillinen opisto, minkä takia paikka tunnettiin ennen Tekun alueena tai Opistotien kampuksena. Skanska aloittaa uusien kotien rakentamisen arviolta vuonna 2021.

Valmistuessaan Puijonkuppeesta tulee puistomainen, turvallinen ja viihtyisä asuinalue nimensä mukaisesti loistopaikalle, hyvien kulkuyhteyksien varteen. Alue tulee muodostamaan oman kylämäisen kaupunginosansa, josta löytyy vehreitä aukioita, palveluita ja kevyenliikenteen väyliä.

”Toivottavasti Puijonkuppeelle kasvaa vahva oman kaupunginosan identiteetti ja tulevat asukkaat ottavat alueen omakseen. Paikallisten itse valitsema nimi on sille loistava lähtökohta”, toteaa Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, kaavakehitysjohtaja Hille Kaukonen, puh. 040 178 7528, hille.kaukonen[at]skanska.fi

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 5019816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Kuopion kaupunki, asuntotoimenjohtaja Katri Hiltunen, puh. 0447 185050, katri.hiltunen[at]kuopio.fi

Kuopion kaupunki, va. asemakaavapäällikkö Pauli Sonninen, puh. 0447 185439, pauli.sonninen[at]kuopio.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.