c

Aviabulevardi II -toimistotalolle kultatason LEED-ympäristösertifikaatti

Lehdistötiedotteet 18.10.2019 8.15 CET

Skanskan kehittämä ja rakennuttama Aviabulevardi II -toimistotalo on saanut kultatason LEED®-ympäristösertifikaatin. Aviabulevardi II sijaitsee Vantaan Aviapoliksessa ja valmistui marraskuussa 2018 Kehäradan Aviapolis-aseman viereen.

Aviabulevardi II sijaitsee Vantaan Aviapoliksessa ja on täyteen vuokrattu.

Rakennuksessa on noin 8 000 neliömetriä modernia toimistotilaa. Aviabulevardille myönnettiin kultatason LEED-ympäristösertifikaatti erityisesti energiankäytön tehokkuuden sekä hyvien joukkoliikenneyhteyksien ansiosta. Rakennuksen energiankäyttöä tehostavat esimerkiksi maalämpö ja aurinkopaneelit sekä ilmanvaihdon ja valaistuksen ohjaaminen läsnäolotunnisteilla. Rakennuksen energiankulutus on 35 prosenttia alle rakennusmääräyksissä vaaditun tason.

”Rakennus on energiankulutukseltaan hiilineutraali, sillä geoenergialla toteutettua lämmitystä ja jäähdytystä tukevat uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettu ostosähkö sekä kiinteistön oma aurinkopaneelijärjestelmä. Aviabulevardista saatu kokemus toimii vahvana pohjana, kun pyrimme saavuttamaan ilmastotavoitteemme eli hiilineutraaliuden vuoteen 2045 mennessä”, kertoo Skanska CDF:n rakennuttajainsinööri Miisa Tähkänen.

Aviabulevardille on tavoiteltu LEED-ympäristösertifikaatin uusimman version kultatasoa jo hankkeen alusta alkaen. Älykkään suunnittelun ansiosta esimerkiksi vedenkulutusta on saatu vähennettyä 43 prosentilla ympäristösertifikaatin vertailutasoon nähden.

”LEED-sertifiointijärjestelmää päivitetään jatkuvasti, ja se auttaa meitä asettamaan ympäristötehokkuustavoitteemme korkealle. Sertifioinnin avulla voimme ohjata suunnitteluamme, mikä myös tukee Skanskan kestävän kehityksen tavoitteita”, kertoo Skanska CDF:n rakennuttajapäällikkö Antti Säynätkari.

Aviabulevardi II on kehittyvän alueen toinen toimistorakennus. Alueen vetovoimaa lisäävät Clarion Hotel Helsinki Airport sekä Aviapoliksen aseman ympäristöön suunnitteilla olevat liiketilat, liikekeskus ja asunnot.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on kansainvälisesti tunnettu ja laajasti käytössä oleva rakennusten ympäristöluokitus. LEEDin uusin versio on järjestyksessään neljäs. Sertifioinnissa rakennusprojektia arvioidaan kahdeksalla eri perusteella. Arvioinnin tekee puolueeton kolmas osapuoli, Green Building Certification Institute, joka toimii Yhdysvaltain Green Building Councilin alaisuudessa.

Skanska on toteuttanut Yhdysvalloissa ja Euroopassa yhteensä yli sata LEED-projektia. Skanska on tähän mennessä toteuttanut noin 20 LEED-ympäristösertifioitua projektia Suomessa. Syksyllä 2019 valmistuneelle K6-projektille tavoitellaan myös LEED-ympäristösertifikaatin kultatasoa.

Lisätietoja:

Skanska CDF Oy, rakennuttajapäällikkö Antti Säynätkari, puh. 040 768 9218, antti.saynatkari[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

Skanska CDF Oy on osa Skanskan pohjoismaista toimitilaprojektikehitysyksikköä Skanska Commercial Development Nordicia. Se toimii aloitteentekijänä ja sijoittajana toimistojen projektikehityshankkeissa. Toiminta keskittyy Ruotsissa kolmelle suurkaupunkialueelle, Tanskassa Kööpenhaminan alueelle, Norjassa Oslon alueelle ja Suomessa Helsingin seudulle.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n henkilöstömäärä oli vuoden 2018 lopussa 2 152.