c

Skanskalaiset polkivat ennätyskilometrinsä Kilometrikisassa

Pyöräily on arjen ilmastoteko, jolla kunto kohoaa ja mieli virkistyy. Skanskan joukkue fillaroi Kilometrikisassa yhteensä 60 914 kilometriä ja kerrytti aktiivisuudellaan hyväntekeväisyyteen hyvän potin.

Skanskalaiset taittoivat matkaa pyörällä niin työmatkoilla kuin vapaa-ajalla ympäri Suomen.

Leikkimielistä työyhteisöjen, yhdistysten, harrastus- ja ystäväporukoiden Kilometrikisaa poljettiin jälleen keväästä syksyyn.  

Skanska on ollut mukana joukkueellaan vuodesta 2014. Tänä vuonna skanskalaiset polkivat ennätyksensä eli 60 914,2 kilometriä. Mukaan laskettiin kilometrit niin työmatkoilta kuin vapaa-ajalta. Tulos toi sijoituksen 75 suursarjassa, jossa polki kaikkiaan 234 joukkuetta. Arjen aktiivisuuden ansioista bensaa säästyi 4263 litraa ja hiilidioksidia 10 657 kiloa. 

“Kiitos kuuluu kaikille mukana olleille 63 skanskalaiselle. Teimme yhdessä arjen ilmastoteon ja kohotimme kuntoa. Jokainen poljettu kilometri merkkaa! Kannustankin kaikkia jatkamaan pyöräilyä myös kesäkauden jälkeen turvallisuus eli näkyvät heijastimet ja talvivarusteet muistaen”, sanoo joukkueen kapteeni, Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma 

Hyvää pyöräillen  

Skanska osallistuu Kilometrikisan yhteydessä järjestettävään Punaisen Ristin Ketjureaktio-keräykseen, jolla kerätään varoja ilmastonmuutokseen sopeutumiseen. Jokaisesta skanskalaisten polkemasta 25 kilometristä lahjoitetaan yksi euro hyväntekeväisyyteen.  

Tänä vuonna avustukset kohdistuvat erityisen rankasta kuivuudesta kärsivään Itä-Afrikkaan, jossa Punainen Risti istuttaa Keniaan muun muassa hedelmäpuita. 

“Pyöräilyyn kannustaminen on konkreettinen keino toteuttaa arvoamme Välitämme ihmisistä ja ympäristöstä. Matkojen taittaminen pyörän satulassa kohottaa kuntoa, virkistää mieltä ja on yksinkertainen keino päästöjen vähentämiseen arjessa. Haluamme tukea henkilöstömme työkykyä ja osaltamme tehdä myös keräyksen kautta hyvää globaalin ilmastohaasteen ratkaisemiseksi”, Skanskan henkilöstöjohtaja Nina Jankola-Väntär sanoo. 

Kaiken kaikkiaan Pyöräilykuntien verkosto ry:n järjestämässä Kilometrikisassa oli mukana lähes 33 600 polkijaa ja kilometrejä kertyi jopa 24,5 miljoonaa.   

Päivitetty: 12.10.2022