c

Kun työ tuntuu mielekkäältä ja arvot istuvat syvässä

Timo on viihtynyt kotiseudullaan Etelä-Karjalassa ja Skanskassa parikymmentä vuotta. Skanska Talonrakennuksen Itä-Suomen alueyksikön hankekehitysjohtajana hänen tavoitteenaan on vahvistaa tarjoustoimintaa erityisesti suurissa yhteistoiminnallisissa hankkeissa.

Timo Markkanen on kasvanut skanskalaiseksi monenlaisissa tehtävissä.

Armeijan jälkeen syksyllä 1997 imatralaisen Timo Markkasen piti keksiä jotain tekemistä, ja sitä löytyi rakennuksilta.

”Muutaman vuoden jälkeen alkoi tehdä mieli toimistohommiin. Mielikuvat olivat valmiina, sillä isä oli hankintainsinööri, ja hain opiskelemaan rakennusinsinööriksi ammattikorkeaan”, Timo kertoo.

Aluksi opinnot eivät sytyttäneet, mutta onneksi töissä ja työnjohtoharjoitteluissa Skanskassa tunne oli toinen, ja opiskelukin alkoi maistua.

Pitkän Skanska-uran aikana Timo on työskennellyt hankinta- ja tuotantoinsinöörinä, työ-, työmaa- ja rakennuspäällikkönä sekä projekti- ja tulosyksikön johtajana. Nykyinen pesti hankekehitysjohtajana aukesi vuonna 2023 organisaatiomuutosten myötä.

”Uskon, että mahdollisuuksia avautuu, kun on itse avoin ja tekee työnsä mahdollisimman hyvin. Olen myös aina aktiivisesti osallistunut työnantajan tarjoamiin koulutuksiin. Työ on ollut mielekästä ja tarjonnut sopivasti haasteita. Monipuolisesta ammatillisesta kokemuksesta ja osaamisesta on hyötyä, mutta lopulta kaikki kulminoituu ihmisten kanssa toimimiseen.”

Viime vuodet ovat rakennusalalla olleet haasteellisia, mutta turvaa ovat aina tuoneet viisaat kollegat, joilta on saanut hyviä neuvoja niin alasta kuin ihmisten kohtaamisistakin. Vuorovaikutustaitojen merkitys on korostunut esihenkilötehtävissä. Timo uskoo, että avoin, utelias ja nöyrä mieli auttaa kohtaamisissa enemmän kuin yhden oikean totuuden etsiminen.

Kun keskustelu toimii, kaikki toimii

Timon työpisteet sijaitsevat nykyisin Lappeenrannassa ja Lahdessa, mutta työt ovat vieneet myös kauas Kainuuseen, Kainua – Kainuun uusi sairaala -allianssin projektijohtajaksi. Hankekehitysjohtajan töiden ohella hän toimii tällä hetkellä myös lahtelaisen Myllypohjan alueen monitoimitalon allianssin projektipäällikkönä. Timon mukaan allianssi on hyvä tapa viedä suuria hankkeita eteenpäin, kun keskusteluyhteys ja työskentelytavat saadaan toimimaan.

Itä-Suomen alueyksikön hankekehitysjohtajana Timon tavoitteena on kehittää erityisesti tarjoustiimin yhteistyötä ja koko porukan osaamista sekä kumppanuuksia niin, että töitä riittää, osaajat sitoutuvat taloon ja asiakkaat pysyvät tyytyväisinä.

”Olen niin kasvanut Skanskan toimintakulttuuriin, että sitä tuskin ajattelee. On kiva tulla töihin, kun on hyvä työyhteisö”, Timo toteaa.

Vapaa-ajallaan Timo harrastaa golfia ja lenkkeilee. Tyttärien kanssa aika rientää, ja välillä on hyvä rentoutua myös tv:tä katsellen, Puumalan mökillä ja kavereiden kanssa.

Päivitetty: 1.8.2024