c

Kun työ tuntuu mielekkäältä ja arvot istuvat syvässä

Timo on viihtynyt kotiseudullaan Etelä-Karjalassa ja Skanskalla parikymmentä vuotta. Syksyllä 2021 hän aloitti Skanska Talonrakennuksen Kaakkois-Suomen tulosyksikön johtajana. Tavoitteena on komistaa työyhteisöä ja tulosta entisestään yhdessä skanskalaisten kanssa.

Timo Markkanen

Armeijan jälkeen syksyllä 1997 imatralaisen Timo Markkasen piti keksiä jotain tekemistä, ja sitä löytyi rakennuksilta.

”Muutaman vuoden jälkeen alkoi tehdä mieli toimistohommiin. Mielikuvat olivat valmiina, sillä isä oli hankintainsinööri, ja hain opiskelemaan rakennusinsinööriksi ammattikorkeaan”, Timo kertoo.

Aluksi opinnot eivät sytyttäneet, vaan onneksi töissä ja työnjohtoharjoitteluissa Skanskalla tunne oli toinen, ja opiskelukin alkoi maistua. Valmistumisen jälkeen hän työskenteli hankintainsinöörinä ja tuotantoinsinöörinä.

”Olen aina aktiivisesti osallistunut työnantajan tarjoamiin koulutuksiin. Työ on ollut mielekästä ja tarjonnut sopivasti haasteita.”

Haasteissa turvaa ovat tuoneet viisaat kollegat, joilta on saanut hyviä neuvoja niin alasta kuin ihmisten kohtaamisistakin. Vuorovaikutustaitojen merkitys on korostunut esimiestehtävissä työpäällikkönä ja rakennuspäällikkönä. Timo uskoo, että avoin, utelias ja nöyrä mieli auttaa kohtaamisissa enemmän kuin yhden oikean totuuden etsiminen.

Kun keskustelu toimii, kaikki toimii

Timo työskenteli reilun vuoden ajan projektijohtajana Kainua – Kainuun uusi sairaala -allianssissa kesään 2021 saakka. Timon mukaan allianssi on hyvä tapa viedä suuria hankkeita eteenpäin, kun keskusteluyhteys ja työskentelytavat saadaan toimimaan. Sairaalan valmistuttua kotiseudulla avautui sopivasti tulosyksikön johtajan pesti.

”Uskon, että mahdollisuuksia avautuu, kun on itse avoin ja tekee työnsä mahdollisimman hyvin.

Monipuolisesta ammatillisesta kokemuksesta ja osaamisesta on hyötyä, mutta lopulta kaikki kulminoituu ihmisten kanssa toimimiseen.”

Kaakkois-Suomen tulosyksikön johtajana Timolla on tavoitteena kehittää yksikköä niin tuloksen, toiminnan kuin laadunkin osalta. Tarkoitus on pitää työhyvinvointi ja -tyytyväisyys korkealla tasolla, jolloin osaajat sitoutuvat taloon ja asiakkaat pysyvät tyytyväisinä.

”Olen niin kasvanut Skanskan toimintakulttuuriin, että sitä tuskin ajattelee. On kiva tulla töihin, kun on hyvä työyhteisö”, Timo toteaa.

Jos työltään ehtii, Timo rentoutuu tv:tä katsellen ja lenkkeilee. Tyttärien kanssa aika rientää ja välillä on hyvä rentoutua myös Puumalan mökillä tai kavereiden kanssa.

Päivitetty: 7.12.2021