c

Sipoon logistiikkakeskus

  • Sipoon logistiikkakeskus

S-ryhmän Sipoon Bastukärrissä sijaitsee uusi päivittäistavaroiden logistiikkakeskus, joka otetaan kokonaisuudessaan käyttöön vuonna 2018.

Logistiikkakeskus on tällä hetkellä yksi suurimmista rakennusprojekteista Suomessa. Sen pinta-alaksi tulee noin 189 000 bruttoneliömetriä ja tilavuudeksi noin 3 400 000 kuutiometriä. Kun työmaan kiertää ympäri, matkaa kertyy noin kaksi kilometriä.

Logistiikkakeskus on suunniteltu energiatehokkaaksi ja sille haetaan BREEAM-ympäristöluokitusta. Kohteessa hyödynnetään lämmitys- ja jäähdytysenergiana maalämpöä.

Skanskan ja Lemminkäisen muodostama työyhteenliittymä Freeway ja S-ryhmän Logistiikkakeskukset Oy allekirjoittivat kesäkuussa 2013 puitesopimuksen logistiikkakeskuksen rakentamisesta projektinjohtourakkana. Hanke toteutettiin viidessä toisiinsa limittyvässä vaiheessa. Urakkasopimukset tehtiin vaiheittain hankkeen edetessä.

Urakkasopimuksen ensimmäinen vaihe kattoi logistiikkakeskuksen talo- ja rakennustekniset työt sekä aputoimi-, huolto- ja porttirakennusten rakennus- ja talotekniset työt, yhteensä noin 77 000 bruttoneliömetriä. Sopimukseen kuuluvat myös edellä mainittuihin liittyvät pihatyöt. Hankkeen 3. ja 4. vaihe kattoi päivittäistavaroiden kylmävarastot ja 5. vaihe pakkasvaraston.

Jaa

Etsi referenssiprojekteja

Referenssiprojektien määrä

loading