c

Sipoon logistiikkakeskus

  • Sipoon logistiikkakeskus 2015

Lemminkäisen ja Skanskan muodostama työyhteenliittymä Freeway on allekirjoittanut S-ryhmän kanssa sopimuksen uuden päivittäistavaroiden logistiikkakeskuksen ensimmäisen vaiheen rakennusurakasta. Rakennustyöt on aloitettu kesäkuussa 2013 ja ne päättyvät kesäkuussa 2016.

Lemminkäinen ja Skanska osallistuvat työyhteenliittymään tasaosuuksilla. Ensimmäisen vaiheen urakkasopimuksen arvo on 97,8 miljoonaa euroa, josta Skanskan osuus on 48,9 miljoonaa euroa.

Urakkasopimus kattaa logistiikkakeskuksen ensimmäisen vaiheen talo- ja rakennustekniset työt sekä aputoimi-, huolto- ja porttirakennusten rakennus- ja talotekniset työt, yhteensä noin 77 000 bruttoneliömetriä. Sopimukseen kuuluvat myös edellä mainittuihin liittyvät pihatyöt.

Sipoon Bastukärrissä sijaitsevan logistiikkakeskuksen kokonaispinta-ala on noin 189 000 bruttoneliömetriä ja tilavuus noin 3 400 000 kuutiometriä. Logistiikkakeskus on suunniteltu energiatehokkaaksi ja sille haetaan BREEAM-ympäristöluokitusta. Kohteessa hyödynnetään lämmitys- ja jäähdytysenergiana maalämpöä. Uusi logistiikkakeskus on käytössä kokonaisuudessaan vuonna 2018.

Lemminkäisen ja Skanskan muodostama työyhteenliittymä Freeway ja S-ryhmän Logistiikkakeskukset Oy allekirjoittivat kesäkuussa 2013 puitesopimuksen logistiikkakeskuksen rakentamisesta projektinjohtourakkana. Hanke toteutetaan viidessä toisiinsa limittyvässä vaiheessa. Urakkasopimukset tehdään vaiheittain hankkeen edetessä.

Etsi refrenssiprojekteja

Referenssiprojektien määrä

loading
Kansainväliset projektit