c

Olympiastadion

  • Rakentumassa on suomalaisten stadion tuleville yhteisille elämyksille
  • Olympiastadionista tulee uudistushankkeen myötä monipuolinen kansainväliset vaatimukset täyttävä tapahtumakeskus

Helsingin Olympiastadionista rakennetaan parhaillaan toimivaa ja käyttäjiään erinomaisesti palvelevaa monitoimiareenaa, joka toimii tulevaisuudessa niin merkittävien urheilu- kuin kulttuuritapahtumienkin näyttämönä. Perusparannus- ja uudistamishanke mahdollistavat Olympiastadionin kehittämisen monipuoliseksi kansainväliset vaatimukset täyttäväksi tapahtumakeskukseksi. Uudistetulla Olympiastadionilla arvioidaan vierailevan tulevaisuudessa vuosittain noin miljoona kävijää.

Olympiastadionille rakentuu yleisölle, tapahtumajärjestäjille ja kaupunkilaisille noin 40 000 neliötä uusia ja peruskorjattuja tiloja. Lisäksi katsomot, kenttäalue ja juoksuradat uudistetaan. Stadionin katsomot katetaan ja ravintola- ja WC-tilojen määrä kaksinkertaistetaan. Hankkeen kokonaislaajuus on kenttäalue ja katsomot mukaan lukien 90 000 neliötä.

Skanska Suomen historian suurin talonrakennusurakka

Skanskalla on vankka osaaminen urheilu- ja vapaa-ajantilojen suunnittelusta ja rakentamisesta. Olympiastadionin uudistushanke toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana, jossa Skanska toimii pääurakoitsijana. Projektinjohtourakka mahdollistaa suunnitelmien kehittämisen ja kustannustehokkaiden ratkaisujen etsimisen urakan aikana. Skanskassa hanketta toteuttaa kokenut tiimi, jossa on mukana muun muassa Hartwall-Areenaa ja Telia 5G Areenaa (alkuperäiseltä nimeltään Töölön jalkapallostadion, aikaisemmilta sponsorinimiltään Finnair Stadium sekä Sonera Stadium) toteuttaneita henkilöitä.

Olympiastadionin urakkakokonaisuus on suurin Skanskan Suomessa koskaan toteuttama talonrakennusurakka, jossa Skanska on yksin päätoteuttajana.

Jaa

Etsi referenssiprojekteja

Referenssiprojektien määrä

loading