Skanska Ammattioppiva

Skanska Ammattioppiva

Hei tuleva rakentaja, tule meille ammattioppivaksi!

Skanska Ammattioppiva on ammattiin opiskeleville tuleville rakentamisen ammattilaisille suunnattu 2,5-vuotinen harjoitteluohjelma. Ohjelma sisältää lyhyen koulutussopimusjakson, oppisopimusjaksot keväisin ja syksyisin sekä kesätyöpaikan koulun loma-ajalla. Ohjelma on suunnattu opintojen alkuvaiheessa oleville opiskelijoille, jotka ovat ennättäneet suorittaa yleiset opintoaineet sille mallille, että voivat tulla työmaalle harjoittelemaan käytännössä. 

Haku vuodelle 2023 on päättynyt.

Miksi Ammattioppiva?

 • Pääset kehittämään taitojasi asuntorakentamisen työmaillemme pääkaupunkiseudulla.
 • Saat tehdä erilaisia tehtäviä kokeneen työkaverin tukemana.
 • Pääset osaksi työmaatiimiä, joka haluaa sinun oppivan ja onnistuvan.
 • Kerrytät opintopisteitä, joilla edistyt kohti tutkintoa.
 • Harjoitteluohjelman aikana saat myös mahdollisuuden antaa työnäyttöjä tutkintoa varten sekä työehtosopimuksen mukaisen palkan oppisopimusjaksoilta ja kesätöistä!
 • Lisäksi järjestämme ammattioppiville ohjelman aikana keväisin ja syksyisin valmennuspäivän, joiden aikana pääset tutustumaan Skanskaan, vierailemaan eri työmailla ja tutustumaan esimerkiksi erilaisiin rakennusvaiheisiin ja skanskalaisiin, jotka kertovat omasta työstään.

Mitä odotamme sinulta?

 • Opiskelet rakennusalan perustutkintoa.
 • Sinulla on riittävät suomen kielen taidot.
 • Olet aidosti kiinnostunut rakennusalasta ja haluat oppia sen ammattilaiseksi.
 • Olet valmis liikkumaan työmaalle pääkaupunkiseudulla. Tänä vuonna aloittavat ammattioppivat voivat sijoittua esimerkiksi Finnooseen Espoossa, Jätkäsaareen, Telakkarantaan, Kruunuvuorenrantaan tai Oulunkylään Helsingissä tai Kivistöön Vantaalla.
 • Koet arvomme omaksesi.

Edellytämme ohjelmaan valittavilta myös opettajan suositusta.

Hae mukaan

Haku on käynnissä 6.2.-19.2.2023

 1. Juttele opettajasi kanssa ohjelmasta - voisiko tämä olla sinun kehittymisesi kannalta hyvä vaihtoehto? Kysy myös, voiko hän suositella sinua tähän harjoitteluohjelmaan.
 2. Täytä hakemuslomake työpaikkailmoituksella, jonne pääset hakuaikana tälle sivulle avautuvasta linkistä.

Tule mukaan rakentamaan parempaa yhteiskuntaa - meillä työsi jää elämään!

Tutustu skanskalaisten tarinoihin

Kisällistä kasvaa mestari

Vikke innostui koulunpenkille, kun hän osallistui kolmisen vuotta sitten Skanskan mestari–kisälli-ohjelmaan. Nyt hän hankkii kokemusta Oppiva-ohjelmassa ja opiskelee rakennusinsinööriksi Savonia-ammattikorkeakoulussa.
 

Ammattilainen vaalii rakentamisen laatua yksityiskohtia myöten

Sisustuskirvesmies Miika tekee työssään kaikkea mahdollista kalusteiden ja ovien asennuksista kylpyhuoneiden kattoihin, saunoihin ja listoihin. Töiden monipuolisuus, päivien vaihtelevuus ja oman työn jäljen näkeminen ilahduttavat pitkän linjan ammattilaista.
 

Kokemus tuo varmuutta tekemiseen – ja näkyy työn laadussa

Jukalle työturvallisuusasiat ovat aina merkinneet paljon. ”Pyrin herättämään keskustelua siitä, miten saisimme työt sujumaan ja työturvallisuuden taattua niin, että olisimme siinä sydämellä mukana. Aivot ja kädet meillä jo on.”