c

Skanska ja Helsingin asuntotuotantotoimisto esisopimukseen 249 asunnon rakentamisesta Mellunkylään

Lehdistötiedotteet 3.3.2015 13.45 CET

Helsingin asuntotuotantotoimisto ATT rakennuttaa Mellunkylään yhteensä 249 asumisoikeus- ja vuokra-asuntoa. Skanska ja ATT allekirjoittivat tänään esisopimuksen asuntojen rakentamisesta.

Haso Vienanpuiston ja Heka Mellunkylä Vuokkiniemenkadun kerrostalot muodostavat yhtenäisen, s:n muotoisesti aaltoilevan 320 metriä pitkän julkisivun Kontulantielle päin.

Varsinainen urakkasopimus solmitaan arviolta loppuvuodesta 2015, ja rakentaminen käynnistyy alkuvuonna 2016. Asunnot jakautuvat kahteen yhtiöön, Helsingin Asumisoikeus Oy Vienanpuistoon ja Heka Mellunkylä Vuokkiniemenkatuun Kehä I:n tuntumaan.

Rakennettavaan kokonaisuuteen kuuluu kaksi viisikerroksista kerrostaloa, neljä rivitaloa ja kaksi maanalaista pysäköintihallia. Yhteensä rakennusten ala on noin 25 600 bruttoneliömetriä. Kokonaisuus valmistuu kesällä 2018.

”Hanke on merkittävä ATT:lle ja Helsingin kaupungille. Suuren asuntomäärän lisäksi hankkeella mahdollistetaan Mellunkylän alueen uuden pientalokorttelin rakentuminen”, kertoo ATT:n projektipäällikkö Jarkko Liuska.

”ATT:n, Helsingin Kaupunkisuunnittelu- sekä Rakennusvalvontaviraston välisessä yhteistyössä luotiin asemakaavan kehitysvaiheella viitesuunnitelma, jossa saavutettiin laadukkaan kaupunkikuvan ja toimivien asuntopohjien lisäksi kohtuuhintaisuus. Viitesuunnitelman pohjalta ATT järjesti KVR-urakkakilpailun, jonka yhtenä tavoitteena oli saada hankkeelle myös urakoitsijoiden tekninen osaaminen suunnitteluvaiheeseen. KVR-urakkamuodossa korostuu myös yhteistyön merkitys, ja kokenut asuntorakentaja Skanska on ollut toimiva yhteistyökumppani”, Liuska jatkaa.

”Kerrostalot muodostavat yhtenäisen, s:n muotoisesti aaltoilevan, 320 metriä pitkän puhtaaksi muuratun tiilijulkisivun Kontulantielle päin. Asuntojen parvekkeet avautuvat suojaisalle pihalle, jota reunustavat matalat, tiilijulkisivuiset rivitalomassat”, sanoo arkkitehti, SAFA Mari Ille L-Arkkitehdit Oy:stä.

”Tämä hanke on suurin, minkä olemme koskaan ATT:lle pitkän yhteistyömme aikana toteuttaneet. Hankkeen kiinnostavuutta lisäsi yksikkömme strategian mukainen KVR-toteutusmuoto. KVR-urakointi mahdollistaa kaikkien yhteistyökumppaneiden osaamisen hyödyntämisen koko hankkeen hyväksi”, sanoo aluejohtaja Ilpo Luhtala Skanskasta.

Lisätietoja:

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT, projektipäällikkö Jarkko Liuska, puh. 040 132 6904, jarkko.liuska[at]att.hel.fi

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Ilpo Luhtala, puh. 040 572 1579, ilpo.luhtala[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT tuottaa korkeatasoisia vuokra-, omistus- ja asumisoikeusasuntoja. Asuntotuotantotoimisto on Helsingin kaupungin organisaatio, jonka tehtävänä on vastata kaupungin oman asuntotuotannon rakennuttamisesta kaupungin tavoitteiden mukaisesti.