c

Skanska starttasi Aviapoliksen aloituskorttelin rakentamisen Vantaalle

Lehdistötiedotteet 26.2.2015 13.30 CET

Helsinki-Vantaan lentoaseman naapurustossa on käynnissä iso myllerrys. Kehäradan Aviapoliksen asema otetaan käyttöön kesällä 2015. Aseman yhteyteen on rakenteilla uusi kaupunkikortteli, johon tulee toimistotalo, hotelli ja muita palveluita.

Lapionpiston Aviabulervardin työmaalla tekivät Skanska Oy:n toimialajohtaja Jarkko Muurimäki, Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen, Lentoasemakiinteistöt Oyj:n toimitusjohtaja Antti Ala-Heikkilä ja johtaja Antti Nousiainen Skanska CDF Oy:stä.

Skanskalla on käynnissä korttelin ensimmäisen hankkeen, Aviabulevardi -toimistotalon rakennustyöt. Korttelin on tarkoitus olla valmis vuonna 2016 siten, että toimistotalo valmistuu keväällä 2016 ja hotellin on suunniteltu avautuvan syksyllä 2016. Lisäksi alueelle on tulossa liiketiloja, liikennekeskus sekä asuntoja. Liikenne Aviapoliksen asemalla alkaa Kehäradan valmistuttua kesällä 2015.

”Aloitimme yhteistyön Lentoasemakiinteistöjen kanssa aloituskorttelin kehittämiseksi kolme vuotta siten. On hienoa olla nyt käynnistämässä rakentamista. Tämä on lähtölaukaus uudelle ja mielenkiintoiselle alueelle. Kehäradan liikennöinnin myötä saadaan piristysruiske, jonka vaikutukset ulottuvat koko pääkaupunkiseudulle”, sanoo Skanska Oy:n toimialajohtaja Jarkko Muurimäki.

Ensimmäisiä Aviabulevardiin vuonna 2016 muuttavia vuokralaisia ovat logistiikka-alan ohjelmisto- ja järjestelmätoimittaja Trimico Oy sekä suomalainen kaupan, logistiikan ja palvelualan ohjelmistoratkaisuyhtiö Solteq Oyj sekä joustavia toimitiloja tarjoava Regus.

”Tiloista on nyt vuokrattu noin 40 %, ja käynnissä on neuvotteluja useiden yritysten kanssa. Sijainti kiinnostaa, koska saavutettavuus on erinomainen: sisäänkäynti Kehäradan asemalle on samalla tontilla ja lentokenttä vain yhden pysäkin päässä”, sanoo Skanska CDF Oy:n operatiivinen johtaja Antti Nousiainen.

Aviapoliksen aseman ympäristöön on suunnitteilla asuntoja noin 2 000 ihmiselle. Työpaikkoja alueelle syntyy arviolta noin 15 000, mahdollisesti enemmänkin. Aviapoliksen aseman vaikutusalue on laaja ja palvelee myös esimerkiksi Kartanonkosken ja Pakkalan asukkaita. Tuleva junayhteys tekee myös Ilmailumuseon helpommin kävijöiden saavutettavaksi. Alueen arvioidaan olevan kokonaisuudessaan valmis 10−15 vuoden kuluttua.

Lisätietoja:

Skanska CDF Oy, operatiivinen johtaja Antti Nousiainen, puh. 040 746 7584 antti.nousiainen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanska CDF Oy on osa Skanskan pohjoismaista toimitilaprojektikehitysyksikköä Skanska Commercial Development Nordicia. Se toimii aloitteentekijänä ja sijoittajana toimistojen projektikehityshankkeissa. Toiminta keskittyy Ruotsissa kolmelle suurkaupunkialueelle, Tanskassa Kööpenhaminan alueelle, Norjassa Oslon alueelle ja Suomessa Helsingin seudulle.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 835 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 179.