c

Helsingin asuntotuotantotoimisto ATT rakennuttaa 63 asuntoa Kruunuvuorenrantaan

Lehdistötiedotteet 12.2.2015 8.50 CET

Helsingin asuntotuotantotoimisto ja Skanska ovat sopineet kahden kerrostalon rakentamisesta Kruunuvuorenrannan projektialueelle. Taloihin tulee yhteensä 63 Helsingin kaupungin vuokra-asuntoa, ja niiden rakentaminen käynnistyy maaliskuussa 2015.

Osoitteeseen Koirasaarentie 36 tulevat talot ovat 4−6-kerroksisia, ja niiden julkisivut ovat paikalla muurattua punatiiltä. Asuntojen parvekkeet ovat sisäpihan puolella. Yhteensä taloissa on asuinpinta-alaa 4 167 neliömetriä. Hanke valmistuu lokakuussa 2016.

Parhaillaan Skanska rakentaa ATT:lle Kruunuvuorenrannan projektialueella myös 170 asuntoa Koirasaarentie 32:een ja Gunillantie 23:een. Vuoden 2016 lopulla valmistuvista asunnoista valtaosa on asumisoikeusasuntoja, loput hitas-asuntoja.

”Skanskan mielestä kohtuuhintainen sosiaalinen asuntotuotanto on elintärkeää pääkaupunkiseudun elinvoimaisuuden varmistamiseksi. Skanskalla onkin nyt rakenteilla ja suunnitteilla tämä Koirasaarentien uusi hanke mukaan luettuna yhteensä 1 146 ARA-rahoitteista vuokra- ja asumisoikeusasuntoa Helsingissä ja Vantaalla”, sanoo aluejohtaja Ilpo Luhtala Skanskasta.

”Heka Laajasalo Koirasaarentie 36 on kolmas ATT:n käynnistämä hanke Kruunuvuorenrannan uudella luonnonläheisellä alueella. ATT edistää voimakkaasti uuden asuinalueen rakentamista, ja tavoitteena on vuoden 2017 loppuun mennessä käynnistää yhteensä lähes tuhannen kohtuuhintaisen hitas-, asumisoikeus- ja vuokra-asunnon rakennuttaminen Kruunuvuorenrannan alueella”, sanoo projektipäällikkö Kristiina Ikävalko ATT:ltä.

Kruunuvuorenrantaan rakennetaan merellinen korkeatasoinen asuinalue noin 11 000 asukkaalle Laajasalon öljysataman paikalle ja sen lähiympäristöön. Alue tarjoaa kaupunkiasumista lähellä luontoa.

Alueen katujen, kunnallistekniikan ja asuintalojen rakentaminen on käynnissä. ATT rakennuttaa Kruunuvuorenrannan eri alueille useita eri hallintamuotoja käsittäviä asuntokohteita. Skanska kehittää omia asuntokohteitaan suunnittelualueella, jonka kaavoitusprosessi on tarkoitus saada päätökseen vuoden 2015 aikana.

Lisätietoja:

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT, projektipäällikkö Kristiina Ikävalko, puh. 09 310 32 363, kristiina.ikavalko[at]att.hel.fi

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Risto Mäkinen, puh. 040 551 7251, risto.makinen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT tuottaa korkeatasoisia vuokra-, omistus- ja asumisoikeusasuntoja. Asuntotuotantotoimisto on Helsingin kaupungin organisaatio, jonka tehtävänä on vastata kaupungin oman asuntotuotannon rakennuttamisesta kaupungin tavoitteiden mukaisesti.