c

Skanska toteuttaa Kauppakeskus Ison Omenan laajennuksen jatkourakan Espoossa

Lehdistötiedotteet 11.2.2015 14.10 CET

Skanska ja Citycon Oyj ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kauppakeskus Ison Omenan laajennusurakasta Espoon Matinkylässä. Tähän urakkaan liittyvät rakennustyöt ovat käynnistyneet, ja ne saadaan päätökseen keväällä 2016.

Ison Omenan pihakannen päälle rakennettavasta uudesta osasta tulee nelikerroksinen.

Laajennusurakassa on kaksi osaa. B-osa on suuruudeltaan noin 16 600 bruttoneliömetriä ja C-osa noin 29 800 bruttoneliömetriä. B-osa on uudisrakennusosa, joka toteutetaan kauppakeskuksen vanhan pihakannen päälle. Rakennuksesta tulee nelikerroksinen, ja siihen kuuluu kauppakeskusta palveleva huoltopiha, ravintola- ja kahvilatiloja, vapaa-ajanpalvelujen tiloja sekä toimistotilaa.

C-osan rakentaminen koostuu suureksi osaksi muutostöistä. Osa olemassa olevan pysäköintitalon rungosta puretaan, ja tilalle toteutetaan kauppakeskuksen C- ja A-osat yhdistävä kauppakäytävä. Lisäksi alueella tehdään liiketilamuutoksia. Citycon rakennuttaa parhaillaan Isoon Omenaan myös laajennusosa A:ta. Sen työt ovat edenneet harjakorkeuteen.

”Hankkeessa hyödynnetään laajasti tietomallintamista muun muassa töiden suunnittelussa ja vaiheistuksessa sekä aikataulujen visualisoinnissa. Työmaalla toimii myös tietomallintamiseen erikoistunut insinööri. Meillä on erittäin hyvää kokemusta tietomallin käyttämisestä vastaavissa hankkeissa, esimerkiksi Kauppakeskus Puuvillassa Porissa, ja vastaava työ jatkuu nyt Isossa Omenassa”, kertoo tulosyksikön johtaja Urmas Soots Skanskasta.

Tietomallintaminen on tapa kuvata rakennusta ja sen suunnitelmia 3D-muodossa. Rakennuksen tietomalliin voidaan liittää paljon yksityiskohtaista tietoa eri rakennusosista, ja sen avulla myös parannetaan suunnittelun laatua ja vähennetään virheiden mahdollisuutta.

Skanska on viime vuosina toteuttanut useita merkittäviä kauppakeskushankkeita: Kauppakeskus Puuvillan lisäksi Kauppakeskus Kaaren Helsingin Kannelmäessä ja Martintorin kauppakeskuksen Vantaan Martinlaaksossa. Rakenteilla on lisäksi IsonKristiinan kauppakeskuksen uudistus ja laajennus Lappeenrannan keskustassa. IsonKristiinan hankkeessa ovat sijoittajina Citycon ja Ilmarinen tasaosuuksin.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Urmas Soots, puh. 040 519 5670, urmas.soots[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Citycon Oyj, kiinteistökehitys- ja vastuullisuusjohtaja Marko Juhokas, puh. 040 735 4997, marko.juhokas[at]citycon.com

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.

Citycon Oyj (NASDAQ OMX: CTY1S) on urbaanien päivittäistavarakauppavetoisten kauppakeskusten johtava omistaja ja kehittäjä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön hallinnoiman kiinteistöomaisuuden arvo on yhteensä noin 3,3 miljardia euroa ja sen markkina-arvo on noin 1,6 miljardia euroa.