c

Skanska rakentaa Suomen Laatuasunnoille 87 kotia Tampereen Härmälänrantaan

Lehdistötiedotteet 6.2.2015 7.00 CET

Skanska ja Suomen Laatuasunnot Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen 87 asunnon rakentamisesta Tampereen Härmälänrantaan perustuen Skanskan suunnitelmiin.

Asuntojen rakentaminen käynnistyy maaliskuun 2015 aikana, ja hankkeen arvioitu valmistumisaika on huhtikuussa 2016.

Uusi As. Oy Tampereen Härmälänrannan Vihuri -niminen yhtiö tulee kortteliin, joka yhdistää jatkumoksi Härmälänrannan parhaillaan rakenteilla olevan rantakorttelin ja jo miltei valmiin eteläisen korttelin. Talo rakennetaan Valmetinkadun itäpuolelle, rakenteilla olevan As. Oy Härmälänrannan Tuulen naapuritontille.

Yhteensä Vihurin bruttoala on noin 5 680 kerrosneliömetriä ja asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä kolmen huoneen perheasuntoihin. Keskipinta-alaltaan asunnot ovat noin 46 neliömetriä.

Parhaillaan Härmälänrannassa on rakenteilla myös As. Oy Härmälänrannan Lentolaituri, joka valmistuu keväällä 2015.

Härmälänranta sijaitsee Pyhäjärven etelärannalla noin viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Alueen suunnittelu alkoi vuonna 2006, ja tähän mennessä on valmistunut jo noin 500 uutta kotia. Härmälänranta elää asukkaidensa myötä ja kehittyy vähitellen kaupunginosaksi, jossa on useita lähipalveluita sekä tamperelaisille että pirkkalalaisille. Alueen valmistuttua siellä on noin 4 500 asukasta. 

Lisätietoja:

Suomen Laatuasunnot Oy, toimitusjohtaja Leena Pennanen, puh. 040 555 5785, leena.pennanen[at]suomenlaatuasunnot.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Jyrki Lautarinne, puh. 040 505 1348, jyrki.lautarinne[at]skanska.fi

Skanska Talonrakennus Oy, yksikönjohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045. toni.tuomola[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.

Suomen Laatuasunnot Oy (SLA) on valtakunnallinen, vuodesta 1995 toiminut asumispalvelujen tuottaja. Sen omistuksessa on yli 1 000 asuntoa kymmenen kunnan alueella. Vuokra-asuntokohteet sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Järvenpäässä, Tampereella, Ylöjärvellä, Turussa, Piikkiössä, Naantalissa ja Kaarinassa. Vuokra-asuntokannassa on monia kerros-, pien- ja rivitalovaihtoehtoja.