c

Vantaan Ilolaan suunnitteilla BoKlok-koteja

Lehdistötiedotteet 20.1.2015 12.33 CET

Skanskan ja IKEAn BoKlok-konsepti valittiin voittajaksi Vantaan kaupungin kohtuuhintaisen asumisen tonttikilpailussa. Kilpailussa tuli suunnitella Vantaan Ilolaan asuntokohde, joka on sekä kohtuuhintainen että laadukas.

Skanska Kotien ehdotuksessa on 56 BoKlok-kotia 8 pienkerrostalossa. Huoneistokoot vaihtelevat 44,5:sta 72 neliömetriin ja valinnanvaraa on kaksioista neljän huoneen perheasuntoihin. Ilolan BoKlok-kotien ennakkomarkkinointi alkaa loppuvuonna 2015, ja kotien on suunniteltu olevan muuttovalmiita loppuvuonna 2016. BoKlok-kodit rakennetaan Ilolaan Säveltien ja Laulukujan risteykseen.

”Skanskan ja IKEAn BoKlok-kodit ovat osuneet hyvin kohtuuhintaisen omistusasumisen tarpeeseen pääkaupunkiseudulla. Ideana on luoda asumista, jossa yhdistyvät hyvä laatu, design ja kohtuulliset asumiskustannukset”, sanoo Skanska Kotien hankekehitysjohtaja Riku Patokoski.

BoKlok-koteja on rakennettu vuodesta 2013 lähtien Vantaalla Kivistöön ja Nikinmäkeen sekä Keravalle.

BoKlok-konseptin ovat kehittäneet yhteistyössä Skanska ja IKEA 1990-luvun puolivälissä. Konsepti yhdistää hyvät lähipalvelut, kohtuuhintaiset asumiskustannukset ja hyvin mietityt tilaratkaisut. BoKlok-taloyhtiön pihapiirissä sijaitseva yhteinen pihasauna sekä mahdollisuus pihaviljelyyn ovat BoKlok-asumisen ominaisuuksia.

Ensimmäiset BoKlok-kodit rakennettiin Etelä-Ruotsiin vuonna 1997, ja tähän mennessä Ruotsissa on myyty yli 5 500 BoKlok-kotia.

BoKlok-kotiin on mahdollista tutustua Vantaan Nikinmäessä sunnuntaina 25.1. klo 14:00−15:00. Kalustettu BoKlok-esittelykoti sijaitsee osoitteessa Nikinmäentie 7 A 4.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, hankekehitysjohtaja Riku Patokoski, p. 040 5105 475, riku.patokoski[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.