c

Skanskan Postimestari oli vuoden 2014 turvallisin talonrakennustyömaa Suomessa

Lehdistötiedotteet 19.1.2015 13.45 CET

Skanskan toteuttama As. Oy Jyväskylän Postimestari -niminen kerrostalohanke oli vuoden 2014 turvallisin talonrakennustyömaa. Hanke voitti valtakunnallisen ”Turvallisuus alkaa minusta” -loppukilpailun 99,4 pisteellä sadasta.

”Työmaan ennakkosuunnittelussa kiinnitettiin huomiota työturvallisuuden lisäksi erityisesti työmaan siisteyteen ja järjestykseen. Kaikkien hankkeen osapuolten sitoutuminen näiden yhteisten tavoitteiden noudattamiseen näkyi työmaalla, hyvänä työilmapiirinä ja yhteishenkenä sekä toimivuutena ja viihtyisyytenä. Näillä on aivan keskeinen rooli työmaan turvallisuuskulttuurin luomisessa”, kertoo Postimestarin työpäällikkö Raimo Jääskeläinen Skanskasta.

”Postimestarin työmaata voidaan pitää kaikella tapaa esimerkillisenä. Tinkimätön, määrätietoinen ja toimintajärjestelmämme mukainen toiminta näkyi koko rakentamisen ajan”, toteaa Skanska Talonrakennuksen Keski-Suomen yksikön työsuojelupäällikkö Jukka-Pekka Päivinen.   

Kahdeksankerroksinen Postimestari valmistui loppuvuodesta 2014. Jyväskylän Savelan alueelle rakennetussa talossa on 47 asuntoa. Skanska on ollut toteuttamassa Savelan asuinaluetta vuodesta 2010.

Työmaita arvioitiin kolmella eri mittarilla

Kilpailuun osallistuneiden työmaiden arvioinnista vastasivat Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) työsuojelun vastuualueen tarkastajat. Kilpailuaika oli 1.7.2013–31.12.2014.

Nyt päättyneessä kisassa työmaiden työturvallisuutta arvioitiin kolmella eri tavalla. Suurin merkitys oli työmaan turvallisuustasoa mittaavalla TR-mittauksella. Siinä kierretään työmaalla ja tehdään oikein-väärin -havaintoja työmaan eri turvallisuuteen vaikuttavista asioista. Sijoitukseen kilpailussa vaikutti myös kaikkien työmaalla työskentelevien työtapaturmien määrä sekä yrityksen turvallisuustoiminnan ja rakennuttajavelvoitteiden hoidon taso. Yrityksen turvallisuustoiminnan tasoa selvitettiin kilpailussa myös yritysjohdolle suunnatulla nettikyselyllä.

Skanskan Keski-Suomen yksikkö on kunnostautunut turvallisuudessa

Skanskan Keski-Suomen yksikkö on menestynyt samassa työturvallisuuskilpailussa aikaisemminkin: Vuonna 2012 se voitti jaetun valtakunnallisen ykkössijan As. Oy Jyväskylän Ankkuri -hankkeellaan. Lisäksi yksikkö on voittanut useita alueellisia työturvallisuuskilpailuja, esimerkiksi vuosina 2014 ja 2013 Keski-Suomen alueellisen työturvallisuuskilpailun yrityssarjan.

Talonrakennustyömaiden sarjan lisäksi Skanska on menestynyt tasaiseen tahtiin myös ”Turvallisuus alkaa minusta” -työturvallisuuskilpailun muissa sarjoissa.

Vuonna 2016 kisataan jälleen valtakunnallisesti

Seuraava talonrakennusalan valtakunnallinen työturvallisuuskilpailu järjestetään vuonna 2016. Kilpailun toteuttavat edellisen vuoden tapaan yhteistyössä Sosiaali- ja terveysministeriö, Aluehallintoviraston Työsuojelun vastuualueet, Talonrakennusteollisuus ry, Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Infra ry, Rakennusliitto ry, Ammattiliitto Pro ja Työturvallisuuskeskus.

Rakennusteollisuus RT käynnisti vuonna 2010 Nolla tapaturmaa 2020 -hankkeen, jonka tavoitteena on vähentää tapaturmien määrää 30 prosentilla joka vuosi ja saada työtapaturmat minimiin vuoteen 2020 mennessä. Työturvallisuuskilpailut auttavat osaltaan korostamaan tavoitteen tärkeyttä.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Raimo Jääskeläinen, puh. 040 752 6575, raimo.jaaskelainen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Talonrakennusteollisuus ry, asiamies Ahti Niskanen, puh. 050 548 1694

Talonrakennusteollisuus ry, Sisä-Suomi, aluepäällikkö Jari Lehtonen, puh. 050 9116 788

Talonrakennusteollisuus ry, Sisä-Suomi, asiamies Harri Kaipio, puh. 050 548 0210
 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.