c

Malski Keskus Oy ostaa Lahden Malskin alueen vanhan panimorakennuksen

Lehdistötiedotteet 22.1.2015 12.30 CET

Skanska, Lemminkäinen ja Malski Keskus Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Lahden Malskin alueen vanhan panimorakennuksen kaupasta. Malski Keskus Oy ostaa rakennuksen ja aikoo korjauttaa sen vaiheittain omaa toimintaansa varten.

Vanhasta panimorakennuksesta on tarkoitus kehittää Yritys- ja Kulttuurikeskus Malski.

”Pyrimme pitämään tulevien tilojen vuokratason kohtuullisena. Tässä auttaa se, että toteutamme rakennuksen vaatimat korjaukset vaiheittain”, kertoo arkkitehti Juhani Boman Malski Keskus Oy:stä. Ensimmäisiä toimenpiteitä ovat rakennuksen julkisivujen ja katon korjaaminen. Julkisivut on suojeltu arvokkaana teollisuushistorian ja kaupunkikuvan ilmentymänä.

”Malskin alueen asukkaat ovat varmasti tyytyväisiä, että vanhan panimorakennuksen kehittäminen liikahtaa vihdoin eteenpäin. Rakennus on ollut jo pidempään tyhjillään, ja siellä on myös esiintynyt ilkivaltaa. Osassa rakennuksen tiloista toimi aiemmin taiteilijayhdistys, jolla oli näyttelytoimintaa ja työtiloja. Nyt rakennus palaa samantyyppiseen käyttöön”, toteaa hankekehityspäällikkö Jukka Haaparanta Skanskalta.

Skanska ja Lemminkäinen ostivat 2000-luvun alkupuolella Hartwall Oy:ltä Lahden Mallasjuoman entisen panimoalueen Lahden Keskustan kaupunginosassa asuntoprojektikehitystä varten. Alueen rakennusoikeudesta Lemminkäisen osuus on 60 % ja Skanskan 40 %. Panimoalueelle on sittemmin toteutettu useita asuntorakennushankkeita.

”Skanska ja Lemminkäinen ovat kehitelleet vanhaan panimorakennukseen vuosien varrella liiketiloja ja muuta toimintaa, mutta tämäntyyppisiä hankekonsepteja ei ole saatu kannattaviksi. Tämän vuoksi panimorakennuksen omistuksesta luopuminen on meille luonnollinen ratkaisu”, sanoo Haaparanta.

“Olemme tyytyväisiä, että rakennukselle löytyi hyvä omistaja, joka kehittää hienolle ja keskeiselle alueelle Lahdessa lähiseutua elävöittäviä palveluja ja toimintaa”, sanoo aluejohtaja Kari Löytynoja Lemminkäiseltä.

Tänään 22.1. klo 18 avautuu Lahdessa näyttely, jossa esitellään Mallasjuoman panimoalueen historiaa ja tulevaisuutta kuvin ja lehtileikkein. Moi! Lahtelaista -näyttely on avoinna 27.2.2015 saakka coMalski-tilassa osoitteessa Kulmakatu 5.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, hankekehityspäällikkö Jukka Haaparanta, puh. 050 570 2789, jukka.haaparanta[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Lemminkäinen, aluejohtaja Kari Löytynoja, puh. 02071 55350, kari.loytynoja[at]lemminkainen.com

Malski Keskus Oy, arkkitehti SAFA Juhani Boman, puh. 0400 354476, juhani.boman[at]arkkitehtityo.com

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.