c

Skanska toteuttaa Lahteen uuden K-Citymarketin

Lehdistötiedotteet 12.4.2024 12.15 CET

Kesko Oyj on valinnut Skanskan Lahden uuden K-Citymarketin toteuttajaksi. Urakan arvo Skanskalle on noin 28 miljoonaa euroa. 

K-Citymarket Lahti. Kuva: K-ryhmä

Lahden Paavolaan toteutettavan uuden K-Citymarketin kiinteistön kokonaispinta-ala on noin 20 000 bruttoneliömetriä. Myymälän pinta-ala tästä on noin 9 500 neliömetriä. Skanskan urakka sisältää kiinteistön rakennus- ja talotekniset työt. Myymälätilat sijoittuvat ensimmäiseen kerrokseen, kellarikerrokseen tulee lämmin pysäköintihalli.  

Rakennukseen valitut talotekniset järjestelmät ovat energiatehokkaita, suunnittelussa ja rakentamisessa huomioidaan monipuolisesti ympäristövastuullisuus. Hanke toteutetaan EU-taksonomian mukaisesti. Lisäksi hankkeelle tavoitellaan Breeam Very Good -ympäristöluokitusta.   

Työt käynnistyvät huhtikuussa 2024 ja valmistuvat syksyllä 2025. 

”Panostamme uusperustannassa erityisesti kasvukeskuksiin ja olemme iloisia, kun voimme jatkaa Suomen vanhimman K-Citymarketin yli 50-vuotista tarinaa uusissa, moderneissa tiloissa. Tavoitteemme on tuoda asiakkaillemme entistäkin parempia palveluja ja on hienoa päästä avaamaan uusi kauppa Lahteen jo ensi vuonna”, kertoo Keskon Hämeen aluejohtaja Janne Virtanen

”Olemme innoissamme päästessämme toteuttamaan merkittävää hanketta Lahteen. K-Citymarketin rakentaminen on meille erittäin tervetullut ja mieluinen hanke, ja hyvää jatkoa Lahteen aiemmin toteuttamillemme hankkeille. Oli hienoa päästä jo tarjousvaiheessa tuomaan osaamisemme asiakkaan käyttöön”, sanoo aluejohtaja Petri Laukkanen Skanskasta. 

Lisätietoja: 

Kesko Oyj, Hämeen aluejohtaja Janne Virtanen, puh. 040 583 6950, janne.a.virtanen[at]kesko.fi 

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Petri Laukkanen, puh. 050 400 3309, petri.laukkanen[at]skanska.fi 

Skanska Oy, markkinointi- ja ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 5019816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi 

 

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on noin 16 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan johtavia kaupan alan toimijoita ja se työllistää noin 45 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 12 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. 

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2023 lopussa noin 1 800 henkilöä Suomessa.