c

TampereMissio rakennuttaa uudet toimitilansa ja asuntoja Tampereen keskustaan

Lehdistötiedotteet 20.12.2023 9.00 CET

Skanska ja TampereMissio ry:n omistama As. Oy Tampereen Nikama ovat sopineet 91 asunnon rakentamisesta Tampereen keskustaan osoitteeseen Tuomiokirkonkatu 24. Tavoitteena on käynnistää tontilla purkutyöt mahdollisimman pian. TampereMissio tekee päätöksen rakennusvaiheen käynnistämisestä keväällä 2024. Alustavan arvion mukaan kohde valmistuu vuonna 2026.

Havainnekuva As. Oy Tampereen Nikaman sisäänkäynnistä. Kuva: BST-Arkkitehdit Oy ja visualisointi Spiral One

Tuomiokirkonkadun ja Kyttälänkadun kulmaan nousevaan As. Oy Tampereen Nikama -nimiseen yhtiöön tulee asuntojen lisäksi liike- ja palvelutiloja ja kellarikerrokseen autohalli, jossa on 26 autopaikkaa. TampereMission omistukseen jäävät ensimmäisen kerroksen liiketilat, toisen kerroksen toimistotilat sekä 2.–4.kerroksen asunnot. Kerroksissa 5–9 sijaitsevat asunnot myydään omistusasuntoina. Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä neliöihin.

Tampereen Nikaman ylimpään kerrokseen rakennetaan saunatilat ja kattoterassi asukkaiden käyttöön. Sisäpihalle muodostuu yhteinen vehreä piha-alue, josta löytyvät muun muassa lasten leikkipaikka ja oleskelutilaa. Kaikissa asunnoissa on parveke, viherhuone tai ranskalainen parveke, ja julkisivun muuraukseen käytetään pääsääntöisesti vaaleasävyistä tiiltä.   

”Tampereen Nikamasta tulee ympäristöönsä sopiva arvorakennus, joka pyrkii kauniiseen ja kestävään kaupunkirakentamiseen. Purettavassa talossa on ollut ikäihmisten asuntoja, joiden tilalle nyt rakennetaan turvallisia, esteettömiä ja laadukkaita vuokra-asuntoja ensisijaisesti ikääntyville ihmisille TampereMission toiminta-ajatuksen mukaisesti. Sekä vuokra-asunnot että kaikille soveltuvat omistusasunnot ovat sprinklattuja ja niissä on oma huoneistokohtainen ilmanvaihto ja viilennys”, kertoo TampereMission toiminnanjohtaja Tarja Eho.

”Uudistamme Tampereen keskustassa sijaitsevaa korttelia parhaillaan monipuolisesti, sillä Tampereen Nikaman viereisellä tontilla Kyttälänkadun puolella purkutyöt ovat niin ikään käynnissä. On hienoa olla rakentamassa uutta kaupunkia yhdessä TampereMission kanssa käynnistämällä tämä ensimmäinen yhteinen hankkeemme”, sanoo tulosyksikön johtaja Perttu Pitkälä Skanskasta.

Lisätietoja:

TampereMissio ry, toiminnanjohtaja Tarja Eho, puh. 040 748 7470

TampereMissio ry, hallituksen jäsen ja Nikaman hankejohtaja Ilkka Ojala, puh. 050 591 1618

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Perttu Pitkälä, puh. 040 571 2799, perttu.pitkala[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

TampereMissio ry on yleishyödyllinen yhdistys, joka tekee töitä lapsiperheiden, nuorten, ikäihmisten ja kehitysvammaisten ihmisten hyväksi. Visiomme on myötäelävä kaupunki, jota yhdessä kaupunkilaisten ja eri sidosryhmien kanssa rakennamme. Kaikessa TampereMission toiminnassa tavoitteemme on vähentää yksinäisyyttä ja lisätä ihmisten osallisuutta monin eri tavoin.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2022 lopussa noin 2 000 henkilöä Suomessa.