c

Punkaharjun koulun työmaa palkittiin Talonrakennusteollisuuden Itä-Suomen piirin työturvallisuuskilpailussa

Lehdistötiedotteet 30.11.2023 9.00 CET

Punkaharjun koulun työmaa on palkittu parhaana peruskorjaustyömaana Talonrakennusteollisuuden Itä-Suomen piirin työturvallisuuskilpailun konsernisarjassa. Kilpailun järjestävät Talonrakennusteollisuus ry, Rakennusliitto ry sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue. AVIn tarkastajat luotasivat kilpailussa 79 rakennustyömaata Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa.

Punkaharjun koulu oli viimeistelyvaiheessa marraskuussa 2023

”Kisan kokonaistaso oli yhdeksän vuoden tarkastusajanjaksoni korkein ja erot pienimmät kärjen kesken, vaikka kilpailukriteerejä on useasti tiukennettu ja laajennettu. Tänä vuonna kiinnitettiin erityishuomiota turvallisuusjohtamiseen ja pölynhallintaan”, Itä-Suomen aluehallintovirasto AVIn tarkastaja Arto Liukkonen kertoo.

Punkaharjun koulun työmaa on käynnistynyt vuonna vuoden 2022 keväällä, ja se valmistuu kuluvan vuoden loppuun mennessä. Hankkeessa peruskorjataan suojeltu vanha koulurakennus, jonka viereen tulee puurakenteinen uudisosa. Rakennukset yhdistyvät yhdyskäytävän kautta.

”Olen erittäin tyytyväinen, että pitkäaikainen turvallisuustyö, jossa korostuvat suunnitelmallisuus, koulutus, yhteistyö ja sitoutuminen yhteisiin tavoitteisiin, tuottaa tulosta. Ei sovi unohtaa myöskään LIFE-kulttuurin merkitystä välittämisen ilmapiirin synnyttämisessä. Tyytyväisenä ei kuitenkaan voi jäädä paikalleen, vaan jatkamme toiminnan kehittämistä”, kertoo aluejohtaja Petri Laukkanen Skanskasta.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Petri Laukkanen, puh. 050 400 3309, petri.laukkanen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2022 lopussa noin 2 000 henkilöä Suomessa.