c

Skanskalle ensimmäinen sija Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa 2023

Lehdistötiedotteet 5.10.2023 13.00 CET

Skanska on sijoittunut ensimmäiseksi Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kilpailun 1000Plus-kategoriassa. Kilpailutulokset perustuvat Oikotien kesäduunitutkimukseen, johon vastasi tänä kesänä 13 162 nuorta 136 eri työnantajalta. 1000Plus-kategoriassa oli mukana 62 organisaatiota, joista Skanska sai parhaimman kokonaistuloksen.

Oikotien kesäduunitutkimus on Suomen suurin kesätyökokemuksia kartoittava tutkimus.

Skanska menestyi erityisen hyvin oikeudenmukaisuuden ja tasapuolisuuden osa-alueella, jonka kysymykset koskivat muun muassa tasavertaista kohtelua, kesätyöntekijöiden mielipiteiden kuuntelua ja työyhteisöön kuulumista.

”Olemme erittäin iloisia ja otettuja tästä tunnustuksesta. Nuoret ovat tulevaisuuden voimavara ja on hienoa kuulla, että olemme onnistuneet luomaan heille positiivisen kokemuksen työelämän alkutaipaleella ja osaltamme myös hälventämään mahdollisia työelämään liittyviä huolia", kertoo Skanskan henkilöstöjohtaja Nina Jankola-Väntär.

Myös Skanskan tulokyselyyn vastanneet harjoittelijat kertovat viihtyneensä, ja jokainen heistä suosittelisi Skanskaa hyvänä työnantajana. Tulokyselyssä kysytään muun muassa rekrytointiin ja perehdytykseen liittyviä kokemuksia.

Vastuullisuus tärkeää kesätyöpaikkaa valitseville nuorille

Oikotien kesäduunitutkimuksen mukaan jopa 89 prosenttia kesätyöntekijöistä piti vastuullisuutta tärkeänä työpaikan valintakriteerinä.

”Olemme panostaneet rakennusalan ja työelämän vastuullisuuden kehittämiseen muun muassa vapaa-ajan ja työelämän tasapainon suhteen. Tulokyselyn lisäksi myös vuosittainen henkilöstötutkimus antaa arvokasta tietoa skanskalaisten työarjesta ja mahdollisista kehityskohteista”, Jankola-Väntär jatkaa.

Skanska on mukana Vastuullinen työpaikka -yhteisössä, mikä tarkoittaa sitoutumista vastuullisen työpaikan ja kesäduunin periaatteisiin. Periaatteiden keskiössä ovat hyvä hakijakokemus, perehdyttäminen, laadukas esihenkilötyö, työn mielekkyys ja kehittymismahdollisuudet, syrjivään kohteluun puuttuminen, henkilöstön hyvinvoinnista huolehtiminen ja kohtuullinen palkkaus.

Lisätietoja:

Skanska Oy, henkilöstöjohtaja Nina Jankola-Väntär, puh. 040 543 2417, nina.jankola-vantar[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2022 lopussa noin 2 000 henkilöä Suomessa.