c

Skanska rakentaa Pilvilammen vesilaitoksen uuden otsonointi- ja aktiivihiililaitoksen

Lehdistötiedotteet 29.6.2023 8.00 CET

Skanska ja Vaasan Vesi ovat sopineet uuden otsonointi- ja aktiivihiililaitoksen rakentamisesta Pilvilammen vesilaitoksen yhteyteen. Töiden arvioidaan käynnistyvän elokuun alussa, ja kohde valmistuu alkuvuodesta 2026.

Yleiskuva-thumbnail

Uudisrakennuksen koko on noin 1 500 bruttoneliömetriä, ja sen kolmeen kerrokseen sijoittuu vedenpuhdistusprosessin eri toimintoja. Urakkaan kuuluu rakennustöiden lisäksi kohteen koneisto-, sähkö- ja LVI-tekniset työt.

”Uuteen rakennukseen sijoitettavilla otsonointi- ja aktiivihiililaitteistoilla turvataan entistä parempi juomavesi Vaasan kaupungin asukkaille”, kertoo johtaja Pekka Rouhiainen Vaasan Vedeltä.

”Meillä on laajaa kokemusta erityyppisten vesilaitosten rakentamisesta eri puolelta Suomea. Olen iloinen, että pääsemme hyödyntämään sitä pian käynnistyvässä Pilvilammen vesilaitoksen lisäosan rakentamisessa”, kertoo tulosyksikön johtaja Markku Ihamäki Skanskasta.

Vaasan seudun talousveden tuottava Pilvilammen vesilaitos käynnisti toimintansa vuonna 1915, ja sen raakavesi pumpataan Kyrönjoesta.  

Lisätietoja:

Vaasan Vesi, johtaja Pekka Rouhiainen, puh. 040 187 2877, pekka.rouhiainen[at]vaasa.fi

Skanska Infra Oy, tulosyksikön johtaja Markku Ihamäki, puh. 0400 221 898, markku.ihamaki[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2022 lopussa 2 020 henkilöä Suomessa.