c

Senaatti-kiinteistöt, Helsingin kaupunki ja Skanska allekirjoittivat sopimuksen Pasilan Länsitornialueen toteuttamisesta

Lehdistötiedotteet 26.6.2023 8.00 CET

Senaatti-kiinteistöt, Helsingin kaupunki ja Skanska ovat allekirjoittaneet sopimuksen Pasilan Länsitornialueen suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä esisopimuksen ensimmäisen vaiheen tornitalojen tonttien ostosta. Rakentamisen ennakoidaan alkavan arviolta vuonna 2026.

Alueen nimeksi on valittu Etelä-Pasila.

Alueen asemakaavan muutos laaditaan Skanskan Helsinki High-rise -kilpailussa toiseksi tulleen ja neuvotteluvaiheessa kehitetyn ehdotuksen pohjalta. Länsitornialueelle on tarkoitus toteuttaa kokonaisuudessaan neljä tornia sekä paviljonkirakennus. Ensimmäisessä vaiheessa myynnin kohteena ovat tontit toimistotornin, asuintornin sekä paviljonkirakennuksen toteutusta varten, alueen loput kaksi tonttia Senaatti-kiinteistöt myy myöhemmässä vaiheessa.

Monipuoliselle alueelle uusi nimi

Uusi tornitaloalue tulee liittymään saumattomasti Pasilaan, ja sille haettiin toteuttajaosapuolten, Skanskan ja Arkkitehtitoimisto ALAn edustajien kanssa yhdessä uutta helposti muistettavaa nimeä. Alueen nimeksi valittiin Etelä-Pasila.

29-kerroksiseen toimistotorniin on suunnitelmien mukaan tulossa 34 000 neliömetriä vuokrattavaa toimitilaa, ja 28-kerroksiseen asuintornitaloon asuntoja on kaavailtu noin 270 kappaletta. Paviljonkirakennukseen on suunnitteilla muun muassa liiketiloja sekä monikäyttöistä tilaa tapahtumille.   

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Juhani Aspara, puh. 0400 736 718, juhani.aspara[at]skanska.fi

Senaatti-kiinteistöt, myyntipäällikkö Leena Palokangas, puh. 050 308 9158, leena.palokangas[at]senaatti.fi

Helsingin kaupunki, projektinjohtaja Päivi Ahlroos, puh. 040 482 4962, paivi.ahlroos[at]hel.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2022 lopussa 2 020 henkilöä Suomessa.