c

Skanska käynnistää vuokratalokohteen rakentamisen Kouvolan Asunnoille

Lehdistötiedotteet 21.6.2023 8.00 CET

Skanska ja Kouvolan Asunnot ovat sopineet uusien vuokra-asuntojen rakentamisesta Kouvolan keskustaan. Työt käynnistyvät kesäkuun aikana, ja kohde valmistuu vuoden 2024 jälkimmäisellä puoliskolla.

Havainnekuva Halkotorinkujalle tulevasta vuokratalokohteesta

7-kerroksinen kerrostalo rakennetaan osoitteeseen Halkotorinkuja 4, ja asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä kolmioihin. 64 asunnon lisäksi rakennuksessa on asumista palvelevat yhteistilat. Kohteelle haetaan RTS-ympäristöluokitusta, joka on Suomen oloihin kehitetty ympäristöluokitus. Rakennuksen energialuokka on A, mikä näkyy esimerkiksi talon katolle asennettavina aurinkopaneeleina.

”Olemme erittäin mielissämme siitä, että Kouvolan keskustaan saadaan nykyaikaisen asumisen vaatimukset täyttävä uudiskohde, joka tarjoaa laadukasta asumista kestävällä tavalla”, kommentoi Kouvolan Asuntojen toimitusjohtaja Jari Niemi.

”Aloitamme työt maanrakennustöillä, ja varsinainen rakennuksen runko alkaa nousta arvion mukaan alkusyksyn aikana. Kohteessa käytetään sisätyövaiheessa tahtituotantomenetelmää, joka sopii erinomaisesti kyseisen kohteen kaltaisen työmaan johtamiseen, sillä siinä on paljon toistuvuutta. Töiden aikatauluttamiseen liittyvän tahtimenetelmän etuna ovat muun muassa töiden sujuvoittaminen ja parempi ennakoitavuus”, kertoo rakennuspäällikkö Aimo Paavola Skanskasta.

Lisätietoja:

Kouvolan Asunnot Oy, toimitusjohtaja Jari Niemi, puh. 020 615 8910, jari.niemi[at]kouvolanasunnot.fi

Skanska Talonrakennus Oy, rakennuspäällikkö Aimo Paavola, puh. 0400 979 428, aimo.paavola[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2022 lopussa 2 020 henkilöä Suomessa.