c

Pohjois-Porin Monitoimitalo palkittiin Satakunnan alueen talonrakennustyömaiden välisessä työturvallisuuskilpailussa

Lehdistötiedotteet 15.3.2023 15.00 CET

Skanskan Pohjois-Porin Monitoimitalon työmaa on voittanut Satakunnan alueen työturvallisuuskilpailun, jonka järjestävät Talonrakennusteollisuus ry, Rakennusliitto ry sekä Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue. Monitoimitalon rakentaminen käynnistyi loppuvuodesta 2021, ja kohde valmistuu tulevana kesänä

Pohjois-Porin Monitoimitalon havainnekuva. Kuva: Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila Oy.

Satakunnan alueella on järjestetty talonrakennustyömaiden välistä työturvallisuuskilpailua jo usean vuoden ajan. Arviointikriteereinä kilpailussa ovat olleet työmaiden TR-indeksit. Työmaamittaukset on tehnyt aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen Porin toimipisteen tarkastaja. Kilpailuaika on kalenterivuosi.

Skanskan tulosyksikön johtaja Kimmo Korkiamäki iloitsee työmaan henkilöstön kanssa voitosta:

”Työturvallisuuskilpailu on onneksi tehnyt paluun Satakunnassakin muutaman vuoden koronatauon jälkeen. Pitkäjänteinen työ työturvallisuuden edistämiseksi on taannut meille hyvät lähtökohdat työmaan turvallisuusasioihin, ja olemme Skanskassa erittäin tyytyväisiä saamastamme tunnustuksesta. Jatkamme tätä työtä hyvällä ja kurinalaisella asenteella.

Pohjois-Porin Monitoimitalon työmaalla olemme onnistuneet hyvän työturvallisuuskulttuurin luomisessa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki työmaalla työskentelevät henkilöt ymmärtävät työturvallisuuden tärkeyden. Olemme panostaneet erityisesti yhteisiin työturvallisuuden riihitilaisuuksiin, joissa voi käydä avointa keskustelua haastavistakin asioista. Meidän lisäksi sekä tilaajan edustajat että sivu- ja aliurakoitsijat yhdessä ovat lähteneet rakentamaan turvallista työympäristöä. Lisäksi koko toiminnan laatu organisaatiossamme on pyritty viemään sellaiselle tasolle, että työturvallisuus ei ole pelkästään yksi irrallinen elementti työmaan toimintaketjussa, vaan se synkronoituu koko rakentamisprosessiin yhtenä tärkeänä palasena.

Tämä voitto kertoo siitä, että työturvallisuusosaamisemme on erinomaisella tasolla. Satakunnan alueella on työskennelty jo yli 500 päivää ilman ainuttakaan poissaoloon johtanutta tapaturmaa, eli tällä voittavalla työmaallakin on onnistuttu välttämään kaikki työtapaturmat. Kiitokset työmaaorganisaatiolle sekä kaikille sidosryhmille sitoutumisesta turvallisen työympäristön toteutukseen.”

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Kimmo Korkiamäki, puh. 040 523 1034, kimmo.korkiamaki[at]skanska.fi

Talonrakennusteollisuus ry, Kimmo Lang, puh. 050 595 6422

Rakennusliitto ry, Tarmo Keränen, puh. 040 717 0998

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2022 lopussa 2 020 henkilöä Suomessa.